‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Özel Çok Pratik ve Birbirinden Nefis Yemek Tanımlarıyla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere özel birbirinden nefis yemek tanımlarıyla sizlerleyiz. Bugün menüde tavuk suyuna çorba, yaprak sarması, mayonezli patates salatası ve kayısılı meyve suyu tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Tavuk Suyuna Çorba Tarifi


Malzemeler



  • 1 adet tavuk bütün but


  • 1 çorba kaşığı un


  • 1 çorba kaşığı tereyağı


  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ


  • Tuz


  • Pul biber


  • 3 avuç tel şehriye


  • 2-3 kol maydanoz
Terbiye için:


  • Yarım limon suyu


  • 1 yumurta sarısı
Tavuk Suyuna Çorba Nasıl Yapılır?

1. Tavuğu haşlayın ve pişince etini didin.

2. Suyunu bir kaba süzün.

3. Tencereye yağı alın biraz kızdırıp unu koyun ve kavurun.

4. Tavuk suyunu ekleyin.

5. Tel şehriyeyi ve tavukları da ekleyin.

6. Bir kapta terbiye için yumurta sarısı ve limonu çırpın ve daima karıştırarak çorbaya ekleyin.

7. Düzgünce karıştın. 10 dakika daha sonra çorbanız hazır.


Mayonezli Patates Salatası Tarifi


Malzemeler



  • 2 adet patates


  • 2 kısım taze soğan


  • 3 yemek kaşığı mayonez


  • 1 diş sarımsak


  • 1 çay kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı karabiber


  • Bir tutam dereotu
Mayonezli Patates Salatası Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri haşlayın.

2. Patatesler haşlanırken taze soğan ve dereotunu ince ince doğrayın.

3. Haşlanan patatesleri derin bir karıştırma kabına alın.

4. Üzerine soğan ve dereotunu alın.

5. Karabiber, tuz, ezilmiş sarımsak ve mayonezi de ekleyerek güzelce karıştırın.


Kayısılı Meyve Suyu Tarifi


Malzemeler



  • 1 kg kayısı


  • 3 litre su


  • 1.5 su bardağı toz şeker
Kayısılı Meyve Suyu Nasıl Yapılır?

1. Tencereye 3 litre su koyun.

2. Ocağın altını açın ve yıkayıp ve çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları tencereye ek edin.

3. Kayısılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

4. Ocağın altını kapatın ve 1.5 su bardağı şeker koyarak karıştırın.

5. Meyve suyunun koyu kıvamlı olması için pişen kayısılar tel süzgece alınarak bir kaşık sayesinde geçirilir.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst