‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Çok Lezzetli ve Ekonomik Tanımlarla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünenler için nefis yemek tanımlarından oluşan günün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Bakliyat çorbası, tavuklu kağıt kebabı, domatesli pilav ve elma şekeri tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Bakliyat Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek


  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek


  • 1 yemek kaşığı pirinç̧


  • 2 yemek kaşığı bulgur


  • 5 su bardağı su
Terbiyesi için:


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 1 yumurta sarısı


  • 1 yemek kaşığı un
Sosu için:


  • 1 adet kuru soğan


  • 1 yemek kaşığı tereyağ


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber


  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane


  • Tuz
Bakliyat Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Bir tencere içerisine yıkanmış ve suyu süzülmüş bakliyatları koyun.

2. Üzerine 5 su bardağı kadar suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

3. Kaynamaya başladığında altını yavaşça kısın ve bakliyatlar yumuşayana kadar pişirin.

4. Diğer taraftan terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.

5. 20 dk daha sonra bakliyatlar yumuşadıysa, kepçeyle suyundan alın ve terbiyesine ekleyin.

6. Güzelce karışıp terbiye ılıdığında yavaşça tencereye daima karıştırarak ekleyin.

7. Çorbayı kısık ateşte orta ara karıştırarak kaynatın.

8. Üzeri için sos tenceresine tereyağı ve zeytinyağı alın ve kızdırın.

9. Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dk kavurun.

10. En son baharatları ekleyip kızdırın ve sosu çorbaya dökün. 1-2 taşım fokurdadıktan daha sonra damak tadınıza göre tuzu ek edip ocaktan alın.


Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi


Malzemeler



  • 500 gr kuşbaşı tavuk eti


  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye içi


  • 4 mini patates (dilim dilim)


  • 10 arpacık soğan


  • 4 diş sarımsak


  • 1 tatlı kaşığı domates salçası


  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Tuz, karabiber, kekik
Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

1. Salçaları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın.

2. Hazırladığınız sosu tavuklara ek edin ve düzgünce karıştırın.

3. Zerzevatları de ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın.

4. Karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın.

5. Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi üzere hazırlayın.

6. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.


Domatesli Pilav Tarifi


Malzemeler:



  • 2 su bardağı baldo pirinç


  • 2 su bardağı et/tavuk suyu


  • 3 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 3 domates


  • Tuz
Domatesli Pilav Nasıl Yapılır?

1. Pirinçleri uygunca yıkayın.

2. Bir kap içerisinde pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyin, su soğuyana kadar bekleyin.

3. Bu sırada domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirin.

4. Pilav tenceresinin içerisinde yağları eritin ve domates püresinin suyunu çektirin.

5. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip, kavurun.

6. Sıcak et suyunu dökün ve tuzunu ayarlayın.

7. Kapağı kapalı bir biçimde suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.
 
Üst