‘Akşama Ne Pişirsem?’ Sorusunu Şimdiden Düşünenler İçin Günün En Pratik ve Eğlenceli Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünüyorsanız şayet bu menümüz tam size layık! birinci vakit içinderda soğuk kış günlerinin vazgeçilmesi bir tavuk suyuna terbiyeli mısırlı bezelyeli bir çorba tanımımız var. Akabinde ise tavuk kıymasından ucuz ve lezzetli bir köfte yapıyoruz. Yanına ise nohutlu maydonozlu bir pirinç pilavımız var. Son olarak dışarda içine ne koyduğunu bilmediğimiz elma şekerini meskende yapıp kendimizi keyifli ediyoruz!


Tavuk suyuna terbiyeli mısırlı bezelyeli çorba tanımı


Gereçler:



  • Tavuk suyu


  • 1 çorba kaşığı un


  • 1 çorba kaşığı tereyağı


  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ


  • Bir avuç mısır ve bezelye


  • Tuz


  • Pul biber


  • 3 avuç tel şehriye


  • 2-3 kol maydanoz


  • Yarım limon suyu


  • 1 yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?

1.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve tavuk suyunu ekleyin.

2. Üzerine 1 bardak kadar da olağan kaynar su ekleyin.

3. Su kaynara gelince şehriyeleri ekleyin.

4. Öbür bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiyeyi hazırlayın.

5. Çorbadan 1 kaşık alıp terbiyeyi açın ve akabinde daima karıştırarak çorbaya ekleyin.

6. Bir iki taşım kaynatın ve bezelye ile havucu atın, baharatlarını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.


Nohutlu pilav tanımı


Gereçler:



  • 2 su bardağı pirinç


  • 3 su bardağı tavuk suyu yahut sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)


  • Tuz


  • 2 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 su bardağı haşlanmış nohut


  • Bir avuç maydonoz
Nasıl Yapılır?

1.
Pirinci yıkayın, akabinde yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda bekletin.

2. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten daha sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ek edin.

3. Biraz kavurduktan daha sonra kaynamış su yahut tavuk suyunu, akabinde da tuzunu ekleyin.

4. Haşlanmış nohutları da ek ederek, tencerenin kapağını kapatın.

5. Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.

6. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan daha sonra, ocaktan alabilirsiniz.

7. 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

8. Servis ederken maydonozu üzerine serpin.


‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst