‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Hem Çok Lezzetli birebir vakitte Çok Pratik Tanımlarla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenler için birbirinden pratik tanımlarla günün menüsü. Bugün günün kolay menüsünde bamya çorbası, zeytinyağlı patlıcan yemeği, bulgur pilavı ve naneli ayran tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Bamya Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 100 gr kuru bamya


  • Üzerini geçecek kadar sıcak su


  • 1 çay kaşığı limon tuzu


  • 300 gr kuzu kuşbaşı


  • 2 adet büyük uzunluk soğan


  • 2 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 3 yemek kaşığı tereyağı


  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Kuru bamyaları elinizle ufalayın.

2. Temizlediğiniz bamyaları kaynar suyun ortasında 10 dk. haşlayın.

3. Haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekleyin.

4. Suyunu süzüp soğuk su ekleyin.

5. Bamyalarımızın iplerini çıkarın.

6. Et suyunu çekene kadar kavurun, üzerine tereyağını ekleyip incecik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

7. Soğanlar kavrulduktan daha sonra salçaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

8. Suyu ek edip bamyaları ekleyin.

9. Su kaynayınca tuzu ek edip ocağın altını kısıp, 30 dk. kısık ateşte pişirin.

10. Kıvam alan çorbaya en son limon tuzunu ekleyip, 10 dk. daha kaynattıktan daha sonra ocağı kapatın.


Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi


Malzemeler



  • 5 adet patlıcan


  • 1 adet kuru soğan


  • 3 adet yeşil biber


  • 2 adet kırmızı biber


  • 2 adet domates rendesi


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları alacalı soyup dörde bölün.

2. Küp küp dilimleyip tuzlu suda 20 dakika bekletin.

3. Soğanları yemeklik doğrayın.

4. Yeşil biberi ve kırmızı biberi de doğrayın.

5. Tencereye zeytinyağı ekleyip soğanları ve biberleri kavurun, akabinde patlıcanları atın.

6. daha sonra domates sosunu da ekleyerek karıştırın.

7. Patlıcanlar pişince yemek hazır demektir.


Naneli Ayran Tarifi


Malzemeler



  • 2 kase yoğurt


  • 1 kase soğuk su


  • 3-4 sap taze nane ya da bir tatlı kaşığı kuru nane


  • Tuz
Naneli Ayran Nasıl Yapılır?

1. Naneyi güzelce doğrayın.

2. Bir çırpıcıyla su ve yoğurdu açın.

3. Tuzu ekleyip buzla servis edin.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst