C vitamini, birfazlaca besinde bulunur. İnsan bedeni C vitamini üretemez. Bu sebeple tertipli olarak C vitamini tüketilmeli ve depolanmalıdır. Pekala, C vitamini açısından güçlü sebzeler hangileridir? İşte, C vitamini açısından varlıklı sebzeler.
1. Brokoli
Yalnızca yarım fincan çiğ brokoli, 39 mg C vitamini içerir. Yarım fincan pişmiş brokoli, 51 mg C vitamini barındırır. Brokolinin 100 gramında 89 mg C vitamini vardır. Tertipli tüketildiği takdirde iltihaplı hastalık riskini azaltabilir.
2. Brüksel Lahanası
Yarım fincan Brüksel lahanası, 48 mg C vitamini içerir. Bu C vitamini günlük gereksiniminin %54’ünü sağlar. 100 gramında 85 mg C vitamini vardır. C vitamini kemik sıhhatini korumaktadır.
3. Maydanoz
İki yemek kaşığı (8 gram) taze maydanoz, 10 mg C vitamini içerir. 100 gramında 133 mg C vitamini vardır. Yemeğinize iki yemek kaşığı taze maydanoz serpmek, demir emilimini arttırmaya yardımcı olabilir.
4. Patates
Orta uzunluk 1 adet patateste 17 mg C vitamini vardır. Bilhassa fırında patates rastgele bir öğün için besleyicidir. Tatlı patatesler de pek besleyicidir. Fakat 1 adet tatlı patateste 3 mg C vitamini bulunur.
5. Dolmalık Biber
Kırmızı dolmalık biberin yalnızca yarım bardağında 95 mg C vitamini vardır. Yeşil dolmalık biberin yarım fincanında 60 mg C vitamini bulunur. Sarı dolmalık biber, yarım fincanda 137 mg C vitamini içerir. Kâfi C vitamini tüketmek, göz sıhhatinizi muhafazaya yardımcı olabilir.
6. Ispanak
100 gram ıspanakta 28.1 miligram C vitamini vardır. Yani ıspanak da uygun bir C vitamini deposudur. Ispanak içeriğindeki C vitamini yardımıyla astım semptomlarını azaltabilir.
7. Mor Lahana
Yalnızca yarım fincan pişmiş lahana, 28 mg C vitamini içerir. Bu düşük kalorili zerzevat diyet listenize inançla eklenebilir. Gün uzunluğu tok meblağ ve besleyicidir.
8. Bezelye
100 gramında 40 mg C vitamini bulunur. hem de varlıklı bir antioksidan, çinko ve lif deposudur. Bezelyeyi her yemeğe ekleyerek günlük C vitamini gereksiniminizi karşılayabilmeniz mümkündür. Ayrıyeten bezelye hafızanızı korumanıza yardımcı olabilir.
9. Kabak
Kabağın 100 gramında 9 mg C vitamini bulunur. İçeriğindeki C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.
10. Karnabahar
100 gramında 48,2 mg C vitamini barındırır. Karnabahar bağırsak sıhhatini koruyabilir ve kan şekeri denetimini sağlamaya yardımcı olabilir.
1. Brokoli
Yalnızca yarım fincan çiğ brokoli, 39 mg C vitamini içerir. Yarım fincan pişmiş brokoli, 51 mg C vitamini barındırır. Brokolinin 100 gramında 89 mg C vitamini vardır. Tertipli tüketildiği takdirde iltihaplı hastalık riskini azaltabilir.
2. Brüksel Lahanası
Yarım fincan Brüksel lahanası, 48 mg C vitamini içerir. Bu C vitamini günlük gereksiniminin %54’ünü sağlar. 100 gramında 85 mg C vitamini vardır. C vitamini kemik sıhhatini korumaktadır.
3. Maydanoz
İki yemek kaşığı (8 gram) taze maydanoz, 10 mg C vitamini içerir. 100 gramında 133 mg C vitamini vardır. Yemeğinize iki yemek kaşığı taze maydanoz serpmek, demir emilimini arttırmaya yardımcı olabilir.
4. Patates
Orta uzunluk 1 adet patateste 17 mg C vitamini vardır. Bilhassa fırında patates rastgele bir öğün için besleyicidir. Tatlı patatesler de pek besleyicidir. Fakat 1 adet tatlı patateste 3 mg C vitamini bulunur.
5. Dolmalık Biber
Kırmızı dolmalık biberin yalnızca yarım bardağında 95 mg C vitamini vardır. Yeşil dolmalık biberin yarım fincanında 60 mg C vitamini bulunur. Sarı dolmalık biber, yarım fincanda 137 mg C vitamini içerir. Kâfi C vitamini tüketmek, göz sıhhatinizi muhafazaya yardımcı olabilir.
6. Ispanak
100 gram ıspanakta 28.1 miligram C vitamini vardır. Yani ıspanak da uygun bir C vitamini deposudur. Ispanak içeriğindeki C vitamini yardımıyla astım semptomlarını azaltabilir.
7. Mor Lahana
Yalnızca yarım fincan pişmiş lahana, 28 mg C vitamini içerir. Bu düşük kalorili zerzevat diyet listenize inançla eklenebilir. Gün uzunluğu tok meblağ ve besleyicidir.
8. Bezelye
100 gramında 40 mg C vitamini bulunur. hem de varlıklı bir antioksidan, çinko ve lif deposudur. Bezelyeyi her yemeğe ekleyerek günlük C vitamini gereksiniminizi karşılayabilmeniz mümkündür. Ayrıyeten bezelye hafızanızı korumanıza yardımcı olabilir.
9. Kabak
Kabağın 100 gramında 9 mg C vitamini bulunur. İçeriğindeki C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.
10. Karnabahar
100 gramında 48,2 mg C vitamini barındırır. Karnabahar bağırsak sıhhatini koruyabilir ve kan şekeri denetimini sağlamaya yardımcı olabilir.