‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Özel İftarlık Doyurucu ve Çok Pratik Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere özel hayli pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Közleme çorbası, köfteli avcı kebabı, yoğurtlu marul salatası ve kadayıflı muhallebi…????


Közleme çorbası tanımı


Gereçler:



  • 4-5 adet büyük uzunluk domates


  • 2 adet kapya biberi


  • 1 büyük kuru soğan


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 3 su bardağı su


  • 1 su bardağı süt
Nasıl Yapılır?

1. Domates, biber ve soğanları 180 derece fırında közlüyoruz.

2. Bir tencerede zeytinyağı ve salçayı biraz kavurduktan daha sonra, közlenip kabuğu soyulmuş domates biber ve soğanı tencereye ekliyoruz.

3. Üzerine 3 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.

4. Uygunca kaynadıktan daha sonra blenderdan geçirip az tuz ve karabiber ekliyoruz.

5. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tüketebilirsiniz.


Köfteli avcı kebabı tanımı


Gereçler:



  • 3 adet orta uzunluk patates


  • 2 adet orta uzunluk havuç


  • 2 adet sivri biber


  • 1 adet kapya biber


  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye


  • 7-8 adet arpacık soğan
Köftesi için:


  • 500 gram dana kıyma


  • 1 adet yumurta


  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)


  • 1 çay bardağı galeta unu


  • Tuz


  • Pulbiber


  • Kimyon
Sosu için:


  • 2 yemek kaşığı domates salçası


  • 1,5 su bardağı sıcak su


  • Tuz


  • Kekik


  • Pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Köftesi için; bütün materyalleri yoğurup vaktiniz var ise yarım saat buzdolabında bekletin, ondan sonrasında ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.

2. Patatesleri soyup, iri küpler halinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.

3. Akabinde havuçları soyup, iri halkalar formunda doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçeçe kızartıp fırın kabına alın.

4. Biberleri ve soğanları da kızartıp başka sebzelerin yanına alıp zerzevatları karıştırın.

5. Köfteleri de yağda bir ölçü kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.

6. Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ek edin yemeğin üzerine gezdirin.

7. Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.


Yoğurtlu marul salatası tanımı


Gereçler:



  • 8 kol göbek marul


  • 2 küçük uzunluk salatalık


  • 4 yemek kaşığı haşlanmış konserve mısır


  • 1 buçuk su bardağı yoğurt


  • 1 tutam maydanoz


  • Tuz


  • Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?

1. İnce doğranmış marul, küçük kesilmiş salatalık, ince kıyılmış maydanozu haşlanmış mısırla birlikte bir kaba alıyoruz.

2. Öbür bir kapta yoğurdu tuz ekleyerek çırpıyoruz. Yoğurdu marullu karışımın üstüne dökerek karıştırıyoruz.

3. Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağ gezdirip servis ediyoruz.

4. İsteğe bağlı domates ve salatalık, dereotu eklenebilir.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst