Bugün ne pişirsem? Diye düşünüyorsanız, bu içeriğimiz sizler için: Soğuk çorba, enginar, zerdeçallı kremalı makarna ve çikolatalı mousse bugünün menüsü.
Soğuk çorba tanımı
Materyaller
1. Buğdayı güzelce açılana kadar pişiriyoruz.
2. Pişen buğdaya nohutu ek ediyoruz.
3. Soğuyan buğdayımıza yoğurdumuzu ,nanemizi tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz.
4. Soğuk olarak servis yapıyoruz.
Enginar tanımı
Materyaller:
1. Zeytinyağlı enginar için birinci vakit içinderda havuç ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz. sonrasındasında üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlamaya bırakıyoruz. Sebzeler yavaşça canlı bir biçimde pişirildikten daha sonra suyunu süzerek kenara alıyoruz. Bezelyeleri de farklı bir tencereye alarak yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bezelyeleri haşladıktan daha sonra suyunu süzerek önce haşlanan patates ve havucun üzerine ekliyoruz. İsterseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz.
2. Garnitürlerimizi haşladıktan daha sonra küp küp doğradığımız soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurmamız gerekiyor. Soğan kavurduğumuz tencereye garnitürleri de ekleyerek birkaç dakika karıştırarak pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Enginarları bir kabın içine alarak yarım limon suyu ile güzelce ovalım ve tencereye sırasıyla yerleştirelim. Enginarları dizdikten daha sonra orta kısımlarına garnitürleri ek edelim. Artan garnitürü ise tencerenin kenarlarına ek edebilirsiniz.
3. Tencerenize şeker, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte yavaşça yumuşayana kadar pişirmeye bırakın. Enginarlar piştikten daha sonra servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdeçal kremalı makarna tanımı
Gereçler:
1. Mantarları doğrayıp bir tavada pişirin. Üzerine sarımsağı atıp 5-10 dakika soteleyin.
2. Makarnayı haşlayıp süzün.
3. Tencereye yağı koyun üzerine krema koyup 5 dakika kadar pişirin.
4. Pişen kremanın üzerine 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyup, rengini alana kadar karıştırın.
5. Diğer baharatları ve tuzu ekleyin.
6. Makarnayla sosu bir iki dakika özdeşleştirip servis edin.
3 materyalli çikolatalı mousse
Materyaller:
1. Çikolataları benmari yolu eritip orta ara karıştırarak ılımaya bırakın.
2. Krema ve pudra şekerini derin bir kapta yeterlice köpürünceye kadar çırpın.
3. Soğuyan çikolatayı kremaya ek edip yeniden çırpın.
4. Tüm materyal güzelce karışınca küçük kaselere boşaltın.
5. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten daha sonra istediğiniz biçimde süsleyip servis edin.
Başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Soğuk çorba tanımı
Materyaller
2 kase aşurelik buğday
1 kase haşlanmış nohut
Büyük 1 kase yoğurt
İsteğe nazaran nane , dere otu
1 tatlı kaşığı tuz
1. Buğdayı güzelce açılana kadar pişiriyoruz.
2. Pişen buğdaya nohutu ek ediyoruz.
3. Soğuyan buğdayımıza yoğurdumuzu ,nanemizi tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz.
4. Soğuk olarak servis yapıyoruz.
Enginar tanımı
Materyaller:
6 adet enginar
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım limon suyu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1. Zeytinyağlı enginar için birinci vakit içinderda havuç ve patatesi küp küp doğrayarak tencereye alıyoruz. sonrasındasında üzerini geçecek kadar su ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlamaya bırakıyoruz. Sebzeler yavaşça canlı bir biçimde pişirildikten daha sonra suyunu süzerek kenara alıyoruz. Bezelyeleri de farklı bir tencereye alarak yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bezelyeleri haşladıktan daha sonra suyunu süzerek önce haşlanan patates ve havucun üzerine ekliyoruz. İsterseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz.
2. Garnitürlerimizi haşladıktan daha sonra küp küp doğradığımız soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurmamız gerekiyor. Soğan kavurduğumuz tencereye garnitürleri de ekleyerek birkaç dakika karıştırarak pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Enginarları bir kabın içine alarak yarım limon suyu ile güzelce ovalım ve tencereye sırasıyla yerleştirelim. Enginarları dizdikten daha sonra orta kısımlarına garnitürleri ek edelim. Artan garnitürü ise tencerenin kenarlarına ek edebilirsiniz.
3. Tencerenize şeker, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyerek kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte yavaşça yumuşayana kadar pişirmeye bırakın. Enginarlar piştikten daha sonra servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdeçal kremalı makarna tanımı
Gereçler:
1 paket makarna
1 paket krema
5-10 adet mantar
Tereyağı yada sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Kekik ve istediğiniz baharatlar
1. Mantarları doğrayıp bir tavada pişirin. Üzerine sarımsağı atıp 5-10 dakika soteleyin.
2. Makarnayı haşlayıp süzün.
3. Tencereye yağı koyun üzerine krema koyup 5 dakika kadar pişirin.
4. Pişen kremanın üzerine 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyup, rengini alana kadar karıştırın.
5. Diğer baharatları ve tuzu ekleyin.
6. Makarnayla sosu bir iki dakika özdeşleştirip servis edin.
3 materyalli çikolatalı mousse
Materyaller:
600 ml krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
140 g bitter çikolata
70 g sütlü çikolata
1. Çikolataları benmari yolu eritip orta ara karıştırarak ılımaya bırakın.
2. Krema ve pudra şekerini derin bir kapta yeterlice köpürünceye kadar çırpın.
3. Soğuyan çikolatayı kremaya ek edip yeniden çırpın.
4. Tüm materyal güzelce karışınca küçük kaselere boşaltın.
5. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten daha sonra istediğiniz biçimde süsleyip servis edin.
Başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz: