Büyüklerimizden Öğrendiğimiz Mutfak İpuçlarından Hangileri Sahiden İşe Yarıyor?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yemek yaparken büyüklerimizden duyduğumuz işimize yarayacak püf noktalarını vakit zaman uygulamak isteriz. Ama bu püf noktalardan hangileri sahiden işe yarıyor hangileri ise işe yaramıyor bilmiyorsanız ya da denemeye çekiniyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


1. Yumurtayı haşladıktan daha sonra kabuklarının kolay biçimde soyulması için soğuk suyun altına tutarız.


Bu bilgi doğrudur. Su dolu bir kap içerisinde haşlanmış yumurtayı bekletirseniz daha kolay bir biçimde kabuklarını soyabilirsiniz. Ayrıyeten taze yumurtanın kabuklarını soymak daha zordur.


2. Soğan keserken gözlerin yaşarmaması için suyu açmak.


Bu prosedür ekseriyetle işe yaramaz. Onun yerine soğan keserken kullandığınız bıçağı soğuk suya batırıp sonrasındasında soğanları keserseniz daha tesirli bir sonuç elde ederseniz.


3. Kekiniz kalıptan kolay bir biçimde çıksın istiyorsanız kek kalıbını biraz yağlayın ve un serpin bu biçimdelikle kek kalıptan kolay bir biçimde çıkacaktır.


Bu yol işe fayda. Ama kek kalıbını düzgünce yağlamayı ihmal etmemeniz gerekir.


4. Haşlanmış patatesin kabuklarını kolay bir biçimde soymak için 1-2 dakika buzlu soyun içerisinde patatesleri bekletmek.


Bu metodu kullanmayan yoktur. Bu kadar yaygın kullanılan bu sistem tabi ki çok işe yarıyor.


5. Buzdolabının içerisindeki makûs kokuyu yok etmek için buzdolabının içerisine bir tabak kahve yahut kabartma tozu koyun.


Bu usul berbat kokuları yok etmek için kullanılır ve pek yaygındır.


6. Mutfaktaki berbat balık kokularından rahatsızsanız 2 su bardağı suya 3 yemek kaşığı sirke ekleyerek kaynatın.


Bu usulde doğrudur. Balık yemeyi epeyce seviyorsanız ancak kokudan rahatsızlık duyuyorsanız bu formülü kullanabilirsiniz.


7. Avokadonun tamamını bir günde bitiremiyorsanız başka yarısını sonrasındasında tüketmek istiyorsanız ama kararmasından da korkuyorsanız kesilmiş soğanla bir arada saklayabilirsiniz.


Maalesef önerilen bu metot hakikat değil. Şayet bu türlü avokadolarınızı saklamayı düşünüyorsanız başarısız bir sonuç elde ederseniz. Bu sistem yerine yarım avokadolarınızı streç sinemaya sarıp saklayabilirsiniz.


8. Donmuş tereyağını acil bir biçimde kullanmanız gerekiyor lakin vaktiniz yoksa mikrodalga fırının içerisinde 1 bardak suyu ısıtın ısınan suyu dökün ve bardağın içerisine kullanacağınız ölçüdeki tereyağını ekleyin.


Bu usul doğrudur. Ayrıyeten hem sağlıklı hem epeyce pratiktir.


9. Kirli tavayı temizlemek için tavanın içerisinde tuzlu su kaynatmak.


Maalesef bu yol istenilen kararı vermiyor. Tavanın içerisinde tuzlu su kaynatmak yerine su ve birkaç damla bulaşık deterjanı kaynatabilirsiniz.


10. Kuru baklagillerin böceklenip bozulmaması için kavanozların içine birer diş sarımsak eklemek.


Bu bilgi doğrudur. Sarımsak ekleyerek kuru baklagilleri daha uzun mühlet bozulmadan saklayabilirsiniz.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst