‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Müjde! Birbirinden Hoş ve Pratik Yemek Tanımlarıyla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘Akşama ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız sizler için birbirinden pratik ve nefis yemek tanımlarıyla bir günün menüsü oluşturduk. Bugün günün menüsünde yayla çorbası, tavuk köftesi, patlıcanlı pilav ve naneli ayran tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Patlıcanlı Pilav Tarifi


Malzemeler



  • 2 su bardağı pirinç


  • 2~3 kemer patlıcanı


  • 2 orta uzunluk rendelenmiş soğan


  • 1 rendelenmiş domates


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • 2 su bardağı su


  • 2 tatlı kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 2 tatlı kaşığı şeker


  • 1 tatlı kaşığı yenibahar


  • 1 tatlı kaşığı nane


  • 1 çay kaşığı tarçın
Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları yıkadıktan daha sonra, kabuklarını alaca soyun ve küçük küpler halinde doğrayın, tuzlu suyun ortasında acısının çıkması için bekleyin.

2. Pirinci öteki bir kaba alın, üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip 10 dakika beklettikten daha sonra soğuk suda birkaç kere yıkayın ve süzülmeye bırakın.

3. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp suyunun gitmesi için hafifçeçe sıkıp kağıt havlu ile kurulayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.

4. Küp kesilmiş patlıcanları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.

5. Rendelenmiş soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri soğanlara ek edip kavurmaya devam edin.

6. 2 su bardağı suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı yenibaharı, 1 tatlı kaşığı naneyi ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyin.

7. Su kaynayınca süzülmüş pirinci ekleyin. Bir defa karıştırın. Üstüne patlıcanları yayın. Kapağını kapatıp evvel harlı ateşte, kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

8. Ocaktan aldıktan daha sonra kapağı kapalı olarak dinlendirin.


Naneli Ayran Tarifi


Malzemeler



  • 2 su bardağı yoğurt


  • 3~4 kol taze nane


  • 4 su bardağı soğuk su


  • Tuz


  • Buz
Naneli Ayran Nasıl Yapılır?

1. Yoğurdu derin bir kaba alıp blenderden geçirin.

2. Taze naneyi ekleyin.

3. Son olarak tuz ve suyu ek edip ayran güzelce köpürene kadar çırpmaya devam edin.

4. Buzla servis edin.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst