Akşama ne pişireceğini bilemeyenler, epey lezzetli ve pratik yemek tanımlarıyla sizlerleyiz. Bugün menüde: Tarhana çorbası, ravioli ve damla sakızlı sütlaç tanımlarımız var…
Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1. Tencerenin içine zeytinyağı, nane, salça, baharatları ve tarhanayı ekleyip bir ölçü kavurun.
2. Suyu yavaş yavaş ek edin ve tel çırpıcıyla daima karıştırın.
3. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Ravioli Tarifi
Malzemeler:
1. Unu bir kaseye eleyin ve ortasına yumurtaları kırın.
2. Biraz tuz ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurun. (ardından 20 dk dinlendirin)
3. Hamuru 2 eşit modüle ayırın ve modülleri mantı kalınlığında açın.
4. Birinci hamurun üstüne hazırlanan gereçleri eşit ölçüde ve aralıkta koyun. Üstüne başka açtığınız hamuru koyup tırtıklı hamur bıçağı ile kare halinde kesin.
5. Kaynayan suya biraz tuz ekleyip yaklaşık 10 dk pişiriyoruz.
6. Sosu için; bir tavada tereyağını eritin, içine rendelenmiş domates, bir kaç kısım fesleğen ve tuz koyup pişirin.
7. Pişirip tabağa aldığınız raviolilerin üstüne gezdirip servis edin.
Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi
Malzemeler
1. Pirinçleri 3-4 su bardağı suda haşlayın.
2. Pirinçler haşlanınca, 5 dk ateşten alıp dinlendirin.
3. daha sonra tekrar ateşe alıp, sütü ve nişastayı ek edip kaynayana kadar karıştırın.
4. Kaynamaya başladığında; şekeri, vanilyayı ve damla sakızı ek edin.
5. 3 dk daha kaynatıp, kapatın ve kaselere bölün.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Tarhana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
3 yemek kaşığı konut tarhanası
1 yemek kaşığı nane
Biraz zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Karabiber
Tuz
1. Tencerenin içine zeytinyağı, nane, salça, baharatları ve tarhanayı ekleyip bir ölçü kavurun.
2. Suyu yavaş yavaş ek edin ve tel çırpıcıyla daima karıştırın.
3. 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
Ravioli Tarifi
Malzemeler:
200 gram un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanak
Beyaz peynir ya da labne
1 kaşık tereyağı
2 adet rendelenmiş domates
Birkaç kısım fesleğen
Tuz
1. Unu bir kaseye eleyin ve ortasına yumurtaları kırın.
2. Biraz tuz ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurun. (ardından 20 dk dinlendirin)
3. Hamuru 2 eşit modüle ayırın ve modülleri mantı kalınlığında açın.
4. Birinci hamurun üstüne hazırlanan gereçleri eşit ölçüde ve aralıkta koyun. Üstüne başka açtığınız hamuru koyup tırtıklı hamur bıçağı ile kare halinde kesin.
5. Kaynayan suya biraz tuz ekleyip yaklaşık 10 dk pişiriyoruz.
6. Sosu için; bir tavada tereyağını eritin, içine rendelenmiş domates, bir kaç kısım fesleğen ve tuz koyup pişirin.
7. Pişirip tabağa aldığınız raviolilerin üstüne gezdirip servis edin.
Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi
Malzemeler
1.5 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 lt süt
1 kesim damla sakızı
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1. Pirinçleri 3-4 su bardağı suda haşlayın.
2. Pirinçler haşlanınca, 5 dk ateşten alıp dinlendirin.
3. daha sonra tekrar ateşe alıp, sütü ve nişastayı ek edip kaynayana kadar karıştırın.
4. Kaynamaya başladığında; şekeri, vanilyayı ve damla sakızı ek edin.
5. 3 dk daha kaynatıp, kapatın ve kaselere bölün.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: