‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere özel fazlaca pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Kolay brokoli çorbası, mercimek köftesi, tavada patates böreği ve yalancı profiterol…????
Kolay brokoli çorbası tanımı
Materyaller:
1. Patates ,havuç ve soğanları kesip biraz zeytinyağıyla kavurun.
2. Üzerine temizlediğiniz brokolileri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
3. Sebzeler yumuşadığında blenderdan geçirin. İçine biraz tuz ve kırmızı pul biberi sütü ekleyip biraz daha kaynatın.
Tavada patates böreği tanımı
Gereçler:
1. Patatesleri rendeleyip suyunu sıkın.
2. Öteki tüm materyalleri koyup yoğurun.
3. Yağlanmış tavaya elinizle düzelterek yayın.
4. Kısık ateşte alt üst çevirerek kızartın.
Yalancı profiterol tanımı
Gereçler:
1. Süt, un ve şeker tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilir.
2. Pişen muhallebi soğumaya bırakılır.
3. Krem şanti süt ile çırpılır ve ılıyan muhallebiye eklenir, ikisi birlikte tekrar çırpılır.
4. Etimekler kesimlere ayrılıp kuplara dizilir.
5. Çırpılan karışım da kuplarda boşluk kalacak biçimde üzerine eklenir. oluyor.
6. Son olarak çikolata sosu hazırlanır. Tencereye çikolata sosu ve süt alınarak yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
7. Hazırlanan çikolata sosunun birinci sıcağı çıktığında tatlının üzerine yayılır. Kalan çikolata sosu da borcamda tatlının üzerine yayılır.
8. Birkaç saat buzdolabında bekletilir.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Kolay brokoli çorbası tanımı
Materyaller:
1 adet küçük uzunluk patates
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım kg brokoli
Tereyağ ya da zeytinyağı
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber, pulbiber, nane
1. Patates ,havuç ve soğanları kesip biraz zeytinyağıyla kavurun.
2. Üzerine temizlediğiniz brokolileri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
3. Sebzeler yumuşadığında blenderdan geçirin. İçine biraz tuz ve kırmızı pul biberi sütü ekleyip biraz daha kaynatın.
Tavada patates böreği tanımı
Gereçler:
3-4 orta uzunluk patates
3 adet taze soğan
Maydanoz
2 yumurta
2 kaşık un
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kırmızı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1. Patatesleri rendeleyip suyunu sıkın.
2. Öteki tüm materyalleri koyup yoğurun.
3. Yağlanmış tavaya elinizle düzelterek yayın.
4. Kısık ateşte alt üst çevirerek kızartın.
Yalancı profiterol tanımı
Gereçler:
1 paket tuzsuz etimek (125g)
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
1 poşet çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
1. Süt, un ve şeker tencereye alınıp daima karıştırılarak pişirilir.
2. Pişen muhallebi soğumaya bırakılır.
3. Krem şanti süt ile çırpılır ve ılıyan muhallebiye eklenir, ikisi birlikte tekrar çırpılır.
4. Etimekler kesimlere ayrılıp kuplara dizilir.
5. Çırpılan karışım da kuplarda boşluk kalacak biçimde üzerine eklenir. oluyor.
6. Son olarak çikolata sosu hazırlanır. Tencereye çikolata sosu ve süt alınarak yoğunlaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
7. Hazırlanan çikolata sosunun birinci sıcağı çıktığında tatlının üzerine yayılır. Kalan çikolata sosu da borcamda tatlının üzerine yayılır.
8. Birkaç saat buzdolabında bekletilir.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????