‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Özel Birbirinden Pratik Tanımlarla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için hem fazlaca pratik birebir vakitte epeyce kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü. Bugün günün menüsünde yeşil mercimek çorbası, ıspanaklı börek, hardallı patates salatası ve nane şerbeti tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 1 çay bardağı yeşil mercimek


  • 1 çay bardağından bir parmak eksik arpa şehriye


  • 1 orta uzunluk soğan


  • 3 adet yumuşak domates


  • 1 diş sarımsak


  • 2 adet sivri biber


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • Kimyon


  • Karabiber


  • Tuz
Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında bir ölçü kavurun ve domatesleri ekleyin.

2. Uygunca kavurun.

3. Salçayı, sarımsağı, ve baharatları ekleyip, bir kaç defa yağda çevirin.

4. 1 saat evvelde ıslatılan mercimekleri ekleyin.

5. Su ekleyip 15 dakika haşlayın.

6. Son olarak arpa şehriyeyi ekleyin.

7. Yumuşayana kadar pişirin.


Hardallı Patates Salatası Tarifi


Malzemeler



  • 3 adet patates


  • Su


  • 1 yemek kaşığı hardal


  • 3 yemek kaşığı mayonez


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Yarım limon suyu


  • 1 adet kuru soğan


  • 2 kol taze soğan


  • 1 tutam maydanoz


  • 2 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber
Hardallı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri düzgünce haşlayın.

2. Taze soğan, kuru soğan, maydanoz hepsini doğrayın.

3. Patatesleri küp küp doğrayın ve soğuyunca bir kaba alın.

4. Üzerine doğradığınız taze soğan, kuru soğan ve maydanozu ekleyin

5. Zeytinyağı, limon suyu, mayonez, hardal, tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm materyalleri nazikçe karıştırın.


Nane Şerbeti Tarifi


Malzemeler:



  • 1 demet nane


  • 2 litre su


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 2 adet limon
Nane Şerbeti Nasıl Yapılır?

1. Su ve şekeri uygun bir tencereye alarak ocağa alın, kaynatın.

2. Şerbeti kaynayınca altını kapatın. Akabinde içerisine limonların kabuğunu rendeleyerek suları sıkın.

3. Naneleri sıcak şerbetin içine ekleyin.

4. Karışımın ağzını kapatarak 1 saat dinlenmeye bırakın.

5. Mühletin sonunda şerbetin içerisinden nane yapraklarını kevgir sayesinde alın ve soğuması için dolaba kaldırın.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst