‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Özel Çok Lezzetli ve Birbirinden Pratik Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünüyorsanız sizin için günün menüsünü hazırladık: Bugün menümüzde tarhana çorbası, istiridye mantar sote, kremalı makarna ve vegan kek tanımlarımız var…


Tarhana çorbası tanımı


Gereçler:



  • 5 yemek kaşığı ya da 1 çay bardağı tarhana


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı


  • 1 yemek kaşığı salça
Nasıl Yapılır?

1. Yağ ile birlikte salça bir tencereye alınır.

2. Salçalar kavrulmaya başlarken tarhana da eklenir.

3. bir arada kavrulurken tarhanaların topaklanmaması için su yavaş yavaş çırpma teli sayesinde eklenir.

4. Kıvam alıncaya kadar kaynatılır.

5. 1 tatlı kaşığı nane ile efsane olur.


İstiridye mantar sote tanımı


Materyaller:



  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Yarım kilo istiridye mantarı


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • Tuz


  • Karabiber


  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak


  • 1 çay kaşığı kekik


  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)


  • 3-4 damla elma sirkesi


  • 2-3 sap ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?

1. Mantarları jülyen doğrayın.

2. Yıkanan mantarları suyunu alması için mutfak havlusunun üzerine serin.

3. Büyükçe bir teflon tavayı ısıtın ve üzerine zeytinyağını ek edin.

4. Kısık ateşte ısınan tavaya mantarları bırakın ve her mantarın tavada yer bulmasını sağlayın.

5. Tavaya bırakılan mantarlar kızarmış imaja sahip olana kadar çevirmememiz gerekiyor, bir tarafı kızardıktan daha sonra başka tarafın da kızarmasını sağlayın. (Mantarları sık sık çevirmeyin yoksa suyunu bırakır ve kuru bir mantar sote olur.)

6. Gerekirse 1-2 kaşık daha yağ ek edebilirsiniz.

7. Tüm mantarlar pişince (Pişirme mantarlar uygunca kahverengi renk alana kadar sürmeli), tabağa aldıklarınızı da tavaya alın.

8. Mantarların üzerine tereyağını ek edip, sırasıyla tuz, karabiber ve sarımsakları da ek edin.

9. Sarımsaklar renk değiştirdikten daha sonra; kekik, limon suyu ve elma sirkesini de ek edip, kısık ateşte sirke buharlaşana kadar pişirin.

10. En son maydanozu serpip, karıştırın.


Kremalı mantar tanımı


Gereçler:



  • Yarım paket penne makarna


  • 2 diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 kutu krema


  • 1 çay bardağının yarısı kadar süt


  • 1 tatlı kaşığı, kekik ve fesleğen


  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, köri ve zerdeçal


  • Birer tutam dereotu ve maydanoz
Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.

2. Sarımsakları yağla kavurun.

3. Krema ve sütü ekleyerek kısık ateşte pişirin.

4. Krema kaynamaya başlayınca baharatları da ekleyerek 1 -2 dakika daha pişirin.

5. Sosu ocaktan alın, dereotu ve maydanozu da ekleyerek karıştırın.

6. Haşlanıp süzülen makarnayı da üzerine ekleyerek yeterlice karıştırın.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst