‘Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünenlere özel epeyce pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Sütlü mısır çorbası, ıspanaklı tavuk sarma, basmati pirinç pilavı ve supangle…
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı
Gereçler
1. Unu tereyağ ve sıvı yağla bir arada yaklaşık 5-6 dakika kavurun.
2. Kavrulan una süt ve suyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
3. Çorba kaynayınca konserve mısırı da ek edin.
4. Akabinde tuzu da ekleyin ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakın.
5. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve pul biber de eklenerek kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
Ispanaklı Tavuk Sarma Tanımı
Materyaller
1. Tavuğu karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ile marine edin ve dinlendirin.
2. Yemeklik soğanı pembeleşene kadar sıvı yağ ile soteleyin.
3. İnce doğranmış ıspanak ile sotelenmeye devam edin.
4. Tereyağı ıspanaklara ekleyin ve eridiğinde unu da ekleyerek 3-4 dakika daha kavurun.
5. Soğuk sütü de ekleyip uygunca çırpın.
6. Tuz, pul biber ve karabiber ile tatlandırın ve ocağın altını kapatın.
7. Hazırladığınız beşamelli sostan bir kaşık alarak her tavuk modülünü sarın ve kürdanla sabitleyin.
8. Evvelce ısınmış fırına atın ve üzeri yavaşça kızarana kadar pişirin.
9. Tavuğu fırından alın ve kürdanları çıkarın, akabinde her kesimin üzerine 1 dilim kaşar peyniri dizip eriyene kadar kızartın.
Basmati Pirinç Pilavı Tanımı
Gereçler:
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup, ısıtın.
2. Akabinde pirinci ekleyip, 2 dakika orta ateşte kavurun.
3. Pirinçlere sıcak suyu ekleyip, tuzunu ek edin.
4. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. suyunu çekene kadar pişirin.
Supangle Tanımı
Materyaller:
1. birinci vakit içinderda ondan sonrasında kullanmak için suyumuzu buzdolabına kaldıralım ve soğutalım.
2. sonrasındasında uygun bir tencereye nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını alarak karıştıralım.
3. Yavaş yavaş sütü ek ederek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştıralım.
4. Supanglemizi ocağa alalım ve karıştırarak yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
5. Kıvam alan supanglemizi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve çikolatamızı ekleyerek her ikisi de eriyene kadar karıştıralım.
6. Son olarak buzdolabına kaldırdığımız suyu ek edelim ve karıştıralım.
7. Hazır olan supanglemizi soğuması için bir kenara alalım. Orta ara karıştırmayı unutmayalım.
8. Tatlımızın tabanında kullanmak için kakaolu kekleri minik minik doğrayalım ve bir kaç kesimini kuplara yerleştirelim.
9. daha sonrasında supanglemizi kuplara paylaştıralım ve buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
10. Bir kaç saat daha sonrasında supanglelerimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı
Gereçler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 kutu konserve mısır
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1. Unu tereyağ ve sıvı yağla bir arada yaklaşık 5-6 dakika kavurun.
2. Kavrulan una süt ve suyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
3. Çorba kaynayınca konserve mısırı da ek edin.
4. Akabinde tuzu da ekleyin ve 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakın.
5. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve pul biber de eklenerek kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
Ispanaklı Tavuk Sarma Tanımı
Materyaller
1 adet tavuk fileto göğüs
200 gram ıspanak
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük kesim tereyağ
1 yemek kaşığı un
3/4 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, pul biber
Kaşar peyniri
1. Tavuğu karabiber ve 2 kaşık zeytinyağı ile marine edin ve dinlendirin.
2. Yemeklik soğanı pembeleşene kadar sıvı yağ ile soteleyin.
3. İnce doğranmış ıspanak ile sotelenmeye devam edin.
4. Tereyağı ıspanaklara ekleyin ve eridiğinde unu da ekleyerek 3-4 dakika daha kavurun.
5. Soğuk sütü de ekleyip uygunca çırpın.
6. Tuz, pul biber ve karabiber ile tatlandırın ve ocağın altını kapatın.
7. Hazırladığınız beşamelli sostan bir kaşık alarak her tavuk modülünü sarın ve kürdanla sabitleyin.
8. Evvelce ısınmış fırına atın ve üzeri yavaşça kızarana kadar pişirin.
9. Tavuğu fırından alın ve kürdanları çıkarın, akabinde her kesimin üzerine 1 dilim kaşar peyniri dizip eriyene kadar kızartın.
Basmati Pirinç Pilavı Tanımı
Gereçler:
1 su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup, ısıtın.
2. Akabinde pirinci ekleyip, 2 dakika orta ateşte kavurun.
3. Pirinçlere sıcak suyu ekleyip, tuzunu ek edin.
4. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. suyunu çekene kadar pişirin.
Supangle Tanımı
Materyaller:
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket bitter çikolata (120 gr)
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Kakaolu kek
1. birinci vakit içinderda ondan sonrasında kullanmak için suyumuzu buzdolabına kaldıralım ve soğutalım.
2. sonrasındasında uygun bir tencereye nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını alarak karıştıralım.
3. Yavaş yavaş sütü ek ederek pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştıralım.
4. Supanglemizi ocağa alalım ve karıştırarak yoğunlaşıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
5. Kıvam alan supanglemizi ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve çikolatamızı ekleyerek her ikisi de eriyene kadar karıştıralım.
6. Son olarak buzdolabına kaldırdığımız suyu ek edelim ve karıştıralım.
7. Hazır olan supanglemizi soğuması için bir kenara alalım. Orta ara karıştırmayı unutmayalım.
8. Tatlımızın tabanında kullanmak için kakaolu kekleri minik minik doğrayalım ve bir kaç kesimini kuplara yerleştirelim.
9. daha sonrasında supanglemizi kuplara paylaştıralım ve buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
10. Bir kaç saat daha sonrasında supanglelerimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????