‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler Buraya: Bugünün Menüsü Hem Çok Ucuz tıpkı vakitte Çok Pratik

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Akşama ne pişireceğim?’ Diye kara kara düşünenlere özel günün ucuz menüsü: Lokanta metodu terbiyeli tavuk çorbası, sulu patates yemeği, pratik mısır ekmeği ve hindistan cevizi topları!


Lokanta metodu terbiyeli tavuk çorbası tanımı:


Gereçler:



  • 2 adet haşlanmış tavuk budu


  • 3 yemek kaşığı şehriye


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • 1.5 yemek kaşığı un


  • 1 adet yumurtanın sarısı


  • 2 diş rendelenmiş sarımsak


  • 1/2 adet limon


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 8-9 su bardağı su
Nasıl Yapılır?

1. Tavukları haşlayın.

2. Terbiyesini un, yoğurt, yumurtayı bir kapta çırparak hazırlayın.

3. İçine yarım su bardağı su ek edip güzelce pütürsüz olacak biçimde çırpın.

4. Haşlanmış tavuğun suyundan terbiyenin içine üç kepçe kadar alıp düzgünce çırpın.

5. Çorbayı hazırlayacağınız tencereye sıvı yağ ek edin, şehriyeyi yavaşça rengi dönmeden kavurun.

6. Sarımsağı rendeleyip içine ek edin, suyunu da ek edin.

7. Parçalanmış tavukları ek edin ve bir taşım hepsini kaynatın.

8. Çorbanın içine terbiyesini ek edin akabinde yeniden bir taşım daha kaynatın.

9. İçine yarım sıkılmış limon suyunu ve tuzunu ek ederek çorbayı bir taşım daha kaynatın, kıvam alınca ocağı kapatın.

10. Üzerine tereyağ ve kırmızı biber kavurup servise sunun.


Sulu patates yemeği tanımı:


Materyaller:



  • 3 adet patates


  • 1 adet soğan


  • 2 kaşık biber salçası


  • 3 yemek kaşığı yağ


  • 1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın pul biber


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • Sıcak su
Nasıl Yapılır?

1. Soğanı ince ince doğrayıp yağa koyup kavurun.

2. Pembeleşince salçayı koyup kavurmaya devam edin.

3. çabucak sonrasında patatesi pul biberi tuzu ek edip suyunu ekleyip pişmesini bekleyin.


Pratik mısır ekmeği tanımı:


Materyaller:



  • 1 adet yumurta


  • 2 çay bardağı yoğurt


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı un


  • 1 su bardağı mısır unu


  • 1 tatlı kaşığı çörek otu


  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


  • Yarım tatlı kaşığı tuz


  • Yarım çay kaşığı zerdeçal


  • 1 paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?

1. Derince bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, çörek otu, tuz, toz şeker ve zerdeçalı alarak mikserle çırpın.

2. Akabinde un, kabartma tozu ve mısır ununu ekleyerek çırpmaya edin.

3. Kalıbı tereyağıyla yağlayarak harcı eşit biçimde dökün.

4. Evvelce ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında birinci 10 dakika pişirdikten daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 40 45 dakika daha pişirin.


Hindistan cevizi topları tanımı:


Gereçler:



  • 5 su bardağı süt


  • 12 yemek kaşığı irmik


  • 6 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 paket toz krem şanti


  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?

1. Soğuk süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın. Bir çırpıcı sayesinde daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.

2. Hazırladığınız irmikli muhallebiyi, ılınması için oda ısısında beklettikten daha sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.

3. Soğuyan muhallebiyi, toz krem şanti ve rendelenmiş portakal kabuğu ilavesiyle yoğurun.

4. Muhallebiden modüller alıp elinizle yuvarlayarak hal verdiğiniz topları, düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş hindistan cevizine bulayın.

5. Kıvam alması için kısa bir süre daha buzdolabında bekletin.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst