‘Akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için birbirinden nefis yemek tanımlarından oluşturduğumuz günün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz! Bugün günün menüsünde: Yalancı paça çorbası, zeytinyağlı patlıcan, meyhane pilavı ve reçelli çubuk tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Yalancı Paça Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Hali hazırda et suyunuz yoksa kuşbaşı doğranmış etleri 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.
2. Et suyunu, suyu ve etleri tencereye alın ve kaynamaya bırakın, akabinde yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
3. Tenceredeki sıcak et suyunu 2 kepçe kadar alın ve yoğurt karışımına yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
4. Sulandırdığınız yoğurtlu karışımı kaynayan et suyuna yavaş yavaş dökün ve süratlice karıştırın.
5. 5 dakika kadar kaynattıktan daha sonra tuz, tereyağı, sirke ve limonu ekleyerek ocağı kapatın, istek ederseniz üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeler
1. birinci vakit içinderda patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 4’e bölün, küp küp dilimleyin.
2. Patlıcanları tuzlu suda yaklaşık 20 dakika kadar beklemeye bırakın.
3. Bu ortada soğanları yemeklik doğrayın.
4. Yeşil biberi de hayli kalın olmayacak biçimde doğrayın.
5. Kırmızı biberin içlerini boşaltarak onları da tıpkı biçimde doğrayın.
6. Zerzevatları doğrama süreci bittikten daha sonra tencereye zeytinyağını alarak soğanları ekleyip kavurun.
7. Soğanlar yavaşça pembeleştikten daha sonra biberleri de ekleyin. Diriliği gidene kadar orta ateşte kavurun.
8. 2-3 dakika kavrulduktan daha sonra domates sosunu da ekleyerek karıştırın.
9. Tuzu da ek ederek yemeği tekrar karıştırın.
10. Tuzlu suyun ortasından almış olduğunuz patlıcanları da ekleyerek dikkatli bir biçimde karıştırın.
11. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ara karıştırarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlayın.
12. Patlıcanlar yumuşayıp piştikten daha sonra ocak kapatın ve servis edin.
Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeler
1. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
2. Akabinde halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavurun.
3. Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin ve birkaç dakika bu türlü kavurun.
4. Doğradığınız domatesleri de ekleyin, ezmeden karıştırın.
5. Yıkanmış bulguru da ekledikten daha sonra yine karıştırın.
6. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, karıştırarak tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar göz göz olana kadar evvel yüksek ateşte, daha sonrasında ise orta ateşte pişirin.
7. Suyunu çektikten daha sonra ocağı kapatın, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Reçelli Çubuk Tarifi
Malzemeler:
1. Fırını 200 derece önce ısıtın.
2. Milföy hamurlarını açın ve iki eşit modüle, dikdörtgen olacak biçimde kesin.
3. Kestiğiniz hamurun bir yarısına reçeli dökün ve güzelce yayın. Gerisinde başka hamuru, reçelli hamurun üzerine kapatın ve kenarlarını da birleştirin.
4. Dikdörtgen halindeki içi reçelli hamurunuzun üzerini bıçak yardımı ile şerit formunda kesin. Kestiğiniz şerit hamurları elinizle bükün.
5. Büktüğünüz reçelli milföyleri yağlı kağıt serili tepsiye alın ve yaklaşık 10 dk pişirin.
Yalancı Paça Çorbası Tarifi
Malzemeler
5 su bardağı et suyu yahut tavuk suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et yahut tavuk
1 su bardağı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1. Hali hazırda et suyunuz yoksa kuşbaşı doğranmış etleri 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.
2. Et suyunu, suyu ve etleri tencereye alın ve kaynamaya bırakın, akabinde yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
3. Tenceredeki sıcak et suyunu 2 kepçe kadar alın ve yoğurt karışımına yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
4. Sulandırdığınız yoğurtlu karışımı kaynayan et suyuna yavaş yavaş dökün ve süratlice karıştırın.
5. 5 dakika kadar kaynattıktan daha sonra tuz, tereyağı, sirke ve limonu ekleyerek ocağı kapatın, istek ederseniz üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp dökebilirsiniz.
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeler
5 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates rendesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
Su
1. birinci vakit içinderda patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 4’e bölün, küp küp dilimleyin.
2. Patlıcanları tuzlu suda yaklaşık 20 dakika kadar beklemeye bırakın.
3. Bu ortada soğanları yemeklik doğrayın.
4. Yeşil biberi de hayli kalın olmayacak biçimde doğrayın.
5. Kırmızı biberin içlerini boşaltarak onları da tıpkı biçimde doğrayın.
6. Zerzevatları doğrama süreci bittikten daha sonra tencereye zeytinyağını alarak soğanları ekleyip kavurun.
7. Soğanlar yavaşça pembeleştikten daha sonra biberleri de ekleyin. Diriliği gidene kadar orta ateşte kavurun.
8. 2-3 dakika kavrulduktan daha sonra domates sosunu da ekleyerek karıştırın.
9. Tuzu da ek ederek yemeği tekrar karıştırın.
10. Tuzlu suyun ortasından almış olduğunuz patlıcanları da ekleyerek dikkatli bir biçimde karıştırın.
11. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ara karıştırarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlayın.
12. Patlıcanlar yumuşayıp piştikten daha sonra ocak kapatın ve servis edin.
Meyhane Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet orta uzunluk domates ya da 8 adet çeri domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
1. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.
2. Akabinde halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavurun.
3. Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyin ve birkaç dakika bu türlü kavurun.
4. Doğradığınız domatesleri de ekleyin, ezmeden karıştırın.
5. Yıkanmış bulguru da ekledikten daha sonra yine karıştırın.
6. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, karıştırarak tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar göz göz olana kadar evvel yüksek ateşte, daha sonrasında ise orta ateşte pişirin.
7. Suyunu çektikten daha sonra ocağı kapatın, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Reçelli Çubuk Tarifi
Malzemeler:
Milföy hamuru
Ahududu reçeli ya da istediğiniz bir reçel
Şeker
1. Fırını 200 derece önce ısıtın.
2. Milföy hamurlarını açın ve iki eşit modüle, dikdörtgen olacak biçimde kesin.
3. Kestiğiniz hamurun bir yarısına reçeli dökün ve güzelce yayın. Gerisinde başka hamuru, reçelli hamurun üzerine kapatın ve kenarlarını da birleştirin.
4. Dikdörtgen halindeki içi reçelli hamurunuzun üzerini bıçak yardımı ile şerit formunda kesin. Kestiğiniz şerit hamurları elinizle bükün.
5. Büktüğünüz reçelli milföyleri yağlı kağıt serili tepsiye alın ve yaklaşık 10 dk pişirin.