‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Birbirinden Kolay ve Pratik Yemek Tanımlarıyla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız şayet sizin için hazırladığımız günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde üç materyalli kolay mercimek çorbası, fırında yaz kızartması, haydari ve yoğurtlu dondurma tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!


Üç Materyalli Kolay Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:



  • 1 su bardağı mercimek


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1.5 yemek kaşığı un
Üç Materyalli Kolay Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tereyağını tencerede kızdırın.

2. İçine 1.5 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.

3. Burada püf nokta unun yavaşça kahverengileşinceye kadar kavrulması.

4. Akabinde yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su doldurun.

5. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber atın. -Eğer bir çay kaşığı zerdeçal da koyarsanız çorbanızın rengi ve şifası artacaktır.-

6. Mercimekler kaynayıp formlarını değiştirmeye başlayınca bir blender sayesinde çorba pürüzsüz hale gelinceye kadar çektirin.


Fırında Yaz Kızartması Tarifi


Malzemeler



  • 2 adet patlıcan


  • 2 adet büyük uzunluk patates


  • Bir avuç sivri biber


  • 2 adet kabak


  • 2 adet kapya biber


  • Tuz
Domates sosu için:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 3 adet domates


  • 1 tatlı kaşığı salça


  • 1 diş sarımsak


  • 1/2 (yarım) su bardağı su


  • Tuz
Fırında Yaz Kızartması Nasıl Yapılır?

1. Zerzevatları yıkayıp güzelce kurutun.

2. Patatesleri soyup yıkayıp kurulayın.

3. Bütün zerzevatları küp küp doğrayın.

4. Biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip yeterlice harmanlayın.

5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.

6. 180 derecede sebzeler kızarana kadar pişirin.

7. Sebzeler pişerken bizde sosu için zeytinyağını tavaya alın, salçayı ekleyip kavurun.

8. Minik doğradığınız domatesleri ve rende sarımsağı ekleyin.

9. 2-3 dakika kavurun.

10. Suyunu ve tuzunu ekleyin, 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.

11. Kızaran zerzevatları servis tabağına alın ve üzerine domates sosunu gezdirin.


Haydari Tarifi


Malzemeler



  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt


  • 1 tutam dereotu


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı nane


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 dilim beyaz peynir


  • 1 diş sarımsak
Haydari Nasıl Yapılır?

1. Tavaya tereyağını alarak kızdırın.

2. Naneyi ekleyerek 1-2 çeşit karıştırın ve ocaktan alın.

3. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alın.

4. Beyaz peyniri çatalla ezin.

5. Dereotunu ince ince kıyın.

6. Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ek edin.

7. Naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyerek karıştırın.

8. Servis tabağına alarak üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyin.


Yoğurtlu Dondurma Tarifi


Malzemeler



  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt


  • 2-3 yemek kaşığı bal


  • 10 adet çilek


  • 1 paket vanilya
Yoğurtlu Dondurma Nasıl Yapılır?

1. Yoğurt, bal, vanilya ve ufak ufak doğranan yahut püre haline getirilen çilekler uygunca karıştırılıp kalıplara boşaltılır.

2. Derin dondurucuda bekletilir.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst