BRICS Ulusları, Uluslararası Ticarette Yerel Para Birimlerini Kullanma Konusunda Görüşüyor

Beykozlu

New member
BRICS ülkeleri Cuma günü uluslararası ticarette yerel para birimlerinin kullanılması gerektiğinin altını çizdi


Cape Town:

BRICS ülkeleri Cuma günü, kurallara dayalı açık ve şeffaf küresel ticareti destekleme taahhüdünün yanı sıra uluslararası ticaret ve finansal işlemlerde yerel para birimlerinin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

BRICS Dışişleri ve Uluslararası İlişkiler Bakanları toplantısının sonunda yayınlanan ortak bildiride, merkezinde kota bazlı ve yeterli kaynaklara sahip Uluslararası Para Fonu (IMF) bulunan sağlam bir Küresel Finansal Güvenlik Ağı için baskı yapıldı.

Ayrıca, kılavuz olarak yeni bir kota formülü de dahil olmak üzere 16. Genel Kota Gözden Geçirmesi kapsamındaki IMF yönetişim reformu sürecinin 15 Aralık 2023’e kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

‘Ümit Burnu’ başlıklı ortak bildiride bakanlar, merkezinde Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) olduğu özgür, açık, şeffaf, kapsayıcı, eşitlikçi, ayrımcı olmayan ve kurallara dayalı çok taraflı bir ticaret sistemine desteklerini ifade ettiler. En Az Gelişmiş Ülkeler de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkeler için özel ve farklı muamele (S&DT) ile.

“13. Bakanlar Konferansı’ndaki (MC13) konularda olumlu ve anlamlı sonuçlara yönelik çalışmayı desteklediklerini vurguladılar. MC13’e somut çıktılar sunmak amacıyla gerekli DTÖ reformunu sürdürmek için yapıcı bir şekilde angaje olmayı taahhüt ettiler. Restorasyon çağrısında bulundular. 2024 yılına kadar tüm üyelerin erişebileceği tam ve iyi işleyen bir uyuşmazlık çözüm sistemi ve daha fazla gecikme olmaksızın yeni Temyiz Organı Üyelerinin seçimi.”

Tek taraflı ve ayrımcı karbon sınırı ayarlama mekanizmaları, vergiler ve diğer önlemler gibi çevresel kaygılar bahanesiyle tek taraflı korumacı önlemleri kınadılar.

BRICS (Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika), küresel nüfusun yüzde 41’ini, küresel GSYİH’nın yüzde 24’ünü ve küresel ticaretin yüzde 16’sını temsil eden dünyanın en büyük beş gelişmekte olan ülkesini bir araya getiriyor. .

Bakanlar, uluslararası hukuku ihlal eden tek taraflı yaklaşımların dünya ekonomisi üzerindeki etkisini kabul ettiler ve ayrıca yaptırımlar, boykotlar, ambargolar ve ablukalar gibi tek taraflı ekonomik zorlayıcı önlemlerle durumun daha da karmaşık hale geldiğini kaydettiler.

İki günlük bakanlar toplantısı, vatandaşların ekonomik büyüme ve refahın faydalarından yararlanabilmesi için finansal katılımın önemini vurguladı ve BRICS ülkelerinde geliştirilen ve vatandaşların tam katılımını sağlamaya katkıda bulunabilecek birçok yeni finansal içerme teknolojik aracı memnuniyetle karşıladı. kayıtlı ekonomide.

Ayrıca Brezilya’nın eski Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’i Yeni Kalkınma Bankası’nın (NDB) başkanlığına seçildiği için tebrik etti ve NDB’nin görevini etkili bir şekilde yerine getirmesinin güçlendirilmesine katkıda bulunacağına olan güvenini dile getirdi.

NDB’yi üye liderliğinde ve talebe dayalı ilkeyi takip etmeye, çeşitli kaynaklardan finansmanı harekete geçirmeye, yenilik ve bilgi alışverişini geliştirmeye, üye ülkelere SKH’lere ulaşmada yardımcı olmaya ve öncü olmayı hedefleyerek görevlerini yerine getirmek için verimliliği ve etkinliği daha da artırmaya teşvik ettiler. çok taraflı kalkınma kurumu dedi.

Bakanlar, enerji güvenliğini sağlamanın ekonomik kalkınma, sosyal istikrar, ulusal güvenlik ve dünyadaki tüm ulusların refahı için çok önemli bir temel olduğunu vurguladılar.

Uygun fiyatlı, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerji kaynaklarına evrensel erişimi sağlamak için esnek küresel tedarik zincirleri ve öngörülebilir, istikrarlı enerji talebi çağrısında bulundular.

“Ayrıca değer zincirlerini güçlendirerek, açık, şeffaf ve rekabetçi piyasaları teşvik ederek ve kritik enerji altyapısının korunmasını sağlayarak enerji güvenliğini ve piyasa istikrarını artırmanın önemini vurguladılar. Kritik enerji tesisleri de dahil olmak üzere kritik altyapıya yönelik tüm terör saldırılarını şiddetle kınadılar. ve diğer savunmasız hedeflere karşı” dedi.

BRICS ülkeleri, bir sonraki zirvenin bu yıl Ağustos ayında Güney Afrika’da yapılmasını önerdi.

()
 
Üst