‘Akşama ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız sizin için hazırladığımız enfes yemek tanımlarına göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde domates çorbası, İzmir köfte, tel şehriyeli bulgur pilavı, köz biberli salata ve incir uyutması tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun…
Domates Çorbası
Malzemeler
1-Yağı ve unumuzu bir tencereye alarak hafifçeçe kavuruyoruz.
2-Bir yandan da kabuklarını doğrayarak küp kestiğimiz domatesleri robottan geçirerek karışımımıza ek edip birkaç dakika daha kavuralım.
3-Kavurduğumuz karışıma bir litre su ek ederek 15 dakika kaynatarak karıştırma sürecini sürdürelim.
4-Ardından süt ek ederek birkaç dakika daha kaynattıktan daha sonra tuzunu da ek ederek ocaktan alalım.
5-Hazırlanan çorbayı servis ederken isterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi de ek edebilirsiniz.
İzmir Köfte
Malzemeler
Köftesi için:
1-Soğan ve ekmek içini rondodan geçirerek akabinde yumurtayı, ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip yoğuralım.
2-Hazırladığımız kıyma harcına İzmir köfte prosedürleri vererek tabağa dizdikten daha sonra biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz.
3-Soyduğumuz patatesleri elma dilim biçiminde keselim.
4-Sıvı yağı kızdırarak evvel patatesleri ve akabinde da köfteleri azar azar kızartalım.
5-ondan sonrasındadan gereçleri tepsiye yan yana olacak biçimde sıralayalım.
6-Ardından sos tenceresine sıvı yağı alarak salçayı ekleyip karıştıralım.
7-Karıştırdığımız salçaya rendelediğimiz 3 domatesi de ekleyerek 10 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
8-Hazırlanan sosu patates ve köftelerimizin üzerine eşit olacak biçimde dökelim ve akabinde soyup dilimlediğimiz domatesleri, içini temizlediğimiz biberleri ortalarına yerleştirelim.
9-Son olarak öncesinden ısıttığımız 180°C fırına aldığımız yemeğimizi patateslerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler
1-Bulgurlarımızı güzelce yıkayarak yağımızı aldığımız tavaya tel şehriyelerimizi koyarak kavuralım.
2-Kızaran tel şehriyelerimizin üzerine bulgurumuzu da ek edip tuzumuzu da koyduktan daha sonra kavurma sürecine devam edelim.
3-Kavrulan bulgurlarımızın üzerine suyumuzu da ek ederek kapağı kapatıp pişmeye bırakalım.
4-Suyunu düzgünce çeken pilavımızı ocaktan alarak dinlenmeye bırakalım, akabinde servise hazır olacak.
Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası
Malzemeler
1-İçini çıkardığımız biberleri yıkayıp fırında közleyelim ve akabinde kabuklarını soyalım.
2-Hazırlanan biberleri küp biçimde doğrayarak karıştırma kabına almamızın akabinde üzerine öbür gereçleri de ekleyerek karıştıralım.
İncir Uyutması
Malzemeler
1-İncirlerimizi sıcak su içine koyarak yaklaşık bir saat kadar bekletelim.
2-Vakit dolduğunda yumuşayan incirleri minik küpler halinde doğrayarak bir kaba alalım.
3-Bu sırada sütümüzü tencereye alıp ısıtalım ve akabinde sıcak sütten kepçeyle alarak incirlerin üzerine dökerek bu karışımı blenderdan geçirip tencereye aktaralım.
4-Tüm sütü ve incirleri aldığımız tencerede karışımı bir cins karıştırdıktan daha sonra kaselerimize hisse edelim.
5-Biraz dinlendirdiğimiz uyutmayı dolaba alarak soğumaya bırakalım, akabinde servise hazır olacak.
Domates Çorbası
Malzemeler
4-5 adet olgun domates
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 litre sıcak su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
1-Yağı ve unumuzu bir tencereye alarak hafifçeçe kavuruyoruz.
2-Bir yandan da kabuklarını doğrayarak küp kestiğimiz domatesleri robottan geçirerek karışımımıza ek edip birkaç dakika daha kavuralım.
3-Kavurduğumuz karışıma bir litre su ek ederek 15 dakika kaynatarak karıştırma sürecini sürdürelim.
4-Ardından süt ek ederek birkaç dakika daha kaynattıktan daha sonra tuzunu da ek ederek ocaktan alalım.
5-Hazırlanan çorbayı servis ederken isterseniz üzerine kaşar peyniri rendesi de ek edebilirsiniz.
İzmir Köfte
Malzemeler
Köftesi için:
500 gram az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı bayat ekmek içi ya da Galeta Unu
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
4 adet domates
4 adet patates
3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ (sos için)
- Sıvı yağ
1-Soğan ve ekmek içini rondodan geçirerek akabinde yumurtayı, ince doğranmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip yoğuralım.
2-Hazırladığımız kıyma harcına İzmir köfte prosedürleri vererek tabağa dizdikten daha sonra biraz dinlenmesi için kenara alıyoruz.
3-Soyduğumuz patatesleri elma dilim biçiminde keselim.
4-Sıvı yağı kızdırarak evvel patatesleri ve akabinde da köfteleri azar azar kızartalım.
5-ondan sonrasındadan gereçleri tepsiye yan yana olacak biçimde sıralayalım.
6-Ardından sos tenceresine sıvı yağı alarak salçayı ekleyip karıştıralım.
7-Karıştırdığımız salçaya rendelediğimiz 3 domatesi de ekleyerek 10 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
8-Hazırlanan sosu patates ve köftelerimizin üzerine eşit olacak biçimde dökelim ve akabinde soyup dilimlediğimiz domatesleri, içini temizlediğimiz biberleri ortalarına yerleştirelim.
9-Son olarak öncesinden ısıttığımız 180°C fırına aldığımız yemeğimizi patateslerin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Malzemeler
3 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2. 5 su bardağı bulgur
1. 5 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
1-Bulgurlarımızı güzelce yıkayarak yağımızı aldığımız tavaya tel şehriyelerimizi koyarak kavuralım.
2-Kızaran tel şehriyelerimizin üzerine bulgurumuzu da ek edip tuzumuzu da koyduktan daha sonra kavurma sürecine devam edelim.
3-Kavrulan bulgurlarımızın üzerine suyumuzu da ek ederek kapağı kapatıp pişmeye bırakalım.
4-Suyunu düzgünce çeken pilavımızı ocaktan alarak dinlenmeye bırakalım, akabinde servise hazır olacak.
Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası
Malzemeler
5 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 diş sarımsak
Maydanoz
Dereotu
Yarım limon suyu
1-İçini çıkardığımız biberleri yıkayıp fırında közleyelim ve akabinde kabuklarını soyalım.
2-Hazırlanan biberleri küp biçimde doğrayarak karıştırma kabına almamızın akabinde üzerine öbür gereçleri de ekleyerek karıştıralım.
İncir Uyutması
Malzemeler
2. 5 su bardağı süt
8 adet kuru incir
Sıcak su
1-İncirlerimizi sıcak su içine koyarak yaklaşık bir saat kadar bekletelim.
2-Vakit dolduğunda yumuşayan incirleri minik küpler halinde doğrayarak bir kaba alalım.
3-Bu sırada sütümüzü tencereye alıp ısıtalım ve akabinde sıcak sütten kepçeyle alarak incirlerin üzerine dökerek bu karışımı blenderdan geçirip tencereye aktaralım.
4-Tüm sütü ve incirleri aldığımız tencerede karışımı bir cins karıştırdıktan daha sonra kaselerimize hisse edelim.
5-Biraz dinlendirdiğimiz uyutmayı dolaba alarak soğumaya bırakalım, akabinde servise hazır olacak.