Tatlı yediden yetmişe her insanın severek tükettiği bir besin. O denli ki kimilerimiz yalnızca tatlı yiyerek bir öğün bile geçirebilir! Bir ısırık aldığımız anda bize memnunluk ve güç veren tatlılar için Rab’ın bir lütfu da diyebiliriz. Tatlı yemeği her ne kadar fazlaca sevsek de tatlı muhtaçlığımızı epeyce yorgun olduğumuz vakit içinderda kolaya kaçarak karşılamak isteyebiliyoruz. şüphesiz ki bunun bir fazlaca yolu var! Üstelik birtakım usullerde fırın, hatta ocak bile kullanmanıza gerek kalmayacak. ‘Yok artık!’ söylemiş olduğinizi ta buradan duyduk. İnanması güç geliyorsa bu tanımları birlikte inceleyelim!
1. CHEESECAKE TANIMI
GEREÇLER
● 100 gram yulaflı bisküvi
● 25 gram tereyağı
● 50 gram sıvı krema
● 250 gram labne peyniri
● 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
● 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu (Ekşi sevmeyenler daha az koyabilir.)
● 100 gram pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Yulaflı bisküvileri elinizle robota kolay kolay sığabilecek biçimde kırın. Akabinde kırdığınız bisküvileri mutfak robotundan geçirdikten daha sonra üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
● Bu karışımı cheesecake tabanı olarak kullanacağınız için tabanı düz bir kaba alın ve spatula sayesinde bastırarak düzleştirin.
● Pudra şekeri ile kremayı derin ve geniş bir kapta mikser ile karıştırın. Rendelediğiniz limon kabuklarını ve çabucak sonrasında sıktığınız limonun suyunu da karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
● Akabinde labne peyniri ve sıvı kremayı dökün. Karışımı pürüzsüz bir hâl alana kadar karıştırmaya devam edin.
● Bisküvilerin üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin.
● Son olarak üzerini streç sinemayla kapladığınız cheesecake’i buzdolabında 5-6 saat bekletin.
● Üzerini dilediğinizce süsledikten daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
2. FISTIK EZMELİ TOPLAR
MALZEMELER
● 1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
● 3 yemek kaşığı bal
● 1 su bardağı pretzel
● 3 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Fıstık ezmesi ve balı derin bir kaba alın ve karıştırın.
● Pretzelleri küçük küçük parçalayın.
● Parçalanan pretzelleri fıstık ezmesi ve bal karışımının içine döküp karıştırın.
● Kurabiye hamuru kıvamına gelen karışımı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
● Elde ettiğiniz topları kakaoya bulayın.
● Buzdolabında 20-30 dakika bekletin ve tanım hazır. Afiyet olsun!
3. VOUGE TATLISI TANIMI
GEREÇLER
● 1 su bardağı soğuk süt
● 1 paket krem şanti
● 1,5 muz
● Yarım paket bebe bisküvisi
● 1 tatlı kaşığı granül kahve
● Birkaç modül çikolata
HAZIRLANIŞI
● Bir kaba soğuk sütü ve krem şantiyi alın. Evvel mikserin düşük evresinde 1-2 dakika, ondan sonrasında mikserin yüksek zamanında 2-3 dakika daha kıvam alıncaya kadar çırpın. Kıvam alan krem şantiyi buzdolabına alın.
● Sütün içine granül kahveyi alın ve kahve eriyene kadar karıştırın.
● Bebe bisküvilerini kahveli sütte ıslattıktan daha sonra servis kasesine sıralayın.
● Dilimlediğiniz muzları kasenin kenarına estetik duracak biçimde yerleştirin.
● Buzdolabında soğuttuğunuz krem şantiyi kasenin içine boşaltın.
● Krem şantinin üstüne kahveli süt ile ıslattığınız bisküvilerden koyun ve üstüne tekrar krem şanti dökün.
● Üzerini süslemek için çikolata rendeleyebilir, muz doğrayabilirsiniz.
