‘Bugün ne pişirsem?’ Menümüz mis gibi! Bugün menüde yoğurt çorbası, fırında tavuklu krep, tavuklu krebi banmalık konut imali ranch sos ve son olarak gelin pastası tanımlarımız var…
Tavuklu krep tanımı
Krep için:
1. Öncelikle krebi hazırlayın: Yumurtayı bir kasede çırpın, üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile yeterlice karıştırın. Dereotunu da ince kıyıp karışıma ekleyin.
2. Teflon tavayı ısıtın, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişirin.
3. Soğumaya bırakın.
4. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı ekleyin.
5. 5 dk daha kavurup bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alın.
6. Bir kase üzerine krepi alın, iç materyalden koyup bohça biçiminde katlayın.
7. Kürdan ile kapatın, tepsiye aykırı çevirin.
8. Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü, tuzu ekleyip yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
9. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırın.
10. En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekleyin.
11. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında kızartın.
Ranch sos tanımı
Materyaller:
1. Dereotu ve maydanozları ince ince doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
2. Minik bir kabın içerisinde mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurtu aktarın. Güzelce çırpın.
3. Akabinde içerisine kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ek ederek karıştırın.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Tavuklu krep tanımı
Krep için:
2 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Bir tutam dereotu
Yaklaşık 9-10 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 kesim tavuk göğsü
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Pul biber
Karabiber
1. 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1. 5 yemek kaşığı un
Tuz
- Kaşar peyniri rendesi
1. Öncelikle krebi hazırlayın: Yumurtayı bir kasede çırpın, üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile yeterlice karıştırın. Dereotunu da ince kıyıp karışıma ekleyin.
2. Teflon tavayı ısıtın, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişirin.
3. Soğumaya bırakın.
4. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı ekleyin.
5. 5 dk daha kavurup bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alın.
6. Bir kase üzerine krepi alın, iç materyalden koyup bohça biçiminde katlayın.
7. Kürdan ile kapatın, tepsiye aykırı çevirin.
8. Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü, tuzu ekleyip yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
9. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırın.
10. En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekleyin.
11. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında kızartın.
Ranch sos tanımı
Materyaller:
6 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
4 dal dereotu
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1. Dereotu ve maydanozları ince ince doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
2. Minik bir kabın içerisinde mayonez, rendelenmiş sarımsak, yoğurt ve süzme yoğurtu aktarın. Güzelce çırpın.
3. Akabinde içerisine kıydığınız yeşillikleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ek ederek karıştırın.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????