Sabah kahvaltısını trafikte poğaça ya da simit eşliğinde yapanlardan mısınız? Her ısırıkta sağlıklı beslenmeniz gerektiğini hatırlayıp ne yemeniz gerektiği konusunda bir türlü karar mı veremiyor musunuz? Tam size uygun birbirinden lezzetli ve sağlıklı üretimi pek kolay, kalorisi düşük tam 25 tanım yazdık. Çabucak not almaya ve bu tanımları denemeye başlayın!
1. Kaç yaşında olursanız asla hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet: Muzlu süt tarifi
Malzemeler
1.Muzları soyun ve dilimleyin.
2. Muz, süt, bal ve cevizi blender’dan geçirin, afiyet olsun.
2. Güne bir çilekli başlamak ister misiniz? Karşınızda: Çilekli müsli tarifi
1. Çilekleri yıkayın.
2. Müsli, süt, bal ve çilekleri ekleyerek karıştırın.
3. Kahvaltıya vaktim yok diyorsanız bu tanım tam size nazaran: Şeftali ve cevizli yoğurt tarifi
Malzemeler
1. Şeftalileri ve çilekleri küp küp doğrayın.
2. Doğradığınız şeftaliler ile yoğurt, ceviz ve balı güzelce karıştırın.
4. İspanyol mutfağının en sevilen kahvaltılarından birisi: Pan con tomate tarifi
Malzemeler
1. Domatesleri ortadan ikiye bölün ve rendeleyin.
2. Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve üzerinde zeytinyağını gezdirin ve önce ısıtılmış fırında ya da tost makinasında ekmekleri ortalama 5 dakika kızartın.
3. Sarımsağı ince ince doğrayın ve domatesin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı domatese ekleyerek güzelce karıştırın
4. Kızarmış ekmeklerin üzerine karışımı sürebilirsiniz.
5. Sindirim sisteminizi yormayacak çok lezzetli bir tanım: Avokado ezmesi tarifi
Malzemeler
1. Avokadoyu yıkayıp çekirdeğini çıkartın ve çatal sayesinde ezin.
2. Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberi de avokadonun üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Karışımı ekmeğin üzerine sürün.
6. Hem sağlıklı birebir vakitte yavaşça bir içeceğe kahvaltıda kim hayır diyebilir ki?: Çilekli smoothie tarifi
Malzemeler
1. Yoğurt, vanilya ve sütü blendardan geçirin.
2. Çilekleri ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
3. Buz küplerini ek edin ve düzgünce karıştırın.
4. Karışımı bardağa dökün üzerini çilek ile süsleyebilirsiniz.
7. İmajıyla herkesi kendine hayran bırakan bir lezzet: Yoğurtlu meyve salatası tarifi
Malzemeler
1. Yoğurdu geniş bir kasenin içerisine koyun.
2. Meyveleri yoğurdun içine ekleyin ve güzelce karıştırın.
8. Öğlen yemeğine kadar sizi tok tutacak lezzetli bir tanım: Poşe yumurta tarifi
Malzemeler
1. Tencereye bir su bardağı suyu koyun kaynamaya bırakın. Poşe yumurtanızın kusursuz bir kıvam alması için suyun 85 derece olması gerekli olduğunu unutmayın.
2. Yumurtanızın kaynarken dağılmaması için elma sirkesi ekleyin.
3. Su kaynarken başka bir kabın içerisine yumurtayı dağılmadan kırın.
4. Su kaynama noktasına geldiğinde suyun altını kısın büsbütün kaynamaması gerekiyor yoksa yumurtanız katı hale gelir.
5. Tencerenin içerisindeki suyu dairesel hareketlerle kaşık sayesinde karıştırın daha sonrasında kase içerisindeki yumurtayı hayli dikkatli bir biçimde suyun içerisine bırakın. Poşe yumurta ortalama 4 dakika içerisinde hazır olacaktır.
