‘Akşama ne yemek yapsam?’ Diye bir niyet aldıysa sizi, bu içeriğimize göz atmayı sakın unutmayın. Bugün akşam menümüzde sütlü mercimek çorbası, beşamel soslu tavuk, tel şehriye salatası ve ballı medovik tatlısı tanımlarımız var. Hazırsanız başlıyoruz ????
Sütlü mercimek çorbası tanımı
Materyaller:
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritin.
2. Soğanları yemeklik olacak biçimde küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
3. Unu ekleyin ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavurun.
4. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimekleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
5. Üzerine suyu ekleyip yeniden karıştırın.
6. Tencerenin kapağını kapatın ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirin.
7. Çorbayı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
8. Mercimekler piştikten daha sonra çorbayı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
9. Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirin ve çorbayı ocaktan alın. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ek edebilirsiniz.
10. Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alın ve eritin, akabinde üzerine kırmızı toz biberi ekleyin ve karıştırarak ocağı kapatın.
11. Çorbayı kaselere alın, üzerine sostan gezdirerek servis edin.
Tel şehriye salatası tanımı
Materyaller:
1. Tel şehriyeyi az yağda kavurun üzerine sıcak suyu ve tuzu ek edip pişirin, suyunu çekince ocağın altını kapatın ve soğutun.
2. Bezelyeyi haşlayın, kırmızı biberi de közleyin, havucu rendeleyin, kornişon salatalığı maydanozu ve dereotunu, közlenmiş kırmızı biberi doğrayın.
3. Bir kaba hepsini alalım.
4. Üzerine soğumuş şehriyeyi limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ek edip karıştırın ve servis tabağına alın.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Sütlü mercimek çorbası tanımı
Materyaller:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı süt
1,5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritin.
2. Soğanları yemeklik olacak biçimde küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
3. Unu ekleyin ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavurun.
4. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimekleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
5. Üzerine suyu ekleyip yeniden karıştırın.
6. Tencerenin kapağını kapatın ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirin.
7. Çorbayı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
8. Mercimekler piştikten daha sonra çorbayı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
9. Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirin ve çorbayı ocaktan alın. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ek edebilirsiniz.
10. Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alın ve eritin, akabinde üzerine kırmızı toz biberi ekleyin ve karıştırarak ocağı kapatın.
11. Çorbayı kaselere alın, üzerine sostan gezdirerek servis edin.
Tel şehriye salatası tanımı
Materyaller:
1 buçuk su bardağı şehriye
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet havuç
4 adet kornişon turşu
1 su bardagı haşlanmış bezelye
Dereotu
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
1. Tel şehriyeyi az yağda kavurun üzerine sıcak suyu ve tuzu ek edip pişirin, suyunu çekince ocağın altını kapatın ve soğutun.
2. Bezelyeyi haşlayın, kırmızı biberi de közleyin, havucu rendeleyin, kornişon salatalığı maydanozu ve dereotunu, közlenmiş kırmızı biberi doğrayın.
3. Bir kaba hepsini alalım.
4. Üzerine soğumuş şehriyeyi limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu ek edip karıştırın ve servis tabağına alın.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????