‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünler İçin Haftanın Son Gününün Hakkını Verecek Nefis Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için bugün yemek tanımlarımız epeyce eğlenceli! Haftanın son iş gününde biraz kaçamağı hak edenler için birbirinden nefis tanımlarla günün menüsü. Bugün günün menüsünde corn dog, çıtır soğan, Moğol işi tavuk ve kavunlu limonata tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Corn Dog Tarifi


Malzemeler



  • Bir buçuk su bardağı mısır unu


  • Bir ve çeyrek su bardağı un


  • Çeyrek su bardağı şeker


  • 1 paket kabartma tozu


  • Çeyrek çay kaşığı tuz


  • 1 tane çırpılmış yumurta


  • Bir buçuk su bardağı süt


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı bal


  • 10-12 tane uzun sosis (ortadan ikiye kesilecek)


  • 10 -12 tane çöp şiş çubuğu (ortadan ikiye bölünecek)


  • Sıvı yağ
Corn Dog Nasıl Yapılır?

1. Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırın.

2. Ateşin altını vasata getirin.

3. Büyük bir kasede mısır unu, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

4. Üzerine çırpılmış yumurta, süt, sıvı yağ ve balı ekleyip bir biriyle kombine olana kadar uygunca karıştırın.

5. Sosisleri kağıt havluyla düzgünce kurulayın.

6. Her birine çöp şişleri geçirin.

7. Uzun bir su bardağına karışımın birazını döküp, hazırladığınız çubuğu bu karışıma batırın ve her yeri bu karışımla kaplandıktan daha sonra, yavaşça bardaktan çekin.

8. Yağ da, çubukları çevirerek her yani altın sarısı renk alana kadar 2-3 dakika kızartın.


Soğan Halkası Tarifi


Malzemeler



  • 2 adet soğan


  • Yaklaşık 1 su bardağı mısır nişastası


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar peyniri
Dışı için:


  • 1 adet yumurta


  • 1 kase ufalanmış cips
Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

1. İki adet soğanın kabukları soyulup 5-6 kesime bölünür ve doğrayıcıya koyulup uygunca çekilir.

2. Robotta çekilen soğanlar bir süzgece alınıp suyu güzelce sıkılır.

3. Bir kaba alınıp üzerine tuz ve ince rendelenmiş 2 kaşık kadar tepeleme kaşar peyniri eklenir.

4. Yavaş yavaş mısır nişastası eklenerek yoğurmaya başlanır.

5. Hazırlanan hamur tezgahta şerit yapılıp yuvarlanır.

6. Hamur bitene kadar tıpkı süreç uygulanarak halkalar elde edilir.

7. Hazırlanan halkalar yağlı kağıt serili bir tabağa alınıp buzlukta 30-35 dk bekletilir.

8. sonrasındasında cipsler rondoda çekilip ufalanır.

9. Buzluktaki halkalar evvel çırpılmış yumurtaya daha sonra ufalanmış cipse bulanıp kızgın yağa bırakılır.

10. Artlı önlü pembeleşene kadar kızartılır.


Moğol İşi Tavuk Tarifi


Malzemeler:



  • 4 modül tavuk but


  • 5 diş sarımsak


  • 1 tatlı (silme) kaşığı toz zencefil


  • 1/2 çay kaşığı zerdaçal


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 tatlı kaşığı cajun baharatı


  • 5-6 tane biber turşusu


  • 1 yumurta


  • 2 tatlı kaşığı nişasta


  • 1 tatlı kaşığı un


  • 2 çorba kaşığı acı sos


  • 1 limon suyu


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı şeker
Moğol İşi Tavuk Tarifi

1. Biberleri toz zencefille düzgünce ezin.

2. Gerisinden sarımsakları bıçakla ezip ince ince doğrayın ve 2 çorba kaşığı acı sosun içine ekleyin.

3. Farklı bir kapta yumurta, un, şeker ve nişastayı katıştırın.

4. Tavukları kuşbaşı formunda doğrayıp bir kaba alın.

5. Üzerine biberi ve zencefil karışımını, arkasından da sarımsaklı acı sosu ve 1 limonun suyunu döküp yeterlice ellerinizle yoğurun.

6. Baharatları ekleyin.

7. Un, nişasta ve yumurtalı karışımıda tavuklara ekleyip tüm materyalleri birbirine yedirin.

8. 3 saat buzdolabında beklettikten daha sonra kızgın yağda kızartın.


Kavunlu Limonata Tarifi


Malzemeler



  • 4 tane limon


  • 1 küçük kavunun yarısı


  • 1 su bardağı şeker


  • 4 bardak su


  • 10-12 adet nane yaprağı
Kavunlu Limonata Nasıl Yapılır?

1. Limonların kabukları rendelenir.

2. Şeker, su ve limon kabukları şeker eriyene kadar ocakta ısıtılır.

3. Lion suyu, kavun ve nane yaprakları blenderdan geçirilip hazırladığımız şurupla karıştırılır.

4. Soğuduktan daha sonra buzla servis edilir.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst