‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Nefis ve Pratik Tanımlarla Günü Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için birbirinden nefis yemek tanımlarıyla günün menüsü. Bugün menüde: Kıymalı şehriye çorbası, çıtır tavuk, nefis çıtır patates ve orjinal limonata tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun…


Kıymalı Şehriye Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 2 yemek kaşığı kıyma


  • 5 yemek kaşığı domates sosu


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • 1 çay bardağı arpa şehriye


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 6 su bardağı sıcak su


  • 1 tutam maydanoz
Kıymalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Sıvı yağ tencereye alınarak kıyma eklenir ve rengi dönünceye kadar birkaç dakika kavrulur.

2. Kıyma kavrulduktan daha sonra üzerine domates sosu ve domates salçası eklenir.

3. Orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavrulur.

4. Şehriyeler ve tuz eklenir, karıştırılır.

5. Suyu ek edilir. Orta ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.

6. Şehriyeler yumuşadıktan daha sonra ince kıyılmış maydanozlar ek edilir ve 1-2 defa karıştırdıktan daha sonra ocaktan alınır.


Çıtır Tavuk Tarifi


Malzemeler



  • 2 adet tavuk göğsü


  • 1 adet yumurta


  • 1 su bardağı sade soda


  • 4-5 yemek kaşığı un


  • Tuz


  • Kırmızı toz biber


  • Karabiber


  • Sade mısır gevreği
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

1. Tavuk göğüslerini istediğiniz boyutlarda kesin.

2. Marine süreci için gerekli tüm gereçleri bir kapta birleştirip güzelce çırpın.

3. Tavuk göğüslerini harcın içine atıp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

4. Mısır gevreklerini robottan geçirip tavuklarınızın dışına bulayın.

5. Çok kızgın olmayan yağda üstleri kızarana kadar pişirin.


Nefis Çıtır Patates Tarifi


Malzemeler



  • 3-4 orta uzunluk patates


  • 1,5 yemek kaşığı un


  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası


  • 1 paket kabartma tozu


  • Tuz
Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ
Nefis Çıtır Patates Nasıl Yapılır?

1. Patatesler soyulup yıkanır.

2. Yeterlice kurulanıp ince dilimler halinde doğranır.

3. Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenir, güzelce harmanlanır.

4. Ve direk kızgın yağa atılır.

5. birtakım kimi karıştırarak kızartılır.

6. Kızarınca servis tabağına alınır.


Limonata Tarifi


Malzemeler



  • 6 adet büyük iri limon


  • 1 tane büyük portakal


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı sıcak su


  • 5 su bardağı soğuk su
Limonata Nasıl Yapılır?

1. Limonun kabuklarını beyaz kısmına değmeden rendeleyin.

2. Portakalı da birebir biçimde beyaz kısmına inmeden dikkatlice rendeleyip kabuklarını derin bir tasa aktarın.

3. Üzerine şekeri ilave edip elle güzelce şeker ve kabuklarını birbirine harmanlayın.

4. 1 bardak sıcak suyu ekleyip şekeri eriyene dek düzgünce karıştırın.

5. Limonların ve portakalın suyunu sıkıp karışıma ek edin ve yarım saat bekletin.

6. Müddet sonunda üzerine soğuk suyunu ek edip karıştırın.

7. Süzgeç ile bir sürahiye süzün ve soğuk servis edin.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst