Bu Dolma Bir Başka! Pırasa Sevmeyenlerin Bile Bayılacağı Pırasa Dolması Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Pırasadan dolma olur mu?’ Demeyin, o denli hoş oluyor ki! İncecik yaprakları, ağızda eriyen iç harcı ve o enfes imgesiyle dolmada ihtilal yapıyoruz!


Zeytinyağlı pırasa dolması nasıl yapılır?


Gereçler:



  • 3 tane pırasa


  • 1.5 su bardağı pirinç


  • 1 büyük kuru soğan


  • Taze maydanoz ve dereotu


  • Pulbiber


  • Tuz


  • Nane


  • Karabiber


  • 2 yemek kaşığı domates yahut biber salçası (ya da karıştırabilirsiniz)


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • Yarım çay bardağı su
Pişirmek için:


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • Tuz


  • Limon dilimleri
Nasıl Yapılır?

1.
Pırasaları 4 parmak kalınlığında dilimleyin.

2. Beyaz kısımlarını uzunlamasına ortasından yarıya kadar kesin. (sakın büsbütün kesmeyin!)

3.
Tencereye kaynar suyu koyun ve pırasa yapraklarını yavaşça yumuşayana kadar pişirin. (fazlaca pişirmemek püf noktası)

4.
İç harcı için tava ya da tencereye zeytinyağını ekleyin, yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda biraz soteleyin, salçayı da ekleyip kavurun.

5. Akabinde yıkanmış pirinçleri, baharatları ve suyu ekleyip biraz daha karıştırın, kısık ateşte suyunu çekene kadar demlendirin.

6. Süzdüğünüz ve soğuttuğunuz dikdörtgen halindeki pırasa yapraklarına ılınan iç harçtan bir tatlı kaşığı koyup sarın.

7. Kenarlarını küçük bir kaba koyduğunuz una bandırın ki pişerken pirinçler çıkmasın.

8. Saramadığımız pırasanın kısımlarını tencerenin tabanına bir kat dizin ve dolmaları da sıkıca yan yana hiç boşluk bırakmadan dizin.

9. Şayet arta kalan pırasa var ise en üst kata bir kat pırasa yaprakları dizin.

10. Üstüne limon dilimleri koyun ve zeytinyağı gezdirin.

11. Son olarak kaynar suyu üzerine geçmeyecek biçimde ekleyin, uygun bir tabakla yük sağlayın.

12. Kısık ateşte denetim ederek pişirin.


Pırasa sevmeyenlerin bile bayılacağı pırasa sarması tanımımızı fazlaca seveceksiniz! Deneyen herkese afiyet olsun, başka içeriklerimize de bakmayı unutmayın…????
 
Üst