Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır? En Hoş, Lezzetli Balkabağı Çorbası Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Balkabağı çorbası dünya çapında bilinen ve sevilen çorba tanımları içinde yer alır. Yumuşak içimi, tadı, kokusu ve rengi yiyen herkesi büyüler. Besleyici olması ile ek besine geçen bebeklere yapılabilecek en hoş çorbalardandır. Daha epey tatlımsı bir tada sahiptir. İmali bir çok kolay olan bal kabağı çorbası, konuklarınız için hoş bir başlangıç olacak. Balkabağı çorbası lezzeti ve görünümü ile kimselerin karşı koyamayacağı enfes lezzetlerden. Pekala, balkabağı çorbası nasıl yapılır? En hoş, lezzetli balkabağı çorbası tanımı ile artık karşınızdayız.


Balkabağı tatlı, tuzlu biroldukça yemeği yapılan pahalı vitamin ve minerallerle dolu bir meyvedir. Bu sebeple mevsimi geldiğinde bal kabağını tatlılarda, çorbalarda ve atıştırmalıklarda sık sık kullanmak sıhhat için yapılacak en hoş yatırım. Çorbasını yaparken başta bal kabağı olmak üzere; patates, havuç, soğan üzere biroldukça destek zerzevat kullanılır. Bal kabağı çorbası antioksidanlar, C vitamini, E vitamini ve beta karoten içerir. Bu özellikleri ile bedeni mikroplardan korur, iltihapların düzgünleşme suratını arttırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Lezzeti ve renginden ötürü her insanın severek tüketeceği balkabağı çorbası tanımı konuk sofalarını taçlandıran bir çorba tanımı olarak karşımıza çıkıyor. İşte bal kabağı çorbası yapımı…


Balkabağı Çorbası İçin Gereçler


• 4 dilim bal kabağı

• 1 adet patates

• 1 adet havuç

• 1 adet orta uzunluk soğan

• Sıvı yağ

• 2 diş sarımsak

• 1 su bardağı süt

• 2 litre su

• Et suyu ya da tavuk suyu-1 bardak

• Tuz

• Zerdeçal

• Karabiber

• Pul biber


Hazırlanışı


1. Balkabağının kabuğunu soyup 4 dilimini doğrayın.

2. Akabinde uygun bir çorba tenceresinin içine patates ve havucu rendeleyin.

3. Soğan ve sarımsağı yağda kavurup tencereye ekleyin.

4. Tencereye et suyunu da ekledikten daha sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

5. Zerdeçal, pul biber ve sütü de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alması için blender’dan geçirin.

6. Son kere kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.

7. Kıvamı koyu olursa sıcak su eği yaparak çorbayı açabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst