‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Birbirinden Lezzetli ve Farklı Çeşitlerle Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Akşama ne pişirsem? sorusunu biz sizin yerinize cevaplıyor ve birbirinden lezzetli, fazlaca pratik yemek tanımlarını sizlerle paylaşıyoruz. Bugün menümüzde yoğurtlu bulgur köftesi çorbası, mis üzere karnıyarık, baharatlı pilav ve çilekli ferah pasta tanımlarımız var…


Bulgur köfteli yoğurt çorbası tanımı


Gereçler

Çorbası için:



  • 1 su bardağı yoğurt


  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 adet yumurta sarısı


  • 5 su bardağı su


  • 1 tatlı kaşığı nane


  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
Köftesi için:


  • Yarım su bardağı köftelik bulgur


  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 çay bardağı sıcak su


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Köfte gereçlerini yeterlice yoğurun.

2. Elinizi ıslatarak nohut büyüklüğünde modüllere yuvarlayın.

3. Yoğurt, su, un ve yumurta sarısını yeterlice çırpın.

4. Kaynayana kadar daima karıştırın.

5. Kaynadıktan daha sonra köfteleri çorbaya ek edin.

6. Köfteler üst çıkınca ocaktan alın.

7. Üzeri için tereyağında 1 tatlı kaşığı nane ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi çevirin. Çorbanın üzerine gezdirin.


Baharatlı pilav tanımı


Materyaller



  • 2 su bardağı baldo pirinç


  • 1 orta uzunluk kuru soğan


  • 3 su bardağı tavuk suyu


  • 2 yemek kaşığı tereyağ


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • Kuru nane


  • Karabiber


  • Pul biber


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Küçük yemeklik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur.

2. Sıcak suda 10 dk bekletilip, uygunca yıkanmış pirinç soğanlara ek edilerek 5 dk kadar kavrulur.

3. Baharatlar istediğiniz ölçüde eklenerek yakmadan bir iki döndürülür.

4. Kavrulan gereçlere öncesinden hazırlanmış tavuk suyundan kaynar biçimde 3 su bardağı ek edilir.

5. Tuzu da ek edilip, kaynayan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.


Çilekli jöleli ferah pasta tanımı


Gereçler



  • 4 tane iri uzunluk yumurta


  • 1 çay bardağı şeker


  • 1 paket vanilin


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 su bardağı un


  • 1 kahve fincanı ılık su


  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Kreması için:


  • 2 paket krem santi tozu


  • 1 çay bardağı süt
Üzeri için:


  • 1 paket jöle


  • 2 çay bardağı sıcak su


  • 300 gr çilek
Nasıl Yapılır?

1. Kek için yumurta beyazı ve şekeri köpük olana kadar mikser ile karıştırın.

2. Kaseyi döndürdüğünüzde dökülmeyecek kıvam elde edince, yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin.

3. Akabinde sıvı yağ ve unu ekleyin.

4. Kabartma tozu, vanilini elekten geçirin, suyu koyun ve spatula sayesinde aşağıdan üste yanlışsız karıştırın.

5. Yağlı kağıt serili, dikdörtgen borcama karışımı koyun ve önce ısıtılmış 170 derecelik fırında fansız pişirin.

6. Piştikten daha sonra zıt çevirin ve soğumaya bırakın.

7. Krem şantiyi derin bir kasede mikser ile karıştırın.

8. Karşıt çevirdiğiniz keke krem şantiyi sürün.

9. Başka bir kasede jöle karışımını hazırlayın ve yavaşça ılık olduktan daha sonra çilekleri dizin.

10. En üste jöleyi dökün.


Başka içeriklerimize de göz atmayı unutmayın:
 
Üst