6. Tam buğday ekmeğinizi tost makinesinde kızartın ve hazırlamış olduğunuz poşe yumurtanızı ekmeğinizin üzerine koyun unutmayın poşe yumurta sıcak biçimde servis edilir.
9. Kalorisi düşük besin denildiğinde akla çabucak onun ismi gelir: Kabaklı omlet tarifi
Malzemeler
1. Kabağınızı soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkın yapışmaz tavada hafifçeçe soteleyin.
2. Yumurtayı alın geniş bir kasenin içerisine kırın. Soğuyan kabağınızı ve lor peynirini kasenin içerisine ekleyin.
3. Baharatları da ekledikten daha sonra güzelce çırpın. Tavanın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin tava ısındıktan daha sonra yumurtalı karışımı dökün ve her iki yüzeyi de pişecek biçimde yavaş yavaş pişirin.
10. 5 dakikada hazır: Granola bar tarifi
1.Muzları çatal sayesinde yeterlice ezin ve üzerine yulaf ekleyin.
2. Kuruyemişleri bıçak sayesinde iri iri doğrayın ve üzerine ekleyin.
3. Bal ve pekmezi de karışımın üzerine ekleyin güzelce karıştırın.
4. Fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine karışımı dökün.
5. Fırını önce 180 derecede ısıtın ve karışımı 25 dakika pişirin.
6. Piştikten daha sonra istediğiniz biçimde dilimleyin. Soğudukça hali oturmaya başlıyor, şimdiden afiyet olsun.
11. Bu pizza öbür pizzalara benzemez: Kabak pizza tarifi
Malzemeler
1. Kabakları ince ince doğrayın.
2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve üzerine kabakları dizin.
3. Kabakların üzerine domates sosu sürün çeri domatesleri de ekledikten daha sonra evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika 180 derecede pişirin. Çıkartmaya 5 dakika kala rendelediğiniz kaşarları ek edin, afiyet olsun.
12. Karamelize muza bayılanları bu biçimde alalım: Çikolatalı muzlu yulaf lapası tarifi
Malzemeler
1. Geniş bir tencere içerisinde süt, yulaf, muz ve kakaoyu ekleyip ortalama 7 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
2. Yulaf pişerken farklı bir tavaya hindistan cevizi yağını dökün ve muzları ekleyerek karamelize hale gelene kadar soteleyin.
3. Pişen yulaf ve muzu bir kaseye alın ve üzerine dilediğiniz malzemeyi koyarak süsleyin.
13. Sabah sabah yoğurt mu yenir demeyin: Yoğurtlu semizotu salatası tarifi
Malzemeler
1. Semizotunu yıkayın ve yapraklarını ve ince kısımlarını elinizle kopartın.
2. Geniş bir kapta zeytinyağı, tuz ve pul biberi güzelce karıştırın. Elinizle kopartmış olduğunuz semizotunu da karışıma ekleyin, afiyet olsun.
14. Lor peynirli pek düşük kalorili bir lezzet: Kapya biberli lor peynirli dolma tarifi
Malzemeler
1. Biberleri güzelce yıkayın. Sap kısımlarını güzelce kesin.
2. Zeytinleri çekirdeklerinden ayıklayın ince ince dilimleyin.
3. Biberlerin içerisine lor peynirini tatlı kaşığı sayesinde koyun üzerine zeytin koyun ve zeytinyağı dökün, afiyet olsun.
Not: İsterseniz kapya biberleri evvelinde ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirebilirsiniz.
15. Ton balıklı sandviçe kim hayır diyebilir ki: Ton balıklı sandviç tarifi
Malzemeler
1. Ton balığını ekmeklerin üzerine sürün.
2. Ortasına beyaz peynir, marul, sivri biber ve domatesi ekleyin, afiyet olsun.
16. Protein bombası: Ispanaklı ve çökelek peynirli krep tarifi
Malzemeler
1. Süt, un, yumurta ve tuz derin kaba koyun ve çırpın.
2. Tavayı ısıtın ve yağlayın.
3. Bir kepçe sayesinde karışımı tavaya dökün ve eşit biçimde dağılımını sağlayın.
4. Krepin iki yüzeyini de 2 dakika pişirin.
5. Ispanağı 5 dakika sıcak suda haşlayın ve ince ince doğrayın.
6. Ispanağın içine çökelek peynir, yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı süt ek edin.
7. Daha evvel pişirdiğiniz kreplerden bir adedini tepsiye koyun üzerine hazırladığınız karışımı yayın daha sonra ikinci kreple kapatarak evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın. Afiyet olsun.
17. Kahvaltıda ekmek üzerine sürebileceğiniz kolay ve lezzetli bir tanım: Kahvaltılık domates sosu tarifi
Malzemeler
1. Sarımsağı düzgünce ezin.
2. Tüm materyalleri geniş bir kase içerisinde karıştırın. Afiyet olsun.
18. Tatlı pankek yerine tuzlu pankek de deneyin istedik: Tuzlu pankek tarifi
Malzemeler
1.Bütün gereçleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
2. Bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
19. Yeşilliği hayli sevenler için hoş bir teklif: Kahvaltı salatası tarifi
Malzemeler
1. Yumurtayı haşlayın.
2. Zerzevatları yıkayın. Zerzevatları ince ince doğrayın.
3. Geniş bir kase içerisine zerzevatları ekleyin üzerine çekirdeklerini ayıkladığınız zeytinleri, domatesleri, hellim peyniri ve cevizi ekleyin.
4. Bütün materyalleri karıştırın yumurtayı ekleyin. Zeytinyağını da ek ettikten daha sonra çörek otu ekleyin.
20. Reçelsiz olmaz lakin şekerde yiyemem diyorsanız: Şekersiz çilek reçeli tarifi
Malzemeler
1. Çilekleri yıkayın, küp küp doğrayın.
2. Derin bir tencereye alın ve su ekleyin.
3. Orta ateşte kaynatın, altını kısıp 15 dakika pişirin. Üzerine limon suyu ekleyin.
4. Blendar sayesinde çilekleri ezin.
5. Daima karıştırarak yarısına dek azalana kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin.
6. Chia tohumu ekleyin ve ocaktan alın. Sıcakken kavozlayın. Afiyet olsun.
21. Yeşili sevenlere özel kahvaltı tanımı: Yeşil smoothie tarifi
Malzemeler
1. Yeşil elmaları soyun 4 kesime bölün. Elmaları, limon, nane ve suyu blender içine koyun.
2. Blenderda pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dilersiniz buz da ek edebilirsiniz.
22. Kendisi küçük lezzeti epeyce büyük: Kayısılı yulaf topları tarifi
Malzemeler
1. Kayısıları ve hurmaları sıcak suda 10 dakika yumuşaması için bekletin.
2. Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkartın ve kurulayın.
3. Hurmaların çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın.
4. Hurmaları ve kayısıları blenderdan geçirin. Yeterlice ezdikten daha sonra yulafları ek edin.
5. Karışımı bir kabın içerisine alın ve tarçın ekleyerek karıştırın.
6. Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine dilediğiniz biçimi vererek yerleştirin. Buzdolabında yaklaşık 4 saat dinlendirin.
23. Muz sevenler buraya: Muzlu fit kurabiye tarifi
Malzemeler
1.Muz ve yulaf ezmesini çatal sayesinde ezin.
2. Damla çikolatayı ekleyin. Fırın tepsisi içine kurabiyeleri kaşık sayesinde yerleştirin. Yağlı kağıt koymayı unutmayın.
3. 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
24. Tatlısı üzere tuzlusu da fazlaca sevilen bir tanım: Tuzlu muffin tarifi
Malzemeler
1. Kaşar peyniri hariç tüm gereçleri evvelinde yağladığınız muffin kalıplarına eşit ölçüde dökün.
2. 180 derece evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkartmanıza 5 dakika kala rendelediğiniz kaşar peynirleri eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
25. Sofrada gördüğünüz an iştihanızı açacak bir lezzet: Bulut ekmek tarifi
Malzemeler
1. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
2. Yumurtaların beyaz kısımlarını bir kaba ekleyin içine tuz ve kabartma tozu ekleyin.
3. Yumurta sarılarını eklediğiniz kaba labne peyniri ekleyin 3 dakika boyunca çırpın.
4.Hazırladığınız yumurta sarılarını, yumurta beyazlarına nazikçe, alttan üste gerçek kabartarak karıştırın.
5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık sayesinde hamuru dökün. Evvelden ısıttığınız 150 derecelik fırında 20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
1. Kaç yaşında olursanız asla hayır diyemeyeceğiniz bir lezzet: Muzlu süt tarifi
Malzemeler
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 adet muz
1 tatlı kaşığı bal
2 adet ceviz
1.Muzları soyun ve dilimleyin.
2. Muz, süt, bal ve cevizi blender’dan geçirin, afiyet olsun.
2. Güne bir çilekli başlamak ister misiniz? Karşınızda: Çilekli müsli tarifi
5 adet çilek
5 yemek kaşığı müsli
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 tatlı kaşığı bal
1. Çilekleri yıkayın.
2. Müsli, süt, bal ve çilekleri ekleyerek karıştırın.
3. Kahvaltıya vaktim yok diyorsanız bu tanım tam size nazaran: Şeftali ve cevizli yoğurt tarifi
Malzemeler
1 kase yarım yağlı yoğurt
1 adet şeftali
2 adet çilek
3 adet ceviz
1 tatlı kaşığı bal
1. Şeftalileri ve çilekleri küp küp doğrayın.
2. Doğradığınız şeftaliler ile yoğurt, ceviz ve balı güzelce karıştırın.
4. İspanyol mutfağının en sevilen kahvaltılarından birisi: Pan con tomate tarifi
Malzemeler
2 adet tam buğday ekmeği
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Domatesleri ortadan ikiye bölün ve rendeleyin.
2. Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve üzerinde zeytinyağını gezdirin ve önce ısıtılmış fırında ya da tost makinasında ekmekleri ortalama 5 dakika kızartın.
3. Sarımsağı ince ince doğrayın ve domatesin üzerine ekleyin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı domatese ekleyerek güzelce karıştırın
4. Kızarmış ekmeklerin üzerine karışımı sürebilirsiniz.
5. Sindirim sisteminizi yormayacak çok lezzetli bir tanım: Avokado ezmesi tarifi
Malzemeler
1 adet avokado
1 dilim tam buğday ekmeği
Yarım adet limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1. Avokadoyu yıkayıp çekirdeğini çıkartın ve çatal sayesinde ezin.
2. Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberi de avokadonun üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Karışımı ekmeğin üzerine sürün.
6. Hem sağlıklı birebir vakitte yavaşça bir içeceğe kahvaltıda kim hayır diyebilir ki?: Çilekli smoothie tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
2 su bardağı çilek
8 küp buz
1 paket vanilya
1. Yoğurt, vanilya ve sütü blendardan geçirin.
2. Çilekleri ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
3. Buz küplerini ek edin ve düzgünce karıştırın.
4. Karışımı bardağa dökün üzerini çilek ile süsleyebilirsiniz.
7. İmajıyla herkesi kendine hayran bırakan bir lezzet: Yoğurtlu meyve salatası tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı yağsız yoğurt
2 tatlı kaşığı bal
2 adet böğürtlen
2 adet frambuaz
2 adet çilek
Yarım adet limon kabuğu
Yarım muz
1. Yoğurdu geniş bir kasenin içerisine koyun.
2. Meyveleri yoğurdun içine ekleyin ve güzelce karıştırın.
8. Öğlen yemeğine kadar sizi tok tutacak lezzetli bir tanım: Poşe yumurta tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 adet tam buğday ekmeği
1 tatlı kaşığı sirke
1. Tencereye bir su bardağı suyu koyun kaynamaya bırakın. Poşe yumurtanızın kusursuz bir kıvam alması için suyun 85 derece olması gerekli olduğunu unutmayın.
2. Yumurtanızın kaynarken dağılmaması için elma sirkesi ekleyin.
3. Su kaynarken başka bir kabın içerisine yumurtayı dağılmadan kırın.
4. Su kaynama noktasına geldiğinde suyun altını kısın büsbütün kaynamaması gerekiyor yoksa yumurtanız katı hale gelir.
5. Tencerenin içerisindeki suyu dairesel hareketlerle kaşık sayesinde karıştırın daha sonrasında kase içerisindeki yumurtayı hayli dikkatli bir biçimde suyun içerisine bırakın. Poşe yumurta ortalama 4 dakika içerisinde hazır olacaktır.
6. Tam buğday ekmeğinizi tost makinesinde kızartın ve hazırlamış olduğunuz poşe yumurtanızı ekmeğinizin üzerine koyun unutmayın poşe yumurta sıcak biçimde servis edilir.
9. Kalorisi düşük besin denildiğinde akla çabucak onun ismi gelir: Kabaklı omlet tarifi
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1. Kabağınızı soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkın yapışmaz tavada hafifçeçe soteleyin.
2. Yumurtayı alın geniş bir kasenin içerisine kırın. Soğuyan kabağınızı ve lor peynirini kasenin içerisine ekleyin.
3. Baharatları da ekledikten daha sonra güzelce çırpın. Tavanın içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin tava ısındıktan daha sonra yumurtalı karışımı dökün ve her iki yüzeyi de pişecek biçimde yavaş yavaş pişirin.
10. 5 dakikada hazır: Granola bar tarifi
Malzemeler
2.5 yemek kaşığı yulaf
1 adet muz
1 avuç badem
1 avuç ceviz
1 avuç kuru üzüm
2 adet kuru incir
2 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı bal
1.Muzları çatal sayesinde yeterlice ezin ve üzerine yulaf ekleyin.
2. Kuruyemişleri bıçak sayesinde iri iri doğrayın ve üzerine ekleyin.
3. Bal ve pekmezi de karışımın üzerine ekleyin güzelce karıştırın.
4. Fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine karışımı dökün.
5. Fırını önce 180 derecede ısıtın ve karışımı 25 dakika pişirin.
6. Piştikten daha sonra istediğiniz biçimde dilimleyin. Soğudukça hali oturmaya başlıyor, şimdiden afiyet olsun.
11. Bu pizza öbür pizzalara benzemez: Kabak pizza tarifi
Malzemeler
4 yemek kaşığı domates sos
1 adet kabak
5 adet çeri domates
2 dilim kaşar peyniri
1. Kabakları ince ince doğrayın.
2. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve üzerine kabakları dizin.
3. Kabakların üzerine domates sosu sürün çeri domatesleri de ekledikten daha sonra evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika 180 derecede pişirin. Çıkartmaya 5 dakika kala rendelediğiniz kaşarları ek edin, afiyet olsun.
12. Karamelize muza bayılanları bu biçimde alalım: Çikolatalı muzlu yulaf lapası tarifi
Malzemeler
2.5 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 adet ezilmiş muz
1 tatlı kaşığı kakao
1.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
1 tatlı kaşığı bal
Yarım muz
1. Geniş bir tencere içerisinde süt, yulaf, muz ve kakaoyu ekleyip ortalama 7 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.
2. Yulaf pişerken farklı bir tavaya hindistan cevizi yağını dökün ve muzları ekleyerek karamelize hale gelene kadar soteleyin.
3. Pişen yulaf ve muzu bir kaseye alın ve üzerine dilediğiniz malzemeyi koyarak süsleyin.
13. Sabah sabah yoğurt mu yenir demeyin: Yoğurtlu semizotu salatası tarifi
Malzemeler
1 kase yağsız yoğurt
1 demet semizotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1. Semizotunu yıkayın ve yapraklarını ve ince kısımlarını elinizle kopartın.
2. Geniş bir kapta zeytinyağı, tuz ve pul biberi güzelce karıştırın. Elinizle kopartmış olduğunuz semizotunu da karışıma ekleyin, afiyet olsun.
14. Lor peynirli pek düşük kalorili bir lezzet: Kapya biberli lor peynirli dolma tarifi
Malzemeler
3 adet büyük uzunluk kapya biber
8-9 yemek kaşığı lor peyniri
3 adet siyah zeytin evvelde ayıklanmış
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1. Biberleri güzelce yıkayın. Sap kısımlarını güzelce kesin.
2. Zeytinleri çekirdeklerinden ayıklayın ince ince dilimleyin.
3. Biberlerin içerisine lor peynirini tatlı kaşığı sayesinde koyun üzerine zeytin koyun ve zeytinyağı dökün, afiyet olsun.
Not: İsterseniz kapya biberleri evvelinde ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirebilirsiniz.
15. Ton balıklı sandviçe kim hayır diyebilir ki: Ton balıklı sandviç tarifi
Malzemeler
2 adet tam buğday ekmeği
1 yaprak marul
80 gr ton balığı (konserve)
1 sivri biber
1 adet domates
1 ince dilim beyaz peynir
1. Ton balığını ekmeklerin üzerine sürün.
2. Ortasına beyaz peynir, marul, sivri biber ve domatesi ekleyin, afiyet olsun.
16. Protein bombası: Ispanaklı ve çökelek peynirli krep tarifi
Malzemeler
1 çay bardağı un (dilerseniz kepekli un da tercih edebilirsiniz)
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 avuç ıspanak
1 çay bardağı çökelek peyniri
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
1. Süt, un, yumurta ve tuz derin kaba koyun ve çırpın.
2. Tavayı ısıtın ve yağlayın.
3. Bir kepçe sayesinde karışımı tavaya dökün ve eşit biçimde dağılımını sağlayın.
4. Krepin iki yüzeyini de 2 dakika pişirin.
5. Ispanağı 5 dakika sıcak suda haşlayın ve ince ince doğrayın.
6. Ispanağın içine çökelek peynir, yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı süt ek edin.
7. Daha evvel pişirdiğiniz kreplerden bir adedini tepsiye koyun üzerine hazırladığınız karışımı yayın daha sonra ikinci kreple kapatarak evvelde ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika ısıtın. Afiyet olsun.
17. Kahvaltıda ekmek üzerine sürebileceğiniz kolay ve lezzetli bir tanım: Kahvaltılık domates sosu tarifi
Malzemeler
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı domates püresi
1 adet sarımsak
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1. Sarımsağı düzgünce ezin.
2. Tüm materyalleri geniş bir kase içerisinde karıştırın. Afiyet olsun.
18. Tatlı pankek yerine tuzlu pankek de deneyin istedik: Tuzlu pankek tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı yulaf
Yarım muz
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
Yarım su bardağı beyaz peynir
2 yemek kaşığı süt
1.Bütün gereçleri blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
2. Bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
19. Yeşilliği hayli sevenler için hoş bir teklif: Kahvaltı salatası tarifi
Malzemeler
3 kol marul
1 adet yumurta
2 adet közlenmiş kapya biber
3 kısım reyhan
5 adet siyah zeytin
3 adet çeri domates
3 kol nane
2 dilim hellim peynir
2 adet ceviz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı çörek otu
1. Yumurtayı haşlayın.
2. Zerzevatları yıkayın. Zerzevatları ince ince doğrayın.
3. Geniş bir kase içerisine zerzevatları ekleyin üzerine çekirdeklerini ayıkladığınız zeytinleri, domatesleri, hellim peyniri ve cevizi ekleyin.