4. CHIA PUDİNG TANIMI
GEREÇLER
● 1 su bardağı süt
● 1 adet muz
● 4 yemek kaşığı yulaf
● 1 yemek kaşığı chia tohumu
● 15 adet fındık
● 1 tatlı kaşığı bal
● 2 tatlı kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Muz haricindeki tüm gereçleri bir kabın içine alıp karıştırın.
● Bir gece buzdolabında beklettikten daha sonra içine muzları atın.
● Son olarak blender’dan geçirin.
● İşte, bu kadar! Ocak kullanmadan puding yaptınız.
5. ÇİLEKLİ PARFE TANIMI
MATERYALLER
● 300 gram taze çilek
● 1 çay bardağı damla çikolata
● 2 paket sıvı krema
● 100 gram kakaolu petibör bisküvi
● 100 gram petibör bisküvi
● 5 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Krema ve pudra şekerini bir kaba alın ve mikser ile karıştırın.
● Bisküvileri içine ufalayın.
● Damla çikolataları ve önce doğradığınız çilekleri ilave edin.
● Bu karışımı homojen hâle getirene kadar karıştırın. Streç sinemayla kapladığınız kek kalıbının içine boşaltın. Akabinde üstünü de streç ile kapatın.
● Buzlukta 5 saat bekletin.
● Servis ederken kabı zıt çevirip çıkartın ve streç sineması almayı unutmayın. Zevkinize nazaran süsledikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
6. BORCAM PASTASI TANIMI
GEREÇLER
● 200 ml süt
● 2 yemek kaşığı pudra şekeri
● 2 paket hazır kek
● 200 ml krema
● 1 paket krem şanti
● 200 g krem peynir
● 2 adet kivi
● 1 adet muz
HAZIRLANIŞI
● Hazır olarak alacağınız kekleri dilimleyerek borcama dizin.
● Akabinde yarım su bardağı sütü ve yarım su bardağı kremayı karıştırıp kekleri ıslatmak için üzerine eşit olacak biçimde dökün.
● sonrasındasında kalan sütü ve kremayı bir kaba alın. İçine krem peynir, pudra şekeri ve krem şantiyi de ekledikten daha sonra mikserde kıvam alıncaya kadar çırpın.
● Elde ettiğiniz karışımı keklerin üzerine eşit olacak biçimde yayın. 5-6 saat buzdolabında beklettikten daha sonra dilimleyeceğiniz kivi ve muzları üzerine sıralayın. Afiyet olsun!
1. CHEESECAKE TANIMI
GEREÇLER
● 100 gram yulaflı bisküvi
● 25 gram tereyağı
● 50 gram sıvı krema
● 250 gram labne peyniri
● 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
● 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu (Ekşi sevmeyenler daha az koyabilir.)
● 100 gram pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Yulaflı bisküvileri elinizle robota kolay kolay sığabilecek biçimde kırın. Akabinde kırdığınız bisküvileri mutfak robotundan geçirdikten daha sonra üzerine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
● Bu karışımı cheesecake tabanı olarak kullanacağınız için tabanı düz bir kaba alın ve spatula sayesinde bastırarak düzleştirin.
● Pudra şekeri ile kremayı derin ve geniş bir kapta mikser ile karıştırın. Rendelediğiniz limon kabuklarını ve çabucak sonrasında sıktığınız limonun suyunu da karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
● Akabinde labne peyniri ve sıvı kremayı dökün. Karışımı pürüzsüz bir hâl alana kadar karıştırmaya devam edin.
● Bisküvilerin üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin.
● Son olarak üzerini streç sinemayla kapladığınız cheesecake’i buzdolabında 5-6 saat bekletin.
● Üzerini dilediğinizce süsledikten daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
2. FISTIK EZMELİ TOPLAR
MALZEMELER
● 1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
● 3 yemek kaşığı bal
● 1 su bardağı pretzel
● 3 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Fıstık ezmesi ve balı derin bir kaba alın ve karıştırın.
● Pretzelleri küçük küçük parçalayın.
● Parçalanan pretzelleri fıstık ezmesi ve bal karışımının içine döküp karıştırın.
● Kurabiye hamuru kıvamına gelen karışımı ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
● Elde ettiğiniz topları kakaoya bulayın.
● Buzdolabında 20-30 dakika bekletin ve tanım hazır. Afiyet olsun!
3. VOUGE TATLISI TANIMI
GEREÇLER
● 1 su bardağı soğuk süt
● 1 paket krem şanti
● 1,5 muz
● Yarım paket bebe bisküvisi
● 1 tatlı kaşığı granül kahve
● Birkaç modül çikolata
HAZIRLANIŞI
● Bir kaba soğuk sütü ve krem şantiyi alın. Evvel mikserin düşük evresinde 1-2 dakika, ondan sonrasında mikserin yüksek zamanında 2-3 dakika daha kıvam alıncaya kadar çırpın. Kıvam alan krem şantiyi buzdolabına alın.
● Sütün içine granül kahveyi alın ve kahve eriyene kadar karıştırın.
● Bebe bisküvilerini kahveli sütte ıslattıktan daha sonra servis kasesine sıralayın.
● Dilimlediğiniz muzları kasenin kenarına estetik duracak biçimde yerleştirin.
● Buzdolabında soğuttuğunuz krem şantiyi kasenin içine boşaltın.
● Krem şantinin üstüne kahveli süt ile ıslattığınız bisküvilerden koyun ve üstüne tekrar krem şanti dökün.
● Üzerini süslemek için çikolata rendeleyebilir, muz doğrayabilirsiniz.
4. CHIA PUDİNG TANIMI
GEREÇLER
● 1 su bardağı süt
● 1 adet muz
● 4 yemek kaşığı yulaf
● 1 yemek kaşığı chia tohumu
● 15 adet fındık
● 1 tatlı kaşığı bal
● 2 tatlı kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Muz haricindeki tüm gereçleri bir kabın içine alıp karıştırın.
● Bir gece buzdolabında beklettikten daha sonra içine muzları atın.
● Son olarak blender’dan geçirin.
● İşte, bu kadar! Ocak kullanmadan puding yaptınız.
5. ÇİLEKLİ PARFE TANIMI
MATERYALLER
● 300 gram taze çilek
● 1 çay bardağı damla çikolata
● 2 paket sıvı krema
● 100 gram kakaolu petibör bisküvi
● 100 gram petibör bisküvi
● 5 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
● Krema ve pudra şekerini bir kaba alın ve mikser ile karıştırın.
● Bisküvileri içine ufalayın.
● Damla çikolataları ve önce doğradığınız çilekleri ilave edin.
● Bu karışımı homojen hâle getirene kadar karıştırın. Streç sinemayla kapladığınız kek kalıbının içine boşaltın. Akabinde üstünü de streç ile kapatın.
● Buzlukta 5 saat bekletin.
● Servis ederken kabı zıt çevirip çıkartın ve streç sineması almayı unutmayın. Zevkinize nazaran süsledikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
6. BORCAM PASTASI TANIMI
GEREÇLER
● 200 ml süt
● 2 yemek kaşığı pudra şekeri
● 2 paket hazır kek
● 200 ml krema
● 1 paket krem şanti
● 200 g krem peynir
● 2 adet kivi
● 1 adet muz
HAZIRLANIŞI
● Hazır olarak alacağınız kekleri dilimleyerek borcama dizin.
● Akabinde yarım su bardağı sütü ve yarım su bardağı kremayı karıştırıp kekleri ıslatmak için üzerine eşit olacak biçimde dökün.
● sonrasındasında kalan sütü ve kremayı bir kaba alın. İçine krem peynir, pudra şekeri ve krem şantiyi de ekledikten daha sonra mikserde kıvam alıncaya kadar çırpın.
● Elde ettiğiniz karışımı keklerin üzerine eşit olacak biçimde yayın. 5-6 saat buzdolabında beklettikten daha sonra dilimleyeceğiniz kivi ve muzları üzerine sıralayın. Afiyet olsun!