‘Akşama ne pişirsem?’ Diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız yağsız ve yavaşça yemeklere göz atabilirsiniz. Bugün menümüzde: Mantar çorbası, mercimek mantısı, mor lahana salatası ve fit kurabiye tanımlarımız var. ????
Mantar çorbası tanımı
Materyaller:
1. Çorba tenceresine mantarı alıp, mantarlar suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin.
2. Unu azar azar ekleyerek kavurun.
3. Unun konusu çıkınca soğuk suyu yavaş yavaş ek ederek topaklanmaması için ezerek süratli hareketlerle karıştırın ve bir yandan suyu ek edin.
4. Suyun tamamını ekleyip, kaynamaya başlayınca tuzunu da ek edip 5-10 dk. kısık ateşte pişirin.
Mercimek mantısı tanımı
Gereçler:
1. Kırmızı mercimeğimizi yıkayın ve uygun bir tencereye alın.
2. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın ve haşlanınca üzerine bulgur ve baharatları da ek ederek kıvam alana kadar karıştırın.
3. Harç yoğunlaştıktan daha sonra modüller alın ve elinizle yuvarlayarak top biçimini verip servis tabağına dizin.
4. Uygun bir kaseye aldığınız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ek ederek çırpın.
5. Salçalı sos için uygun bir tencereye domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyerek kavurun ve biraz su ekleyerek açın.
6. Son olarak mercimek mantıların üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu akabinde salçalı sosu gezdirerek servis edin.
Mor lahana salatası tanımı
Materyaller:
1. Mor lahanaları ince ince doğrayın.
2. Sirke tuz ve limonla uygunca yoğurun
3. Servis edin.
Fit kurabiye tanımı
Materyaller:
1. Kabukları ayrılmış olan fındıkları mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
2. Aynı biçimde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.
3. Yumurta akı ve kakao ilavesiyle tüm malzemeyi geniş bir kap ortasında özleşene kadar yoğurun.
4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç ortasında yuvarlayın.
5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Mantar çorbası tanımı
Materyaller:
1 kase dilimlenmiş mantar 10-15 adet
1 su bardağı un
9 su bardağı su
Tuz
1. Çorba tenceresine mantarı alıp, mantarlar suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin.
2. Unu azar azar ekleyerek kavurun.
3. Unun konusu çıkınca soğuk suyu yavaş yavaş ek ederek topaklanmaması için ezerek süratli hareketlerle karıştırın ve bir yandan suyu ek edin.
4. Suyun tamamını ekleyip, kaynamaya başlayınca tuzunu da ek edip 5-10 dk. kısık ateşte pişirin.
Mercimek mantısı tanımı
Gereçler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
1 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1. Kırmızı mercimeğimizi yıkayın ve uygun bir tencereye alın.
2. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın ve haşlanınca üzerine bulgur ve baharatları da ek ederek kıvam alana kadar karıştırın.
3. Harç yoğunlaştıktan daha sonra modüller alın ve elinizle yuvarlayarak top biçimini verip servis tabağına dizin.
4. Uygun bir kaseye aldığınız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ek ederek çırpın.
5. Salçalı sos için uygun bir tencereye domates salçasını tuz ve karabiberi ekleyerek kavurun ve biraz su ekleyerek açın.
6. Son olarak mercimek mantıların üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu akabinde salçalı sosu gezdirerek servis edin.
Mor lahana salatası tanımı
Materyaller:
Yarım mor lahana
Bir tatlı kaşığı sirke
Bir çay kaşığı tuz
1 limon
1. Mor lahanaları ince ince doğrayın.
2. Sirke tuz ve limonla uygunca yoğurun
3. Servis edin.
Fit kurabiye tanımı
Materyaller:
1 su bardağı dut kurusu
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çiğ fındık
1 adet yumurta akı
1. Kabukları ayrılmış olan fındıkları mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
2. Aynı biçimde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar mutfak robotunda çekin.
3. Yumurta akı ve kakao ilavesiyle tüm malzemeyi geniş bir kap ortasında özleşene kadar yoğurun.
4. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç ortasında yuvarlayın.
5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????