‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız, sizler için hazırladığımız günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde zerzevat çorbası, fesleğenli tavuk, tel şehriye pilavı ve güllü limonata tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Fesleğenli Tavuk Tarifi
Malzemeler
1. Tavukları zeytinyağında pişirin.
2. Üzerine soğanı ve biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
3. Domates ve sarımsakları da ekleyip, en son yeşillikleri ve baharatı ekleyip 15 dk pişmeye bırakın.
Tel Şehriye Pilavı Tarifi
Malzemeler
1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin ve sıvı yağı ekleyin.
2. Şehriyeleri ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
3. Üzerine bir parmak geçecek kadar su ekleyin.
4. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
5. Şehriyeler suyu çekince altını kapatın.
Fesleğenli Tavuk Tarifi
Malzemeler
400 gr tavuk göğsü
2 domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet köy biberi
1 yemek kaşığı zeytin yağı
Taze fesleğen (istediğiniz kadar)
Taze kekik (istediğiniz kadar)
Karabiber
1. Tavukları zeytinyağında pişirin.
2. Üzerine soğanı ve biberi ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
3. Domates ve sarımsakları da ekleyip, en son yeşillikleri ve baharatı ekleyip 15 dk pişmeye bırakın.
Tel Şehriye Pilavı Tarifi
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı tel şehriye
Tuz
2 su bardağı sıcak su
1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin ve sıvı yağı ekleyin.
2. Şehriyeleri ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
3. Üzerine bir parmak geçecek kadar su ekleyin.
4. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
5. Şehriyeler suyu çekince altını kapatın.