Birçok Kişi Bu Teknikleri Bilmez: İşte her insanın Bilmesi Gereken Yemek Yapma halleri

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hepimiz meskende yemek yapıyoruz lakin kimi teknikleri çoğumuz bilmiyoruz. Bu içerikte size yemek yapma tekniklerini vermeye çalıştık. Kalem ve kâğıtlar hazırsa başlayalım…


Sarımsağı soğandan daha sonra kızartmalısınız.


www.google.com

Diyelim yemeğin içerisinde sarımsak kullanacaksınız. Sarımsağı soğandan daha sonra kızartmalısınız. Zira birinci vakit içinderda sarımsağı kızgın yağa atarsanız, sarımsak yanar ve lezzeti kaçar. Bunun yerine soğandan daha sonra sarımsağı pişirmelisiniz.


Tencerenin tabanına yapışan yemek parçacıklarını şarap ile birleştirin.


Birçok vakit yemek pişirdiğimizde tencerenin tabanına yapışan yemek parçacıkları vardır. İşte, onları temizlemek sanıldığından daha kolay. Yapmanız gereken tencerenin tabanına şarap dökmek. bu biçimdece fazlaca hoş bir sos elde etmiş olacaksınız. Şarap yerine et suyu da kullanabilirsiniz.


Çıtır bir et mi pişirmek istiyorsunuz? Artık hayli kolay.


www.google.com

Etlerinizin dışının çıtır olmasını istiyorsanız, eti baharata bulamadan ve kızgın yağa atmadan evvel düzgünce kurulamasınız. Bu sayede enfes lezzette bir et pişirmiş olacaksınız.


Siz de şefin bıçağı ile kesme tekniklerinde ustalaşabilirsiniz.


www.google.com

Mutfak bıçağı kullanma konusunda gerginseniz, endişelenmeyin! Biraz pratik yaparak yeterli kesme tekniklerinde ustalaşabilirsiniz. birinci vakit içinderda, şefin bıçağını gerçek tutmayı öğrenmelisiniz. Düzgün tutmak için orta, yüzük ve serçe parmağınızı sapın etrafına sarın. Üst tarafını başparmağınız ve işaret parmağınız içinde sıkıştırın. Kör bıçakları katiyetle kullanmayın. Unutmayın kör bir bıçak, keskin bıçaktan daha tehlikelidir.


Yavaş ve süratli pişen zerzevatları başka ayrı kavurun.


Kavrulmuş sebzelerde daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Yavaş ve süratli pişen zerzevatları başka ayrı kavurun. Örneğin, kuşkonmaz ve kabak süratli pişer. Patlıcan ve brokoli biraz daha geç pişer. Patates epey yavaş pişer.


Yemeğe bir şey eklemek kolaydır fakat çıkarmak zordur.


www.google.com

Yemeğe tuz ve baharatları bol keseden eklemeyin. Örneğin yemeğe tuzu az koydunuz. daha sonradan ekleme yapabilirsiniz. Fazla koyduğunuzda tuzu geri çıkaramazsınız.


Yumurtaları kolay bir biçimde soyabilirsiniz. Nasıl mı?


Yumurtayı kolay bir biçimde soyabilmeniz mümkündür. Yumurtayı haşlattıktan daha sonra birinci olarak buz üzere suda yıkayın. Akabinde yine sıcak suya atın. bu biçimdece yumurtanın kabuğu süratli bir biçimde soyulacaktır. Haşladığınız suyun içerisine tuz ve karbonat atmanız da kolay soyulmasını sağlayacaktır.


Koyu kıvamlı ve hoş bir sos için makarnanın suyunu kullanabilirsiniz.


Makarna suyunun içerisindeki nişasta, sosların daha koyu kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Makarna pişirirken hayli küçük tencere kullanmamaya ihtimam gösterin. Zira makarnanın düzgün pişmesi için kâfi alana gereksinimi vardır.


Tarçın tuzlu yiyeceklere de süper bir aroma verir.


Tarçın yalnızca tatlı yiyeceklerde kullanılmaz. Tuzlu yiyeceklere eklendiğinde de harika bir aroma verir. Kahvaltılık gevreklere ve çeşitli atıştırmalıklara gönül rahatlığı ile tarçın ekleyebilirsiniz.


Pişirmeye başlamadan evvel tüm gereçleri hazırlayın.


Pişirmeye başlamadan evvel tüm gereçleri hazırlamanız yemek yapma sırasında size kolaylık sağlayacaktır. Çok sıradan ve gözden kaçabilecek olan materyallere bilhassa dikkat edin. Bu sayede süper lezzette yemekler yapacaksınız.
 
Üst