Bugün Ne Pişireceğini Bilemeyenler İçin Çok Pratik ve Birbirinden Lezzetli Tanımlarla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Akşama ne pişirsem?’ Diye düşünüyorsanız, bu epey lezzetli yemek tanımlarına bakmadan geçmeyin. Bayramı geride bıraktığımız bu günde yemeği fazla kaçıranlar için evvela yağ yakıcı çorba tanımımız var. Akabinde hayli pratik bir kuru köfte ve yanında da domatesli spagetti tanımlarını vereceğiz! Son olarak epey sıradan ve epeyce lezzetli çikolatalı trüf tanımımız var…


Yağ yakan çorba tanımı


Gereçler:



  • 2 adet orta uzunluk kabak


  • 2 adet orta uzunluk domates


  • 1 adet orta uzunluk soğan


  • Yarım demet maydanoz


  • 1 çay kaşığı kimyon


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yağ yakan çorba nasıl yapılır?

1. Soğanları ince ince doğrayıp hayli az zeytinyağında kavurun.

2. Akabinde kabakları da tıpkı biçimde dilimleyip soğanlarla bir arada 5 dakika daha kavurun.

3. Domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin.

4. Materyaller kavrulunca üzerine 4 bardak su ekleyin ve öbür materyalleri de katarak yeterlice kaynatın.

5. Blender sayesinde düzgünce çektirin.


Kuru köfte tanımı


Gereçler



  • 500 gram dana kıyma


  • 1 su bardağı galeta


  • 2 adet soğan


  • Yarım demet maydanoz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 3 çay kaşığı kimyon


  • 1 çay kaşığı karbonat


  • 3 çay kaşığı tuz
Kuru köfte nasıl yapılır?

1. Soğanları rendeleyin.

2. Maydanozu ince ince doğrayın.

3. Bir kaba eti, soğanı, galeta ununu, maydonozu ve baharatlarını ekleyip düzgünce karıştırın.

4. Güzelce 10 dakika yoğurun, biraz buzdolabında bekletin.

5. İster fırında ister tavada kızartın.


Domatesli spagetti tanımı


Materyaller



  • 1 paket spagetti


  • 4-5 tane domates


  • Sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


  • Tuz


  • Kırmızı biber


  • Kara biber
Domatesli spagetti nasıl yapılır?

1. Makarnayı haşlayın.

2. Domatesleri rendeleyin ve evvel salçaları kavurun.

3. Akabinde domatesleri ekleyip güzelce kavurun. (1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz)

4. Baharatlarını atıp biraz su ekleyin.

5. Makarnayı ekleyip güzelce karıştırın.


Çikolatalı trüf tanımı


Gereçler



  • 2 paket petibör bisküvi


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 1.5 çay bardağı süt


  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi


  • 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Üzeri için:


  • 200 gram çikolata


  • Toz antep fıstığı
Çikolatalı trüf nasıl yapılır?

1. Bisküvileri robottan geçirip inceltin.

2. Bisküvilerin üzerine kakaoyu, hindistan cevizini, sütü, erittiğiniz tereyağını ve sürülebilir çikolatayı ekleyerek yoğurun.

3. Karışım kıvama gelince yuvarlak top hali verin.

4. Akabinde çikolatayı benmari eritin.

5. Çikolata toplarını, çikolataya bulayarak yağlı kağıdın üzerine alın.

6. Çikolataya bulama süreci bitince buzdolabına kaldırın.

7. Üzeri donduktan daha sonra servis edebilirsiniz.


Başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst