‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye kara kara düşünenlere özel fazlaca nefis ve pratik yemek tanımlarından oluşan günün menüsünü paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Karnabahar çorbası,
Karnabahar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1. Karnabaharları küçük küçük ayırın. Sap kısımlarını kesin. Yıkayıp süzün.
2. Akabinde patates ve kuru soğanları iri iri doğrayın. Kereviz saplarını da ince ince doğrayın.
3. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız zerzevatları bu tencerede soteleyin.
4. Üzerine sıcak et suyunu ekleyin. 20-25 dakika haşlayın. Çorbanın terbiyesi için; tereyağını eritin.
5. Üzerine unu ekleyip kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
6. Akabinde soğuk sütü yavaş yavaş karıştırarak dökün.
7. Bu terbiye sosunu sebzelerin haşlandığı tencereye ek edin.
8. Son olarak baharatlarını ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
9. Ocaktan aldıktan daha sonra blenderdan tüm çorbayı geçirin.
10. Üzerine isterseniz dereotu da doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Ispanak Kavurma Tarifi
Malzemeler
1. Ispanakları köklerini keserek doğrayın.
2. Tencereye yağı koyup üzerine kuru soğanı ve biberi doğrayıp kavuralım.
3. Ispanağı soğan ve biberin üzerine ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım.
4. 5 dakika pişirin ve servis edin.
Havuç Topları Tarifi
Malzemeler:
1. Havuçlar soyulup rendelenir.
2. Bir tencereye havuç, şeker, tereyağ koyulur. 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir.
3. Petibör bisküviler robotta çekilir yahut avuçta ufalanır.
4. Bisküvi, tarçın ve fındık havuca ek edilip karıştırılır.
5. Yapılan karışım soğuduktan daha sonra elinizi yağlayıp bisküvili havuç karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
6. Bir tabağa hindistan cevizi dökülüp havuç topları ortasında yuvarlatılıp servis tabağına alınır.
7. Havuç topları genelde hindistan cevizine bulanarak servis edilir siz dilerseniz fındık, fıstık kullanabilirsiniz.
Karnabahar Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1. Karnabaharları küçük küçük ayırın. Sap kısımlarını kesin. Yıkayıp süzün.
2. Akabinde patates ve kuru soğanları iri iri doğrayın. Kereviz saplarını da ince ince doğrayın.
3. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız zerzevatları bu tencerede soteleyin.
4. Üzerine sıcak et suyunu ekleyin. 20-25 dakika haşlayın. Çorbanın terbiyesi için; tereyağını eritin.
5. Üzerine unu ekleyip kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
6. Akabinde soğuk sütü yavaş yavaş karıştırarak dökün.
7. Bu terbiye sosunu sebzelerin haşlandığı tencereye ek edin.
8. Son olarak baharatlarını ekleyin. 5 dakika daha kaynatın.
9. Ocaktan aldıktan daha sonra blenderdan tüm çorbayı geçirin.
10. Üzerine isterseniz dereotu da doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Ispanak Kavurma Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
1 küçük kuru soğan
1 kırmızı sivri biber
Tuz
Zeytinyağı
Pul biber
1. Ispanakları köklerini keserek doğrayın.
2. Tencereye yağı koyup üzerine kuru soğanı ve biberi doğrayıp kavuralım.
3. Ispanağı soğan ve biberin üzerine ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım.
4. 5 dakika pişirin ve servis edin.
Havuç Topları Tarifi
Malzemeler:
7-8 adet havuç
Yarım paket petibör bisküvi
1 çay bardağı fındık
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1. Havuçlar soyulup rendelenir.
2. Bir tencereye havuç, şeker, tereyağ koyulur. 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir.
3. Petibör bisküviler robotta çekilir yahut avuçta ufalanır.
4. Bisküvi, tarçın ve fındık havuca ek edilip karıştırılır.
5. Yapılan karışım soğuduktan daha sonra elinizi yağlayıp bisküvili havuç karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
6. Bir tabağa hindistan cevizi dökülüp havuç topları ortasında yuvarlatılıp servis tabağına alınır.
7. Havuç topları genelde hindistan cevizine bulanarak servis edilir siz dilerseniz fındık, fıstık kullanabilirsiniz.