Antibiyotik Niyetine Kullanacağınız Mutfağınızdan Eksik Etmemeniz Gereken 15 Doğal Besin

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kış mevsiminin gelmesiyle bir arada hastalıklarda artmaya başladı. Doktorunuz size uygun gördüğü takdirde antibiyotik müellif ve hastalıklara karşı iyileşmenize dayanak sağlar. Aslında hiç antibiyotik tüketmeden büsbütün doğal olan besinlerle beslenebilir ve antibiyotik tesirini bakılırsabilirsiniz. Bu besinlerle bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken doğal antibiyotik tesirli besinleri sizin için yazdık. İçeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


1. Elma sirkesi


Kendinizi bitkin yahut yorgun hissettiğiniz vakit 1 su bardağın suyun içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin bu türlü tüketin.


2. Limon


Hastalık günlerinde limon tüketmeyi ihmal etmeminiz gerekir. Limon C vitamini içerir ve antioksidan bir besindir. Bilhassa de limon dilimleri eklenmiş içme suyu içerek her vakit bedeninizi muhafaza altına alabilirsiniz.


3. Fesleğen


Fesleğen, taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Tüketildiğinde; soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere biroldukça hastalıkla savaşır.


4. Keçiboynuzu pekmezi


Yatmadan evvel birer kaşık keçiboynuzu ve pekmezi karıştırıp yutun. Öksürüğe ve boğaz ağrısına fazlaca düzgün geldiğini goreceksiniz.


5. Portakal


1 orta uzunluk portakal günlük C vitamini gereksiniminin tamamını karşılar. C vitamininin de akla birinci gelen özelliği hastalıklardan müdafaasıdır. Her gün 1 adet portakal tüketerek C vitamini gereksinimini karşılayabilirsiniz.


6. Sarımsak


Soğuk algınlığına yakalandığınız süreçte aktarlarda satılan sarımsak çaylarından içebilir ya da sarımsağın kendisini de tüketebilirsiniz.


7. Kırmızı biber


Bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı biber, kan akışını hızlandırarak daha sağlıklı olmanıza yardım eder.1 adet yeşil, kırmızı, sarı ya da dolmalık biber günlük C vitamini gereksinimin tamamını karşılamaya kâfi. Yeşil ve kırmızı biber hem de A, K ve B6 vitamini ve potasyum, bakır ve manganez bakımından zengindir.


8. Bal


Sabah kahvaltıda alacağınız 1 tatlı kaşığı bal bağışıklığınızı müdafaaya yardımcı olur ve gün içerisinde gücünüzü de arttırır.


9. Nar


Mantar, enfeksiyon, bağırsak kurdu üzere durumlar için önerilen nar ve nar suyu bedeninizi yenileyecek antibiyotik bir meyvedir. Karaciğeri ve öbür organları temizleme bakılırsavi olan bir meyvedir. Grip, soğuk algınlığı üzere durumlarda nar tüketebilirsiniz.


10. Turp


Solunum yolu hastalıklarında bal ile birlikte tüketilmesi önerilen turp adeta bir antibiyotik tesiri göstermektedir.


11. Kefir


Kefir, antibiyotik ilaçlar kadar kuvvetlidür. Kefirde bulunan vitamin ve mineraller, hastalıklardan uzak kalmanıza yardım edecektir.


12. Çörek otu


Günde 1 tatlı kaşığı çiğneyerek çörek otu tüketebilirsiniz. bu biçimdelikle bağışıklık sisteminiz güçlenmiş olacak çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirme tesiri vardır.


13. Kuru soğan


Kuru soğan tam bir hastalık savardır. Antioksidandır ve besin pahası yüksektir. Mikroplara karşı bedeninizi güçlendirir. Özellikle de kış günlerinin dayanılmaz soğuklarında kendinizi daha âlâ hissetmek istiyorsanız kucak kucak soğan tüketmelisiniz.


14. Karadut


Kendinizi daha güzel hissetmek ve rahatsızlığı bir an evvel uygunlaştırmak için karadut meyvesinden yaralanmalısınız. Nar tükettiğiniz vakit vücudunuzda antibiyotik tesir oluşacaktır.


15. Ispanak


Bağışıklık sisteminin üstün besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir ortada bulunuyor.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst