Besinlere Yapılan Bu Hileleri Öğrenince Kanınız Donacak: Satın Aldığınız Yiyecekler Zehir Dolu Olabilir!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Besin dalında çalışanlar bilir, aslında insan sıhhatini bozacak o kadar epeyce hile yapılıyor ki! Tağşiş olarak da isimlendirilen bu hileli besinler resmen hayatımızla oynuyor. Gelin bir arada besin hilelerine yakından bakalım. Not: Mideniz bulansa bile dayanın, sonuçta kıymetli olan sizin sağlığınız!


Süt ve süt mamüllerinde o kadar epey hile yapılıyor ki… Yapılan en büyük besin hilesi bozulmaya epeyce yatkın olan peynirler üzerinde. Küflenmiş peynirleri eritip yine kalıp haline getirip satmak! Bu sebeple ucuz peynir alırken bir kez daha düşünün. Zira işin en makus tarafı ise ne kadar şuurlu tüketici olursanız olun bunu anlamak fazlaca güç.


Yoğurt da en epey hile yapılan bir öteki besin. Hile daha sütün birinci temin edilişiyle başlıyor. Ucuz yoğurtların ham unsuru genelde yarı fiyatına alınmış antibiyotikli sütler. birebir vakitte yoğurt üreticilerinin kimileri, sütün kesilmesini önlemek için Hidrojen Peroksit ve Kostik gibisi epey sıhhatsiz kimyasalları kullanıyor. hem de raf ömrünü uzatmak ve küf oluşumunu önlemek hedefiyle yasak bulunmasına karşın Natamisin gibisi kimyasallar da üreticiler içinde maalesef epey tanınan.


Biber ve domates salçasına renk alsın diye besin boyası eklemek başka bir hile usulü. Haddinden çok kırmızı olduğunu düşündüğünüz ve kaynağını bilmediğiniz salçalardan uzak durun!


Kırmızı toz bibere kiremit tozu ekleyerek tağşiş etmek de bir başka hile.


bir daha bir süt eseri. Tereyağı bir daha en epey hilenin yapıldığı besin unsurlarından. İçine kalp ve damar sıhhati için hiç güzel olmayan bitkisel margarinleri karıştırıp “doğal tereyağı” diye etiket basıp satıyorlar! Tereyağı alırken paketini okumayı ihmal etmeyin.


Üzüm pekmezi de bu tağşişten nasibini alanlardan. Neler yapılıyor neler! Üzüm pekmezine glikoz şurubu, inülin, ekstratlar, mısır şurubu üzere ne idüğü meçhul unsurlar ekleniyor. En tuhaflardan birisi ise üzüm pekmezine karpuz suyu konsantresi eklenmesi! Burada sahtekarların yaratıcılık gücünü de görmüş oluyoruz.


Siyah zeytinde yapılan sahtekarlık ise kan dondurucu! Siyah zeytinin rengini yoğunlaştırmak için, zeytine besinde kullanması yasak olan dokumacılık boyaları ve sentetik boyalar katılıyor.


Son kullanması geçen yumurtaların atıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. O yumurtalar çoklukla pastacılık bölümünde kullanılıyor. O epey sevdiğiniz kurabiyelerin, pastaların ortasında aslında tarihi geçmiş yumurtalar olabilir!


Bilhassa besin meblağlarının fecî halde arttığı bu vakitte ucuz diye yediğiniz besinler yüzünden sağlığınızdan olmayın, bizden söylemesi! Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz…????
 
Üst