Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? Tam Renginde ve Tadında Ayva Reçeli Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Konut üretimi doğal bir reçelin insan sıhhatine faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Ayva reçeli içerdiği lifler yardımıyla kalp hastalıklarına karşı muhafaza sağlıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Daha bir epeyce yararı olan ayva reçeli tanımı, lezzetiyle de en sevilen reçel tanımları içinde birinci sırada yer alıyor. Ayva reçeli yapacak olanların dikkat etmesi gereken en değerli konu reçele hoş bir renk ve kıvam verilmesi gerektiğidir. Bu yüzden sizler için ülkü renginde ve tadında ayva reçeli nasıl yapılır anlattık. İşte vazgeçilmeziniz olacak ayva reçeli tarifi…


Kahvaltıda şeker gereksinimini gidermek ve güne enerjik başlamak isteyenlerin imdadına yetişen ayva reçeli tanımı, kahvaltı sofralarında kaymak eşliğinde tüketilebilecek kusursuz bir lezzet. Rengi ve kokusunun hoşluğu için çekirdekleri de ayva reçeli imalinde kullanılıyor. İsteyenler ayva reçelini rendeleyerek de yapabilirler. Üretimi son derece kolaydır ve birkaç materyal ile ayva reçelini hazırlamak mümkün. Fazla fazla hazırlayıp kavanozlara doldurarak uzun periyot kahvaltılarınızda ayva reçeli tüketebilirsiniz. Mesken üretimi bir ayva reçeline kim hayır diyebilir ki. İşte tüm püf noktaları ile ayva reçeli tanımı.


Ayva Reçeli İçin Gerekli Gereçler


– 4 adet ayva

– 3 su bardağı su

– 4 adet toz şeker

– 3 adet karanfil (isteğe bağlı koyabilirsiniz.)

– 1 yemek kaşığı taze limonun suyu


Ayva Reçelinin Yapılışı


– Ayvaları güzelce sudan geçirin ve kabuklarını soyup dilimleyin.

– Çekirdeklerini kullanmak üzere bir kenara alın. (Çekirdekler reçele kırmızımsı bir renk verecek ve kıvam kazandıracaktır.)

– Dilimlenen ayvaların üzerine şekeri ekleyip bir iki saat bekletin.

– Kaynatmadan evvel şekerin erimesi gerekiyor. Şekerler eridiğinde üzerine suyunu ekleyin.

– Akabinde ayırdığınız çekirdekleri de ekleyip kaynamasını sağlayın.

– Kıvam alıncaya kadar reçel kaynatılmalıdır.

– Ocağı kapatmadan evvel limon suyu ve karanfilleri ekleyin. 2 dakika daha kaynatın.

– Hazır edilen reçeli soğumadan kavanozlara alın ve soğumadan kapaklarını sıkıca kapayın.

– Ayva reçeli artık hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
 
Üst