‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Nefis ve Kolay Yemek Tanımlarından Oluşan Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için epey pratik ve nefis tanımlardan oluşan çarçabuk konutta yapacağınız günün menüsünü paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Patates çorbası, peynirli börek, yoğurtlu marul salatası ve sultan sarması tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Patates Çorbası Tarifi


Malzemeler:



  • 4-5 adet patates


  • 1 adet kuru soğan


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 5 su bardağı sıcak su


  • 1/2 su bardağı süt


  • Tuz


  • Karabiber
Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Soğanı ve patatesleri küp küp doğrayın.

2. Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye ekleyin.

3. Soğanı yavaşça pembeleşene kadar soteleyin.

4. Bol su ile yıkayarak nişastasından arındırdığınız patatesleri soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun.

5. Suyunu ek edip 15-20 dakika kaynatın. Kaynayan çorbaya tuz, karabiber ve sütü ek ederek karıştırın.

6. 10 dakika daha pişirdikten daha sonra blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.


Pratik Peynirli Börek Tarifi


Malzemeler

Börek İçin



  • 30 adet hazır baklava yufkası


  • 300 gram az yağlı beyaz peynir


  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


  • 1 adet yumurta


  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yufkaları ıslatmak için


  • 1/2 su bardağı süt


  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı


  • 1 yemek kaşığı yoğurt
Pratik Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

1. Böreğin iç harcı için; az yağlı beyaz peyniri elinizle ufalayın.

2. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

3. Yufka katlarını yağlamak için; süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu başka bir kapta çırpın.

4. Bir adet hazır baklava yufkasını mutfak tezgahına serin, üzerini hazırladığınız sos karışımıyla hafifçeçe yağlayın.

5. Üzerine bir daha bir kat yufka açın, hafifçeçe yağlayın.

6. Yufka katları beş kat olana kadar birebir süreci yinelayın.

7. Yağlanmış yufkaların kenar kısmına hazırladığınız peynirli harçtan serpiştirip yufka katlarını rulo formunda sarın.

8. Dört kesime bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.

9. Öteki baklava yufkalarını da beş kat üst üste açarak birebir süreci yenidenlayın.

10. Eşit kesimlere bölüp hal verdiğiniz peynirli börekleri fırın tepsisine yerleştirin.

11. Kalan sos karışımını yumurta fırçası sayesinde böreklerin üzerine sürüp evvelde ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.


Sultan Sarması Tarifi


Malzemeler:



  • 1 su bardağo toz şeker


  • 4 yemek kaşığı kakao


  • 5 su bardağı süt


  • 1 su bardağı un


  • 5 yemek kaşığı nişasta


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı vanilin


  • 2 su bardağı hindistan cevizi


  • 2 su bardağı krem şanti
Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

1. Süt, un, nişasta, şeker ve kakaoyu karıştırın.

2. Ocaktan alırken tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın.

3. Bir tepsiye hindistan cevizini dökün.

4. Üzerine muhallebiyi döküp yayın.

5. Soğuduktan daha sonra krem şantiyi sürün ve bir gece dolapta bekletin.
 
Üst