Ana Yemek Yerine Geçecek Kadar Doyurucu MasterChef Pilav Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
MasterChef’de yapılmış, birbirinden lezzetli ve farklı beraberinde yanına sulu yemek gerektirmeyecek kadar da doyurucu MasterChef pilavlarının tanımlarını sizler için araştırdık. Bu damak kabartan lezzetli tanımlara sofranızda yer vermeli ve kesinlikle sevdiklerinizle paylaşmalısınız! Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.


1. Sarımsaklı pilav tanımı:


Malzemeler:



  • 1 su bardağı Gönen baldo pirinç


  • 2 su bardağı sıcak su


  • 30 gr tereyağı


  • 8 diş sarımsak


  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


  • Tuz
Üzeri için:

  • Frenk soğanı
Yapılışı:

1. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün.

2. Tereyağını eritip pirinci ek ederek kavurun. Karabiber, tuz ve şekeri ekleyip hafifçeçe karıştırın. Suyu ek edip, sarımsakları ekleyin.

3. Tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alın. 20 dakika demlendirin.

4. Üzerine dilerseniz kıyılmış frenk soğanı serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Not: Aromatik bir tat elde etmek için sarımsak ölçüsünü azaltarak, sarımsak tozu da ekleyebilirsiniz.


2. Acem pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 1 su bardağı Jasmine pirinç


  • 30 gr tereyağı


  • 200 gr kuşbaşı dana eti


  • 2.5 su bardağı su


  • 2 havuç


  • Yarım çay bardağı kuş üzümü


  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık


  • Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın


  • Tuz
Yapılışı:

1. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.

2. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ek edip hafifçeçe kavurun.

3. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri uygunca pişirin.

4. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ek edin.

5. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


3. Kestaneli pilav tanımı:


Malzemeler:



  • 2 su bardağı baldo pirinç


  • 200 gr kestane


  • 2 su bardağı su


  • 2 soğan


  • Yarım su bardağı zeytinyağı


  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık


  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü


  • 2 tatlı kaşığı tuz


  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:

1. Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.

2. Kestanelerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın.

3. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

4. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kestanelerle, fıstık ve üzümü ek edin.

5. Su, şeker ve tuzu ekleyip su kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin.

6. Su kaynayınca ocağın ısısını düşürüp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.

7. Fıstık, kuş üzümü ve farklı gereçlerle harmanlanan iç pilavınız hazır.

Afiyet olsun.


4. Duvaklı pilav tanımı:


Malzemeler:

Pilav için:



  • 2 su bardağı pirinç


  • 3 su bardağı sıcak su


  • 15 gr tereyağı


  • Tuz
Kıymalı karışım için:


  • 250 gr yağsız kıyma


  • 15 gr tereyağı


  • 1 su bardağı badem içi


  • Tuz


  • Karabiber
Yapılışı:

1. Pirinci 30 dakika tuzlu sıcak suda bekletip süzün ve bir kenarda bekletin.

2. Yağı tencerede eritip pirinci ek edin. Tahta bir kaşıkla 7-8 dakika kadar daima karıştırarak kavurun.

3. Sıcak suyu ek edip bir taşım kaynatın. Kısık ateşe alıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pilavı dinlendirmeye bırakın.

4. Farklı bir tavada 4-5 çorba kaşığı su ile kıymayı kavurun. Suyunu çekince yağ ek edip kavurmaya devam edin. Kavrulmuş bademler, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.

5. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı dökün ve her tarafına yayın.

6. Duvaklı pilavı, taze kekik ve ayranla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


5. Meyhane pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 250 gr kuzu eti


  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ


  • 3 soğan


  • 2 diş sarımsak


  • 4 sivri biber


  • 3 domates


  • 3.5 su bardağı su


  • 1 tatlı kaşığı kekik


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur


  • 150 gr tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:

1. Kuzu etini yıkayıp süzgece alın ve küp halinde doğrayın. Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp halinde doğrayın.

2. Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp eti ek edin. Et suyunu salıp çekinceye kadar kimi birtakım karıştırarak pişirin. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

3. Domatesi ekleyip karıştırın. Su ve tuzu ek edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

4. Tencereye bulgur, nane ve kekiği ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine gezdirin.

5. Harmanlayıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


6. Sade pirinç pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 1 su bardağı pirinç


  • 1.5 su bardağı su


  • 20 gr tereyağı


  • Tuz
Yapılışı:

1. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında kavurun.

2. Üzerine 1.5 su bardağı su ve tuz ekleyerek evvel yüksek ısıda kaynayıncaya kadar pişirin.

3. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.


7. Özbek pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 1.5 su bardağı baldo pirinç


  • Su


  • 50 gr kuş üzümü


  • 500 gr kesim kuzu eti


  • 100 gr tereyağı


  • 100 gr çam fıstığı


  • 300 gr kuzu kıyma


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1/3 çay kaşığı toz karanfil


  • 1/3 çay kaşığı toz tarçın


  • 1/3 çay kaşığı toz kakule
Yapılışı:

1. Baldo pirinci uygunca yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.

2. Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ek edip orta ateşte pişirin. Etler pişince var ise suyunu süzün.

3. Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.

4. Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ek edin.

5. Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ek edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


8. Sirkeli pilav tanımı:


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek


  • 1 su bardağı pilavlık bulgur


  • 2 adet orta uzunluk soğan


  • 50 g tereyağı


  • 1 yemek kaşığı sirke


  • Tuz
Yapılışı:

1. Mercimeği birkaç saat kadar suda bekletin. sonrasındasında suyunu süzün, tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ek edip 15 dakika haşlayın.

2. Haşladığınız mercimeğin siyah suyunu süzün.

3. Mercimeğin üzerine 4 bardak su ek edin. 10 dakika daha sonra bulguru ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan daha sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin.

4. Başka bir tavada tereyağını eritip ince kıyılmış soğanları ve iki tutam kadar tuzu ekleyerek karamelize olana kadar kavurun.

5. Bulgur suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine kavurduğunuz soğanı ve sirkeyi ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Afiyet olsun.


9. Ciğerli pilav tanımı:


Malzemeler:



  • 2 su bardağı baldo pirinç


  • 500 gram küçük doğranmış karaciğer


  • 2 su bardağı et suyu


  • 1 kahve fincanı sıvı yağ


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut


  • 1 yemek kaşığı tereyağ


  • 1 çay bardağı kabuksuz antep fıstığı/dolmalık fıstık


  • 1 çay kaşığı biber salçası


  • 1 çay kaşığı domates salçası


  • 1 yemek kaşığı toz şeker


  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü


  • 1 adet ince kıyılmış soğan


  • 1 tatlı kaşığı karabiber


  • Yarım çay kaşığı tarçın


  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı


  • Tuz
Yapılışı:

1. Öncelikle su ve tuzu karıştırarak pirinçlerin üzerini geçecek biçimde dökün.

2. Pilav tenceresine tereyağını alarak eritin. Akabinde ciğerleri ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.

3. Evvelden doğranmış soğanları da ek ederek pişene kadar soteleyin.

4. Üzerine salçaları ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.

5. Toz şeker, Antep fıstığı, kuş üzümü ve öteki baharatları da ciğerlere ek ederek karıştırın. Gereçler özdeşleşince ocağın altını kapatın.

6. Ciğerleri 15 dakika dinlendirdikten daha sonra öteki bir kaba alın. Ciğerleri pişirdiğiniz tencereyi yıkamayın.

7. Tencereye et suyu, sıvı yağ ve nohutları ekleyin.

8. 45 dakika boyunca ıslatılan pirinçleri tel süzgeçten geçirerek suyunu süzün.

9. Et suyu kaynamaya başladığında pilavı da içerisine ekleyerek pişirin.

10. Pilav piştiğinde altını kapatın ve üzerine ciğerleri ekleyerek kapağını kapatın. bu türlü 15 dakika dinlendirin.

11. 15 dakika daha sonra ciğerli iç pilavı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


10. Tavuklu nohutlu sokak pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 1 bütün tavuk göğsü


  • 1 su bardağı pilavlık pirinç


  • 2 su bardağı tavuk suyu


  • 1 kahve fincanı sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 kase haşlanmış nohut


  • 1 yemek kaşığı limon suyu


  • Tuz


  • Karabiber
Yapılışı:

1. Pirinci yıkayın ve ve derin bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyip yaklaşık 1 saat bekletin.

2. Bu ortada tavuk etini haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Göğüs etini de didikleyip hazırlayın.

3. Pirincin suyunu süzün. Tencerede sıvı yağı ısıtın. Pirinci ve tuzu ek edip 10 dakika kadar süratli hızlı karıştırın.

4. Kavurma süreci sonunda 1’e 2 ölçü sıcak tavuk suyunu ve 1-2 damla limon suyunu, tereyağı ve nohudu ekleyip karıştırın.

5. Pilav yüksek ateşte kaynamaya başladıktan daha sonra ocağın en küçük gözüne alıp ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

6. Pilav suyunu çektikten daha sonra ocaktan alın. Üzerine kağıt havlu veya mutfak peçetesi kapatıp dinlenmeye bırakın.

7. çabucak sonrasında servis tabağına alın ve üzerine didiklenmiş tavuk etlerini yayıp karabiber serpin.

8. İsterseniz damak tadınıza bakılırsa ketçap da gezdirebilirsiniz.

9. Hazırladığınız tavuklu nohutlu sokak pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


11. Şah pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 2 yemek kaşığı kuru erik


  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm


  • 2 yemek kaşığı kuru kayısı


  • 10 adet kestane


  • 2 adet kuru soğan (Yarım ay doğranmış)


  • 300 g kuzu eti (Kuşbaşı)


  • 3 bardak basmati pirinci (Yıkanmış)


  • 200 g sade yağ


  • 1 g safran


  • 3-4 yemek kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 çay kaşığı zerdeçal


  • 10 adet ince lavaş
Yapılışı:

1. Kuzu etini pişene kadar su koyduğunuz bir tencerede yaklaşık 2-3 saat mühletle haşlayın.

2. Bütün kuruyemişleri, soğanı ve haşlanmış eti karamelize olana kadar tavada soteleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyin ve beklemeye bırakın.

3. Kaynar tuzlu suda basmati pirincinin dişe gelecek biçimde ön haşlamasını yapın ve süzün.

4. Safranı bir bardağa alarak üzerine yarım bardak kaynar su ek edin ve üzerini kapatarak demlenmeye bırakın.

5. Pirinci bir tencereye alın ve safran ile 4 yemek kaşığı sade yağ ek ederek karıştırdıktan daha sonra dinlenmeye bırakın.

6. Derin ve döküm bir tencereye sade yağla yağladığınız lavaşları uçları dışarı sarkacak biçimde dizin. daha sonrasında safranlı pirincin bir kısmını, ortasına sotelenmiş eti, öteki materyalleri ve tekrar pirinci ekleyerek lavaşlarla üstünü kapatın.

7. Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırında lavaşların dışı kızarana kadar, yaklaşık 1 saat kapağı kapalı olarak pişirin.

8. Pilav piştikten daha sonra tencereyi tabağa aksi çevirin ve ortadan dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.


12. Iza bulgur pilavı tanımı:


Malzemeler:



  • 2 su bardağı ıza bulguru


  • 2 adet domates


  • 4 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 diş sarımsak


  • 5 su bardağı su


  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

1. Geniş bir tencere içerisine bulguru ekleyin ve üzerine 4 bardak su ekleyerek ıslatın.

2. Bulgurun şişmesi için bir süre bekleyin.

3. Sarımsağı ince ince kıyın ve tereyağını bir tencereye alın.

4. Yağ eridiğinde içine sarımsağı ekleyerek kavurun.

5. Akabinde ıslattığınız bulguru ekleyin.

6. sonrasındasında su, tuz ve rendelenmiş domates ek edin.

7. Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

8. Bulgur suyunu çekip büsbütün piştiğinde ocağın altını kapatın.

9. Tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika demlenmesi için bekleyin.

Afiyet olsun.
 
Üst