Akşama kolay ve pratik bir biçimde yemek pişirmek isteyenler lakin ne pişireceğini bir türlü bilemeyenler için pratik ve nefis yemek tanımlarıyla günün menüsü. Bugün günün menüsünde patates çorbası, babagannuş, yalancı pratik içli köfte ve Kıbrıs tatlısı tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun, haydi tanımlara geçelim!
Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Küp küp doğradığınız soğanı un ile kavurun.
2. Üzerine küçük küçük doğradığınız patatesleri ek edip biraz daha kavurun.
3. Üzerine sıcak su ve sütü ek edip piştikten daha sonra blenderdan geçirin.
4. Kıvamına bakılırsa sıcak su ekleyin, baharatlarını atın ve servis edin.
Pratik Yalancı İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
1. Bir kapta köftelik bulguru birebir orandaki kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatarak beklemeye alın.
2. 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyin. Soğanı ve suyunu hazır hâle gelen bulgura ekleyin. bir süre bu iki karışımı yoğurun.
3. Yoğurduğumuz bulgur ve soğan karışımına sıvı yağ hariç tüm gereçleri ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin.
4. Karışımın yumuşak bir formda olması gerekiyor, sertleştirmeye çalışmamıza gerek yok.
5. Yoğrulan bu karışımı ceviz büyüklüğünde modüllere bölerek köfte formunda şekillendirin.
6. Şekillendirme sürecinin hamurları akabinde kızgın yağda kızartın.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Malzemeler;
1. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
2. Keki için yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpın, öteki gereçleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye yahut bir borcama dökün .
3. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
4. Kreması için krem şanti hariç öbür materyalleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blender da 5 dakika çırpın.
5. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine çokça Hindistan cevizini serpin. Buzdolabında 2- 3 saat beklettikten daha sonra servis yapabilirsiniz.
Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 adet soğan
3 adet patates
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1. Küp küp doğradığınız soğanı un ile kavurun.
2. Üzerine küçük küçük doğradığınız patatesleri ek edip biraz daha kavurun.
3. Üzerine sıcak su ve sütü ek edip piştikten daha sonra blenderdan geçirin.
4. Kıvamına bakılırsa sıcak su ekleyin, baharatlarını atın ve servis edin.
Pratik Yalancı İçli Köfte Tarifi
Malzemeler:
400 g kıyma
1 yumurta
1 orta uzunluk soğan
1+ 1/4 su bardağı köftelik bulgur
2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Tuz
1+ 1/4 kaynar su
1. Bir kapta köftelik bulguru birebir orandaki kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatarak beklemeye alın.
2. 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyin. Soğanı ve suyunu hazır hâle gelen bulgura ekleyin. bir süre bu iki karışımı yoğurun.
3. Yoğurduğumuz bulgur ve soğan karışımına sıvı yağ hariç tüm gereçleri ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin.
4. Karışımın yumuşak bir formda olması gerekiyor, sertleştirmeye çalışmamıza gerek yok.
5. Yoğrulan bu karışımı ceviz büyüklüğünde modüllere bölerek köfte formunda şekillendirin.
6. Şekillendirme sürecinin hamurları akabinde kızgın yağda kızartın.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Malzemeler;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
2 su bardağı su
1. 5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
2. Keki için yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpın, öteki gereçleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye yahut bir borcama dökün .
3. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
4. Kreması için krem şanti hariç öbür materyalleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blender da 5 dakika çırpın.
5. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine çokça Hindistan cevizini serpin. Buzdolabında 2- 3 saat beklettikten daha sonra servis yapabilirsiniz.