‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diyenler İçin İftara Birbirinden Lezzetli, Çok Pratik ve Kolay Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem, akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünenlere özel epeyce pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Pancar çorbası, tavuk sarma, lahana salatası ve incir uyutması…


Pancar çorbası tanımı


Materyaller:



  • 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar


  • 1 adet orta uzunluk patates


  • 1 adet iri havuç


  • 1 adet orta uzunluk soğan


  • 2-3 diş sarımsak


  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı


  • 2 su bardağı et suyu


  • 2 su bardağı su


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyarak küçük küçük doğruyoruz.

2. Düdüklü tencerede zeytinyağını fazlaca az kızdırın ve kızdırdığınız yağa evvel soğan ve sarımsaklarımızı atın.

3. Biraz kavurduktan daha sonra doğradığınız tüm materyalleri de ekleyerek 2-3 dakika kavurun.

4. çabucak sonrasında et suyu ve suyunu ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatın.

5. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin ve sıcak sıcak servis edin.


Tavuk sarma tanımı


Materyaller


  • 1 tavuk göğsü fileto kesilmiş
Marinesi İçin;


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 1 yemek kaşığı yoğurt


  • 2 diş sarımsak


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • 1 tatlı kaşığı köri


  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber


  • Tuz
İç Harcı İçin;


  • 1 patlıcan


  • 1 patates


  • 3 yeşil kıl biber


  • 1 kırmızı kapya biber


  • 4 yemek kaşığı bezelye (Konserve kulandım)


  • 1 fiske tuz


  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
Üzerinin Sosu için


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 2 su bardağı su


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?

1. Bir kaba fileto kesilmiş tavuklar ve marine gereçleri alınır güzelce harmanlanır üzerini streçleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.

2. İç harcı için uygun bir tavaya sıvı yağ ve küp küp doğranan sebzeler alınır yaklaşık 10 dk. orta ara karıştırarak kızartılır.

3. Tavuklar düz bir tabana serilir uç kısmına bir kaşık sebzelerden koyulur ve rulo biçiminde sarılıp açılmaması için kürdan batırılır sabitlenir bu türlü öbür tavuklara da tıpkı süreç uygulanır.

4. Uygun bir tepsi yahut borcama dizilir üzerinin sosu için başka bir kapta salça ve su eritilir tavukların üzerine gezdirilir 200°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.


Coleslaw tanımı


Gereçler



  • Orta uzunluk lahananın çeyreği


  • 2 orta uzunluk havuç
Sos materyalleri:


  • İsteğe bağlı 1 diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi


  • 1 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı limon suyu


  • 4 yemek kaşığı dolusu mayonez


  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Nasıl Yapılır?

1. Lahanayı ince ince kıyalım geniş bir kaba alalım.

2. Havucu rendeleyip ekleyelim. İnce kıydığımız dereotunu mısırı ekleyelim.

3. Sos materyallerini bir kapta düzgünce karıştıralım.

4. Sosu lahanalı karışıma ekleyip düzgünce karıştıralım. Servis tabağına alalım.


İncir uyutması tanımı


Gereçler



  • 5 adet kuru incir


  • 2. 5 su bardağı süt
Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle incirlerimizi yıkayıp yarım saat sıcak suda bekletelim.

2. Sütümüzü tencereye alıp ısıtalım. (Sütün ısısı parmağımızı değdirdiğimizde 5 saniye boyunca tutabileceğimiz kıvamda olmalı.)

3. Yumuşayan incirlerimizi doğrayalım.

4. Sütümüzün bir kısmını incirlere döküp el blenderından geçirelim.

5. Pürüzsüz bir kıvam alınca sütün geri kalan kısmını da ekleyip karıştıralım.

6. Kaselere paylaştıralım. En az 2 saat dinlendikten daha sonra servise hazır.

7. Bir gece buzdolabında dinlendiğinde daha lezzetli oluyor.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst