Arda’nın Mutfağı’nda Bugün: Mücver Nasıl Yapılır? İşte Mücver Materyalleri ve Tanımı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ramazan ayına girilmesiyle birlikte vatandaşları ‘bu akşam ne pişirsem?’ telaşı sarmış durumda. Ramazan ayında televizyon ekranlarında başlayan yemek programlarından bir tanesi de ünlü şef Arda Türkmen’in ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ oldu. Kanal D ekranlarında iftar saatindilk evvel yayınlanan Arda’nın Ramazan Mutfağı’nda bugünün dikkat çeken yemeklerinden biri de mücver oldu. Pekala mücver nasıl yapılır? Mücver materyalleri nelerdir? İşte sıradan mücver tanımı…


Kanal D ekranlarında Ramazan ayına özel yayınlanmaya başlanan Arda’nı Ramazan Mutfağı programı, yeni kısmıyla bugün bir daha ekranlardaydı. Ünlü şefin iftar menüleri için hazırladığı birbirinden eşsiz menüler, yemek hazırlayacaklar için yol gösterici nitelikte oluyor. Bugün yapılan yemeklerden mücver ise en dikkat çeken aperatif oldu. Pekala mücver nasıl yapılır? Mücver gereçleri nelerdir? İşte mücver tanımı…


Mücver Gereçleri


  • 3 adet yumurta


  • 3 adet kabak


  • Yarım su bardağı un


  • 2-3 kısım yeşil soğan


  • Yarım demet maydanoz


  • Bir tutam dereotu


  • Tuz


  • Karabiber


  • Pul biber
Mücver Tanımı: Mücver Nasıl Yapılır?


  • Kabaklar soyulur ve rendelenir.


  • Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır.


  • Yumurtalar derin bir kaba alınır; üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu eklenerek pürüzsüz bir kıvama ulaşana kadar çırpılır.


  • Suyu sıkılan kabaklar ve doğranan yeşillikler yumurtanın üstüne eklenir.


  • Teflon tavaya az ölçüde sıvı yağ eklenir, mücver karışımı kaşık ile bir ölçü tavaya dökülür. Çift taraflı kızartılır.


  • Kağıt havlu serilmiş tabakta yağı çektirilir.
 
Üst