Biroldukca insan yemek hazırlığına saatlerini harcamak istemiyor yahut tanım için gerekli olan gereçler her an elinin altında bulunmayabiliyor. Tam da bu sırada lezzetiyle özgününü aratmayan tarifler yardıma koşuyor. İçli köfte de imali pek emek isteyen yemekler içinde bulunuyor. Şayet canınız içli köfte istediyse lakin yapmak için vaktiniz yahut gerekli gereçleriniz yoksa keder etmeyin. İşte lezzetiyle gerçeğini aratmayan yalancı içli köfte tarifleri!
Pratik Yalancı İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
● 400 g kıyma
● 1 yumurta
● 1 orta uzunluk soğan
● 1+ 1/4 su bardağı köftelik bulgur
● 2 çay kaşığı kimyon
● 1/2 çay kaşığı karabiber
● Sıvı yağ
● Tuz
● 1+ 1/4 kaynar su
HAZIRLANIŞI:
● Bir kapta köftelik bulguru birebir orandaki kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatarak beklemeye alın.
● 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyin. Soğanı ve suyunu hazır hâle gelen bulgura ekleyin. bir süre bu iki karışımı yoğurun.
● Yoğurduğumuz bulgur ve soğan karışımına sıvı yağ hariç tüm materyalleri ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin.
● Karışımın yumuşak bir formda olması gerekiyor, sertleştirmeye çalışmamıza gerek yok.
● Yoğrulan bu karışımı ceviz büyüklüğünde kesimlere bölerek köfte formunda şekillendirin.
● Şekillendirme sürecinin hamurları akabinde kızgın yağda kızartın.
Tost Ekmeğinden İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
● 1 paket tost ekmeği
● 1 orta uzunluk soğan
● 400 g kıyma
● 2 yemek kaşığı domates yahut tatlı biber salçası
● 100 g ceviz
● 1/2 çay kaşığı yenibahar
● 1/2 çay kaşığı tarçın
● 2 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı pul biber
● 1 çay kaşığı karabiber
● Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
● 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyip kıyma ve sıvı yağ ile kavurun.
● Suyunu çektikten daha sonra salça, baharat ve son olarak cevizi karışıma ekleyip kavurma sürecine 1-2 dakika daha devam edin. Akabinde karışımı soğumaya bırakın.
● Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçak yardımı ile alın. İkişer adet ekmek içlerini uçlarından birleştirerek bütün hâline getirin.
● Soğuyan kıymalı iç harcından tost ekmeklerinin ortalarına kaşık yardımı ile koyun.
● Akabinde ekmekleri katlayarak tıpkı bir köfte şekillendirir üzere hal verin. Bunun için streç sinemadan takviye alabilirsiniz.
● Köfte formuna ulaşan iç harçlı ekmekleri kızgın yağda kızartın.
Tepside İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
● 3 çay bardağı ince bulgur
● 1 çay bardağı su
● 1/2 çay bardağı irmik
● 1 yemek kaşığı domates salçası
● 1 çay bardağı un
● Tuz
● 2 adet orta uzunluk patates
İÇ HARCI İÇİN:
● 250 gr kıyma
● 1 adet orta uzunluk soğan
● 1 tatlı kaşığı domates salçası
● Tuz
● Karabiber
● Pul biber
HAZIRLANIŞI
● Kıymayı ve rendelenmiş soğanı kavurun. Suyunu çektikten daha sonra karışıma salçayı, dilek ettiğiniz ölçüye göre baharatları ve tuzu ekleyin.
● 2 adet patatesi haşlayıp püre hâline getirin.
● Uygun bir tepside bulguru ve suyu düzgünce karıştırın. sonrasındasında tepsideki karışıma unu, salçayı, patates püresini, irmiği ve istenilen ölçüde tuzu ekleyip karışımı düzgünce yoğurun.
● Yoğurulan hamuru iki eşit kesime bölüp bir modülünü tepsinin yerine güzelce yayın.
● Yeri oluşturduktan daha sonra üzerine kıymalı iç harcı ekleyip her yere eşit olarak dağıtın.
● Hamurdan kalan başka parçayı da kıymalı harcın üzerine gelecek biçimde dikkatlice kapatın ve içli köftenin üzerini fırça yardımı ile hafifçeçe yağlayın.
● 170 derecede 40 dakika kadar pişirin.
Yufkadan İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
● 1 kg yufka
● 250 g kıyma
● 1 orta uzunluk soğan
● 1 çay bardağı ince bulgur
● 1 tutam maydanoz
● 1 çay bardağı sıvı yağ
● 2 yumurta
● 1 kutu galeta unu
● Sıvı yağ (kızartmak için)
● Pul biber
● Karabiber
● Tuz
HAZIRLANIŞI:
● Bir kapta ince bulguru kaynar su ile demleyin.
● Rendelenmiş soğan ve kıymayı suyunu çekinceye kadar yağ ile kavurun.
● Kavrulan kıyma ve soğan karışımına baharatları, tuzu ve bir tutam maydanozu ek edip karışımı bir iki dakika daha kavurun. Akabinde ocağın altını kapatın ve karışımı soğumaya bırakın.
● 2 yufkayı sekiz eşit modüle bölün.
● Böldüğünüz yufka modüllerine iç harçtan ekleyip yufkaları sarın.
● 2 yumurtayı geniş bir tabağa alıp çırpın. Bir öbür tabağa galeta ununu koyun.
● Hazırladığınız iç harçlı yufkaları evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağlı tavada kızartın.
Pratik Yalancı İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
● 400 g kıyma
● 1 yumurta
● 1 orta uzunluk soğan
● 1+ 1/4 su bardağı köftelik bulgur
● 2 çay kaşığı kimyon
● 1/2 çay kaşığı karabiber
● Sıvı yağ
● Tuz
● 1+ 1/4 kaynar su
HAZIRLANIŞI:
● Bir kapta köftelik bulguru birebir orandaki kaynar su ile ıslatıp kapağını kapatarak beklemeye alın.
● 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyin. Soğanı ve suyunu hazır hâle gelen bulgura ekleyin. bir süre bu iki karışımı yoğurun.
● Yoğurduğumuz bulgur ve soğan karışımına sıvı yağ hariç tüm materyalleri ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin.
● Karışımın yumuşak bir formda olması gerekiyor, sertleştirmeye çalışmamıza gerek yok.
● Yoğrulan bu karışımı ceviz büyüklüğünde kesimlere bölerek köfte formunda şekillendirin.
● Şekillendirme sürecinin hamurları akabinde kızgın yağda kızartın.
Tost Ekmeğinden İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
● 1 paket tost ekmeği
● 1 orta uzunluk soğan
● 400 g kıyma
● 2 yemek kaşığı domates yahut tatlı biber salçası
● 100 g ceviz
● 1/2 çay kaşığı yenibahar
● 1/2 çay kaşığı tarçın
● 2 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı pul biber
● 1 çay kaşığı karabiber
● Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
● 1 adet orta uzunluk soğanı rendeleyip kıyma ve sıvı yağ ile kavurun.
● Suyunu çektikten daha sonra salça, baharat ve son olarak cevizi karışıma ekleyip kavurma sürecine 1-2 dakika daha devam edin. Akabinde karışımı soğumaya bırakın.
● Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçak yardımı ile alın. İkişer adet ekmek içlerini uçlarından birleştirerek bütün hâline getirin.
● Soğuyan kıymalı iç harcından tost ekmeklerinin ortalarına kaşık yardımı ile koyun.
● Akabinde ekmekleri katlayarak tıpkı bir köfte şekillendirir üzere hal verin. Bunun için streç sinemadan takviye alabilirsiniz.
● Köfte formuna ulaşan iç harçlı ekmekleri kızgın yağda kızartın.
Tepside İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
● 3 çay bardağı ince bulgur
● 1 çay bardağı su
● 1/2 çay bardağı irmik
● 1 yemek kaşığı domates salçası
● 1 çay bardağı un
● Tuz
● 2 adet orta uzunluk patates
İÇ HARCI İÇİN:
● 250 gr kıyma
● 1 adet orta uzunluk soğan
● 1 tatlı kaşığı domates salçası
● Tuz
● Karabiber
● Pul biber
HAZIRLANIŞI
● Kıymayı ve rendelenmiş soğanı kavurun. Suyunu çektikten daha sonra karışıma salçayı, dilek ettiğiniz ölçüye göre baharatları ve tuzu ekleyin.
● 2 adet patatesi haşlayıp püre hâline getirin.
● Uygun bir tepside bulguru ve suyu düzgünce karıştırın. sonrasındasında tepsideki karışıma unu, salçayı, patates püresini, irmiği ve istenilen ölçüde tuzu ekleyip karışımı düzgünce yoğurun.
● Yoğurulan hamuru iki eşit kesime bölüp bir modülünü tepsinin yerine güzelce yayın.
● Yeri oluşturduktan daha sonra üzerine kıymalı iç harcı ekleyip her yere eşit olarak dağıtın.
● Hamurdan kalan başka parçayı da kıymalı harcın üzerine gelecek biçimde dikkatlice kapatın ve içli köftenin üzerini fırça yardımı ile hafifçeçe yağlayın.
● 170 derecede 40 dakika kadar pişirin.
Yufkadan İçli Köfte Tarifi
MALZEMELER:
● 1 kg yufka
● 250 g kıyma
● 1 orta uzunluk soğan
● 1 çay bardağı ince bulgur
● 1 tutam maydanoz
● 1 çay bardağı sıvı yağ
● 2 yumurta
● 1 kutu galeta unu
● Sıvı yağ (kızartmak için)
● Pul biber
● Karabiber
● Tuz
HAZIRLANIŞI:
● Bir kapta ince bulguru kaynar su ile demleyin.
● Rendelenmiş soğan ve kıymayı suyunu çekinceye kadar yağ ile kavurun.
● Kavrulan kıyma ve soğan karışımına baharatları, tuzu ve bir tutam maydanozu ek edip karışımı bir iki dakika daha kavurun. Akabinde ocağın altını kapatın ve karışımı soğumaya bırakın.
● 2 yufkayı sekiz eşit modüle bölün.
● Böldüğünüz yufka modüllerine iç harçtan ekleyip yufkaları sarın.
● 2 yumurtayı geniş bir tabağa alıp çırpın. Bir öbür tabağa galeta ununu koyun.
● Hazırladığınız iç harçlı yufkaları evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağlı tavada kızartın.