4. Bütün materyalleri karıştırın yumurtayı ekleyin. Zeytinyağını da ek ettikten daha sonra çörek otu ekleyin.
20. Reçelsiz olmaz lakin şekerde yiyemem diyorsanız: Şekersiz çilek reçeli tarifi
Malzemeler
Yarım kilo çilek
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı limon suyu
1. Çilekleri yıkayın, küp küp doğrayın.
2. Derin bir tencereye alın ve su ekleyin.
3. Orta ateşte kaynatın, altını kısıp 15 dakika pişirin. Üzerine limon suyu ekleyin.
4. Blendar sayesinde çilekleri ezin.
5. Daima karıştırarak yarısına dek azalana kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin.
6. Chia tohumu ekleyin ve ocaktan alın. Sıcakken kavozlayın. Afiyet olsun.
21. Yeşili sevenlere özel kahvaltı tanımı: Yeşil smoothie tarifi
Malzemeler
2 adet yeşil elma
Yarım limon
4 kısım yaprak taze nane
1 su bardağı soğuk su
1. Yeşil elmaları soyun 4 kesime bölün. Elmaları, limon, nane ve suyu blender içine koyun.
2. Blenderda pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dilersiniz buz da ek edebilirsiniz.
22. Kendisi küçük lezzeti epeyce büyük: Kayısılı yulaf topları tarifi
Malzemeler
15 adet kuru kayısı
5 adet hurma
Yarım su bardağı yulaf
1 tatlı kaşığı tarçın
1. Kayısıları ve hurmaları sıcak suda 10 dakika yumuşaması için bekletin.
2. Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkartın ve kurulayın.
3. Hurmaların çekirdeklerini çıkartmayı unutmayın.
4. Hurmaları ve kayısıları blenderdan geçirin. Yeterlice ezdikten daha sonra yulafları ek edin.
5. Karışımı bir kabın içerisine alın ve tarçın ekleyerek karıştırın.
6. Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine dilediğiniz biçimi vererek yerleştirin. Buzdolabında yaklaşık 4 saat dinlendirin.
23. Muz sevenler buraya: Muzlu fit kurabiye tarifi
Malzemeler
2 adet muz
6 yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı damla çikolata
1.Muz ve yulaf ezmesini çatal sayesinde ezin.
2. Damla çikolatayı ekleyin. Fırın tepsisi içine kurabiyeleri kaşık sayesinde yerleştirin. Yağlı kağıt koymayı unutmayın.
3. 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
24. Tatlısı üzere tuzlusu da fazlaca sevilen bir tanım: Tuzlu muffin tarifi
Malzemeler
3 yumurta
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı beyaz peynir
2 kısım pırasa
1 avuç ıspanak
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim kaşar peyniri
1. Kaşar peyniri hariç tüm gereçleri evvelinde yağladığınız muffin kalıplarına eşit ölçüde dökün.
2. 180 derece evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkartmanıza 5 dakika kala rendelediğiniz kaşar peynirleri eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.
25. Sofrada gördüğünüz an iştihanızı açacak bir lezzet: Bulut ekmek tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı krem peynir
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
2. Yumurtaların beyaz kısımlarını bir kaba ekleyin içine tuz ve kabartma tozu ekleyin.
3. Yumurta sarılarını eklediğiniz kaba labne peyniri ekleyin 3 dakika boyunca çırpın.
4.Hazırladığınız yumurta sarılarını, yumurta beyazlarına nazikçe, alttan üste gerçek kabartarak karıştırın.
5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık sayesinde hamuru dökün. Evvelden ısıttığınız 150 derecelik fırında 20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.