‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Yardım Ediyor ve Sizlerle Çok Pratik Günün Menüsünü Paylaşıyoruz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Akşama ne yemek yapacağını bilemeyenler toplanın! Çok pratik ve çok lezzetli günün menüsü sizlerle. Bugün menüde: Tel şehriye çorbası, İsveç köftesi, makarna böreği ve kazandibi tanımları var…


Tel şehriye çorbası tarifi


Malzemeler



  • 1 çay bardağı tel şehriye


  • 2 çorba kaşığı salça


  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ


  • 1 çorba kaşığı kuru nane


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 6 su bardağı su
Tel şehriye çorbası nasıl yapılır?

1. Öncelikle yağı tencere koyun akabinde naneyi ekleyin.

2. 1 dakika kadar bekledikten daha sonra salçayı ek edin.

3. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun.

4. Şehriyeyi ek edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin.

5. Sıcak suyu dökün ve karıştırın.

6. 5 dakika kadar kaynaktan daha sonra kapağı kapatıp ocaktan alın

7. Kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendikten daha sonra servise hazır.


İsveç köftesi tarifi


Malzemeler

Köftesi için:



  • 500g dana az yağlı kıyma


  • 1 adet rendelenmiş soğan


  • 2 diş rendelenmiş sarımsak


  • 3 yemek kaşığı galeta unu


  • 4 yemek kaşığı süt


  • 1 adet yumurta


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • Tuz
Sosu için:


  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ


  • 1.5 yemek kaşığı un


  • 300 ml et suyu


  • 100ml krema


  • 3 yemek kaşığı soya sosu


  • 1 tatlı kaşığı hardal


  • Karabiber
İsveç köftesi nasıl yapılır?

1. Köfte için bütün gereçleri güzelce yoğurup elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar elde edin.

2. Üzerini streçleyip en az 30 dk dolapta bekletin.

3. ondan sonrasında köfteleri fırın kabına alıp 180 derce fırında orta ara zıt yüz ederek 30 dk pişirin.

4. Sosu için uygun tencere tereyağını alın ve köpük köpük olana kadar kızdırın.

5. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

6. Et suyunu azar azar ek edın ve birebir anda karıştırın.

7. Kıvam alığında kremayı ekleyin karıştırmaya devam edin.

8. Soya sosu ve hardalı ekleyip karıştırmaya devam edin.

9. Son olarak bir çay kaşığı kadar karabiber ekleyip 1-2 dk kadar kısık ateşte pişirin ve daha sonrasında ocaktan alın. (soya sosu eklemek istemeyenler onun yerine tuz ekleyip tıpkı şekilde pişirebilir.)


Makarna böreği tarifi


Malzemeler



  • 500 gr çubuk makarna


  • 3 yumurta


  • 1 çay bardağı süt


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


  • Yarım yemek kaşığı tereyağ


  • 1 kase peynir (elinizde ne var ise)


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı tuz
Tavada makarna böreği nasıl yapılır?

1. Makarnayı sıcak suda tuz atarak ortada sırada karıştırarak haşlayın.

2. Bir kasede peynirleri karıştırıp maydanoz ve pul biber ek edin.

3. Yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvı yağ, tereyağ ve tuz atıp karıştırarak sosunu hazırlayın.

4. Haşlanan makarnayı süzün birbirine yapışmaması için hayli az su dökerek yeniden süzün ve üzerine sosu dökerek güzelce karıştırın.

5. Yapışmayan tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ ile yağlayıp makarnanın yarısını ısınan tavaya yerleştirip güzelce kaşıkla bastırın.

6. Hazırlanan peyniri döküp yine kalan makarnayı üzerine kapatıp yeniden bastırın.

7. İsteğe göre üzerine çörek otu dökün. Orta derecedeki ocakta kısık olarak tavayı çevirerek altını pişirin.

8. Kapak yardımı ile aksi çevirip üzerini birebir biçimde pişirin.

9. Şayet pişirirken yağı az olursa tavaya yapışmaması için yağ dökebilirsiniz.


Diğer içeriklere de göz atmayı unutmayın…
 
Üst