‘Bugün ne pişirsem?’ diye kara kara düşünenlere müjde! Birbirinden lezzetli ve farklı yemek tanımlarıyla günün menüsünü veriyoruz. Bugün günün menüsünde toyga çorbası, musakka, tereyağlı erişte ve karpuzlu soğuk çay tanımımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Toyga Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
2. 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
3. Buğday da eklenerek kaynayana kadar daima karıştırılır.
4. Kaynadıktan daha sonra buğdaylar pişene kadar ortada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı denetim edilir birebir vakitte yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
5. 10-15 dk. kadar daha sonra nohut ek edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
6. Çorba piştikten daha sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
Tereyağlı Erişte Tarifi
Malzemeler
1. Tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
2. Erişteleri tencereye dökün yavaşça kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
3. Erişteler kavrulduktan daha sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın.
4. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Karpuzlu Soğuk Çay Tarifi
Malzemeler
1. Karpuzu blenderdan geçirin.
2. Demleyip soğuttuğunuz çayı ve isteğe nazaran şekeri ekleyerek tekrar blenderdan geçirin.
3. Damak tadınıza göre biraz su ekleyin ve son defa blenderdan geçirin.
4. Hazırladığınız karpuzlu çayı süzün ve buzla servis yapın.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Toyga Çorbası Tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1. Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.
2. 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.
3. Buğday da eklenerek kaynayana kadar daima karıştırılır.
4. Kaynadıktan daha sonra buğdaylar pişene kadar ortada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı denetim edilir birebir vakitte yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.
5. 10-15 dk. kadar daha sonra nohut ek edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
6. Çorba piştikten daha sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.
Tereyağlı Erişte Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı kaynar su
1. Tencereyi orta-kısık ateşte ocağa alın ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyerek ısıtın.
2. Erişteleri tencereye dökün yavaşça kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
3. Erişteler kavrulduktan daha sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın.
4. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin.
Karpuzlu Soğuk Çay Tarifi
Malzemeler
1 büyük çorba kasesi karpuz
3 su bardağı demlenmiş çay
1-2 su bardağı soğuk su
Yarım çay bardağı toz şeker
1. Karpuzu blenderdan geçirin.
2. Demleyip soğuttuğunuz çayı ve isteğe nazaran şekeri ekleyerek tekrar blenderdan geçirin.
3. Damak tadınıza göre biraz su ekleyin ve son defa blenderdan geçirin.
4. Hazırladığınız karpuzlu çayı süzün ve buzla servis yapın.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: