Akşama ne pişirsem? diye düşünenler için birbirinden kolay ve pratik tanımlarla günün menüsü. Bugün günün menüsünde hindi fümeli dürüm, fırında baharatlı patates, mor lahana salatası, meyve suyu tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun…
Hindi Fümeli Tavuk Dürüm Tarifi
Malzemeler
1. Lavaşların üzerine 1’er çorba kaşığı süzme beyaz peynir sürün.
2. İçlerine 2’şer yaprak marul yayıp, üzerine 1’er adet füme hindi göğüs yerleştirin.
3. Jülyen doğranmış biberler ile maydanozu hisse edin. Rulo biçiminde sarın ve servis yapın.
Fırında Baharatlı Patates Tarifi
Malzemeler
1. Patateslerin kabuklarını soyarak dilimleyin.
2. Dilimlediğiniz patatesleri tepsiye alın ve üzerine baharatları ekleyin ve güzelce harmanlayın.
3. ondan sonrasında tepsiye dizin.
4. Üzerlerine sıvı yağ gezdirin.
5. Evvelden ısıttığınız 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirin.
Mor Lahana Salatası Tarifi
Malzemeler
1. Lahanayı ince ince doğrayın ve az yağda, kendi suyunda yumuşayıncaya kadar kavurun.
2. Uygun bir kase içerisine yoğurt, mayonez, tuz ve dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın.
3. Lahanalarımızı karıştırma kabına alın, yoğurtlu sosu da ekleyerek karıştırın.
4. Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edin.
Meyve Suyu Tarifi
Malzemeler
1. Materyalleri büyük modüller halinde doğrayıp tencereye alın.
2. 4 litre suyu da tencereye koyup 30 dakika kaynatın.
3. Kaynadıktan daha sonra materyalleri blenderla parçalayın.
4. Şişelere koyup soğumaya bırakın.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Hindi Fümeli Tavuk Dürüm Tarifi
Malzemeler
4 dilim füme hindi göğüs
4 adet lavaş
4 çorba kaşığı süzme beyaz peynir
8 yaprak marul
1’er adet kırmızı ve sarı biber
Bir tutam maydanoz
1. Lavaşların üzerine 1’er çorba kaşığı süzme beyaz peynir sürün.
2. İçlerine 2’şer yaprak marul yayıp, üzerine 1’er adet füme hindi göğüs yerleştirin.
3. Jülyen doğranmış biberler ile maydanozu hisse edin. Rulo biçiminde sarın ve servis yapın.
Fırında Baharatlı Patates Tarifi
Malzemeler
3 adet patates
1 er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Yarım yemek kaşığı nişasta yahut un
Sıvı yağ
1. Patateslerin kabuklarını soyarak dilimleyin.
2. Dilimlediğiniz patatesleri tepsiye alın ve üzerine baharatları ekleyin ve güzelce harmanlayın.
3. ondan sonrasında tepsiye dizin.
4. Üzerlerine sıvı yağ gezdirin.
5. Evvelden ısıttığınız 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirin.
Mor Lahana Salatası Tarifi
Malzemeler
Yarım orta uzunluk mor lahana
Sıvı yağ
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
Tuz
1 diş sarımsak
1. Lahanayı ince ince doğrayın ve az yağda, kendi suyunda yumuşayıncaya kadar kavurun.
2. Uygun bir kase içerisine yoğurt, mayonez, tuz ve dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın.
3. Lahanalarımızı karıştırma kabına alın, yoğurtlu sosu da ekleyerek karıştırın.
4. Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edin.
Meyve Suyu Tarifi
Malzemeler
5 adet elma
5 adet armut
5 adet şeftali
5 adet kırmızı erik
10 adet çilek
4 litre su
1. Materyalleri büyük modüller halinde doğrayıp tencereye alın.
2. 4 litre suyu da tencereye koyup 30 dakika kaynatın.
3. Kaynadıktan daha sonra materyalleri blenderla parçalayın.
4. Şişelere koyup soğumaya bırakın.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: