‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşam ne pişirsem?’ diye düşünenlere müjde! Birbirinden nefis yemek tanımlarıyla günün menüsü. Bugün günün menüsünde soğuk pancar çorbası, yoğurtlu semizotu salatası, anne köftesi ve karpuzlu sorbe tanımlarımız var. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!
Soğuk Pancar Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Pancarları yumuşayana kadar haşlayın.
2. Küçük küçük doğrayıp, yoğurtla ve sarımsakla birlikte blenderdan geçirin.
3. Soğuk su ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın ve baharatlarını atın.
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi
Malzemeler
1. Semizotunu güzelce yıkayın.
2. Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
Karpuzlu Sorbe Tarifi
Malzemeler
1. Toz şekeri ve vişne suyunu küçük bir tencereye koyun, sadece şeker eriyene kadar karıştırın.
2. Şeker vişne suyunun ortasında eridikten daha sonra tencereyi ocaktan alın.
3. Karpuzu dörde bölün ve dörtte birini dilimleyin.
4. Dilimlediğiniz karpuzların çekirdeklerini ayırıp, mutfak robotuna alın.
5. Karpuzların üzerine 3 yemek kaşığı limon suyunu dökün ve çektirin.
6. Karpuzları çekerken bir yandan da evvelde hazırladığınız şeker ve vişne suyu karışımını karpuzların üzerine yavaş yavaş dökün.
7. Hazırladığınız karpuzlu sorbe karışımını yüzeyi geniş ve derinliği az dondurucuya girmeye uygun bir kaba döküp, 1 saat kadar dondurun.
8. 1 saat daha sonra sorbeyi dondurucudan çıkarın ve bir çatal ile yüzeyini hafifçeçe sıyırın ve donmuş tarafları ile çabucak hemen donmamış taraflarını karıştırın ve yine dondurucuya koyun.
9. Dondurucuda beklettiğiniz sorbeyi her 1 saatte bir defa çıkarın ve birebir karıştırma sürecini sorbe tam kıvam alana dek yinelayın.
10. Karpuz sorbe bütünüyle donduktan daha sonra taze nane yaprakları ve minik karpuz dilimleri ile süsleyerek ve dondurma kaşığı ile biçim vererek servis edebilirsiniz.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Soğuk Pancar Çorbası Tarifi
Malzemeler
2 adet kırmızı pancar
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
Karabiber
Kekik
Fesleğen
1. Pancarları yumuşayana kadar haşlayın.
2. Küçük küçük doğrayıp, yoğurtla ve sarımsakla birlikte blenderdan geçirin.
3. Soğuk su ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın ve baharatlarını atın.
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi
Malzemeler
2 kase semizotu
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
1. Semizotunu güzelce yıkayın.
2. Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
Karpuzlu Sorbe Tarifi
Malzemeler
Çeyrek karpuz
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı limon suyu
1. Toz şekeri ve vişne suyunu küçük bir tencereye koyun, sadece şeker eriyene kadar karıştırın.
2. Şeker vişne suyunun ortasında eridikten daha sonra tencereyi ocaktan alın.
3. Karpuzu dörde bölün ve dörtte birini dilimleyin.
4. Dilimlediğiniz karpuzların çekirdeklerini ayırıp, mutfak robotuna alın.
5. Karpuzların üzerine 3 yemek kaşığı limon suyunu dökün ve çektirin.
6. Karpuzları çekerken bir yandan da evvelde hazırladığınız şeker ve vişne suyu karışımını karpuzların üzerine yavaş yavaş dökün.
7. Hazırladığınız karpuzlu sorbe karışımını yüzeyi geniş ve derinliği az dondurucuya girmeye uygun bir kaba döküp, 1 saat kadar dondurun.
8. 1 saat daha sonra sorbeyi dondurucudan çıkarın ve bir çatal ile yüzeyini hafifçeçe sıyırın ve donmuş tarafları ile çabucak hemen donmamış taraflarını karıştırın ve yine dondurucuya koyun.
9. Dondurucuda beklettiğiniz sorbeyi her 1 saatte bir defa çıkarın ve birebir karıştırma sürecini sorbe tam kıvam alana dek yinelayın.
10. Karpuz sorbe bütünüyle donduktan daha sonra taze nane yaprakları ve minik karpuz dilimleri ile süsleyerek ve dondurma kaşığı ile biçim vererek servis edebilirsiniz.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: