‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Nefis Yemek Tanımlarıyla Günün Akşam Yemeği Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Akşama kolay ve pratik bir biçimde yemek pişirmek isteyenler lakin ne pişireceğini bir türlü bilemeyenler için pratik ve nefis yemek tanımlarıyla günün menüsü. Bugün günün menüsünde patates çorbası, babagannuş, yalancı pratik içli köfte ve Kıbrıs tatlısı tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun, haydi tanımlara geçelim!


Patates Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 1 adet soğan


  • 3 adet patates


  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 su bardağı süt


  • Sıcak su


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • Tuz
Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Küp küp doğradığınız soğanı un ile kavurun.

2. Üzerine küçük küçük doğradığınız patatesleri ek edip biraz daha kavurun.

3. Üzerine sıcak su ve sütü ek edip piştikten daha sonra blenderdan geçirin.

4. Kıvamına bakılırsa sıcak su ekleyin, baharatlarını atın ve servis edin.


Pratik Yalancı İçli Köfte Tarifi


Malzemeler:



  • 400 g kıyma


  • 1 yumurta


  • 1 orta uzunluk soğan


  • 1+ 1/4 su bardağı köftelik bulgur


  • 2 çay kaşığı kimyon


  • 1/2 çay kaşığı karabiber


  • Sıvı yağ


  • Tuz


  • 1+ 1/4 kaynar su
Pratik Yalancı İçli Köfte Nasıl Yapılır?

1. Bir kapta köftelik bulguru birebir orandaki kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatarak beklemeye alın.

2. 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyin. Soğanı ve suyunu hazır hâle gelen bulgura ekleyin. bir süre bu iki karışımı yoğurun.

3. Yoğurduğumuz bulgur ve soğan karışımına sıvı yağ hariç tüm gereçleri ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin.

4. Karışımın yumuşak bir formda olması gerekiyor, sertleştirmeye çalışmamıza gerek yok.

5. Yoğrulan bu karışımı ceviz büyüklüğünde modüllere bölerek köfte formunda şekillendirin.

6. Şekillendirme sürecinin hamurları akabinde kızgın yağda kızartın.


Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Malzemeler;



  • 3 adet yumurta


  • Yarım su bardağı toz şeker


  • Yarım su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı galeta unu


  • 1 su bardağı kırılmış ceviz


  • 1 su bardağı Hindistan cevizi


  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:


  • 1 litre süt


  • 1 su bardağı nişasta


  • Yarım su bardağı toz şeker


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kremşanti
Şerbeti için:


  • 2 su bardağı su


  • 1. 5 su bardağı şeker


  • 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan daha sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.

2. Keki için yumurtaları ve şekeri düzgünce çırpın, öteki gereçleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye yahut bir borcama dökün .

3. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.

4. Kreması için krem şanti hariç öbür materyalleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blender da 5 dakika çırpın.

5. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine çokça Hindistan cevizini serpin. Buzdolabında 2- 3 saat beklettikten daha sonra servis yapabilirsiniz.
 
Üst