‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere özel hayli pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Havuçlu zencefilli çorba, bezelyeli sulu tavuk, kolay bulgur pilavı ve pratik muzlu pasta…
Havuçlu zencefilli çorba tanımı
Gereçler
1. Zerzevatları dilediğiniz üzere doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı, havucu ve patatesi kavurun.
2. Sarımsak ve zencefili döverek ezin. Kavurduğunuz sebzelerin içerisine zencefil, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
3. Son olarak zerdeçalı ekleyin. Akabinde suyunu ek edip kaynamaya bırakın.
4. Havuç ve patatesler yumuşayınca blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirin. 5-6 dakika daha kaynatın. Akabinde dilediğiniz yeşilliklerle süsleyip servis edin.
Bezelyeli sulu tavuk yemeği tanımı
Materyaller:
1. Soğanı rendeleyip, sıvı yağda kavurun.
2. Küp küp doğranmış tavuk göğsünü soğanlara ekleyip, suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
3. Doğradığımız patateseleri ekleyip biraz daha kavurun.
4. En son salçayı ekleyip biraz çevirdikten daha sonra, materyalin üstünü geçecek kadar su ekleyin.
5. Tuz ve baharatı ayarlayın.
6. Evvel yüksek ateşte kaynayana kadar bekleyip, altını kısıp kapağını kapatın.
7. Patatesler pişmeye yakın bezelyeleri koyun.
8. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Muzlu pratik pasta tanımı:
Materyaller
Muhallebisi için:
1. Muhallebisi için gerekli olan sütü tencereye alın ve üzerine şekeri, unu ek edin.
2. Tel çırpıcı ile yeterlice karıştırın. Nişastasını da ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin.
3. Daima karıştırarak yoğunlaşana dek pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
4. Tereyağı eriyene dek karıştırın. Cam kaba bir sıra kakaolu bisküviyi yerleştirin.
5. Üzerine sıcak muhallebiyi bir kat dökün. Onun üstüne halka halinde dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
6. Bir sıra daha bisküvi dizin. Kalan muhallebiyi de döktükten daha sonra üzerini düzleştirin.
7. Cevizleri robottan geçirin ve üstüne serpin. Kalan ceviz içi ile süsleyin.
8. Buzdolabında biraz beklettikten daha sonra servis edin.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Havuçlu zencefilli çorba tanımı
Gereçler
6 su bardağı su
5 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
1 adet patates
3 diş sarımsak
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, zerdeçal
1. Zerzevatları dilediğiniz üzere doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı, havucu ve patatesi kavurun.
2. Sarımsak ve zencefili döverek ezin. Kavurduğunuz sebzelerin içerisine zencefil, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
3. Son olarak zerdeçalı ekleyin. Akabinde suyunu ek edip kaynamaya bırakın.
4. Havuç ve patatesler yumuşayınca blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirin. 5-6 dakika daha kaynatın. Akabinde dilediğiniz yeşilliklerle süsleyip servis edin.
Bezelyeli sulu tavuk yemeği tanımı
Materyaller:
1 adet tavuk göğsü
3-4 adet orta uzunluk patates
Konserve bezelye
1 adet orta uzunluk soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1. Soğanı rendeleyip, sıvı yağda kavurun.
2. Küp küp doğranmış tavuk göğsünü soğanlara ekleyip, suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
3. Doğradığımız patateseleri ekleyip biraz daha kavurun.
4. En son salçayı ekleyip biraz çevirdikten daha sonra, materyalin üstünü geçecek kadar su ekleyin.
5. Tuz ve baharatı ayarlayın.
6. Evvel yüksek ateşte kaynayana kadar bekleyip, altını kısıp kapağını kapatın.
7. Patatesler pişmeye yakın bezelyeleri koyun.
8. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Muzlu pratik pasta tanımı:
Materyaller
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Ceviz
1 paket kakaolu bisküvi
3 adet muz
1. Muhallebisi için gerekli olan sütü tencereye alın ve üzerine şekeri, unu ek edin.
2. Tel çırpıcı ile yeterlice karıştırın. Nişastasını da ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin.
3. Daima karıştırarak yoğunlaşana dek pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
4. Tereyağı eriyene dek karıştırın. Cam kaba bir sıra kakaolu bisküviyi yerleştirin.
5. Üzerine sıcak muhallebiyi bir kat dökün. Onun üstüne halka halinde dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
6. Bir sıra daha bisküvi dizin. Kalan muhallebiyi de döktükten daha sonra üzerini düzleştirin.
7. Cevizleri robottan geçirin ve üstüne serpin. Kalan ceviz içi ile süsleyin.
8. Buzdolabında biraz beklettikten daha sonra servis edin.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????