‘Bugün ne pişirsem?’ diye kara kara düşünenler buraya… Birbirinden pratik ve epey lezzetli, tüm ayrıntı ve püf noktalarıyla sizlerle. Günün menüsünde: Ispanak çorbası, patates köftesi, zeytinyağlı börülce ve şipşak konut imali dondurma tanımlarımız var…
Terbiyeli ıspanak çorbası tanımı
Materyaller
1. Küçük doğradığınız soğanları sıvı yağda kısık ateşte kavurun.
2. Üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyin ve kavurun.
3. Kısık ateşte ıspanaklar kavrulurca üzerine su ekleyin.
4. Öbür bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce karıştırın.
5. Kaynayan çorba suyundan biraz alarak terbiyeyi ılıtın.
6. Akabinde terbiyeyi çorbaya ek edin, kaynayana kadar karıştırın.
7. Tuzu ve baharatları ekleyip altını kapatın.
Patates köftesi tanımı
Gereçler
1. Haşlanmış patatesi ezin ve içine ince doğranmış maydanoz, galeta unu, salça, baharat ve tuzu ek edip güzelce yoğurun.
2. Biraz dinlendirip, köfte formunu verin.
3. Bir kapta yumurtanın içine tuz ek edip karıştırın.
4 Köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda gerili önlü kızartın.
Zeytinyağlı deniz börülcesi tanımı
Gereçler
1. 1 demet deniz börülcesini kahverengi saplarından temizleyip tencereye koyun ve 15 dk haşlayın.
2. Bir kapta zeytinyağ, limon ve sarımsak sosunu hazırlıyoruz.
3. Haşlanan deniz börülcelerini süzgece alın ve sudan geçirin.
4. Deniz börülcesinin kollarının üst kısmından tutup aşağı gerçek çekin.
5. Kılçıklardan ayırma süreci gerçekleştikten daha sonra ayıklanan börülceleri bir kaba alıp üzerine sosunu ekleyip karıştırın.
2 gereçli dondurma tanımı
Materyaller
1. Muzların kabuklarını soyun ve orta büyüklükte dilimleyin.
2. Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın. Dondurucuda bir gece, vaktiniz yoksa en az 4 saat donmaları için bekletin.
3. Muzları blender’ın içerisine koyun ve çektirin.
Öteki içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Terbiyeli ıspanak çorbası tanımı
Materyaller
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gr ıspanak
6 su bardağı su
Tuz
5-6 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1. Küçük doğradığınız soğanları sıvı yağda kısık ateşte kavurun.
2. Üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyin ve kavurun.
3. Kısık ateşte ıspanaklar kavrulurca üzerine su ekleyin.
4. Öbür bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce karıştırın.
5. Kaynayan çorba suyundan biraz alarak terbiyeyi ılıtın.
6. Akabinde terbiyeyi çorbaya ek edin, kaynayana kadar karıştırın.
7. Tuzu ve baharatları ekleyip altını kapatın.
Patates köftesi tanımı
Gereçler
4 adet büyük uzunluk haşlanmış patates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 buçuk su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı pul biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
Maydanoz
1 yumurta
Sıvı yağ
1. Haşlanmış patatesi ezin ve içine ince doğranmış maydanoz, galeta unu, salça, baharat ve tuzu ek edip güzelce yoğurun.
2. Biraz dinlendirip, köfte formunu verin.
3. Bir kapta yumurtanın içine tuz ek edip karıştırın.
4 Köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda gerili önlü kızartın.
Zeytinyağlı deniz börülcesi tanımı
Gereçler
1 demet deniz börülcesi
5 yemek kaşığı limon suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1. 1 demet deniz börülcesini kahverengi saplarından temizleyip tencereye koyun ve 15 dk haşlayın.
2. Bir kapta zeytinyağ, limon ve sarımsak sosunu hazırlıyoruz.
3. Haşlanan deniz börülcelerini süzgece alın ve sudan geçirin.
4. Deniz börülcesinin kollarının üst kısmından tutup aşağı gerçek çekin.
5. Kılçıklardan ayırma süreci gerçekleştikten daha sonra ayıklanan börülceleri bir kaba alıp üzerine sosunu ekleyip karıştırın.
2 gereçli dondurma tanımı
Materyaller
4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
1. Muzların kabuklarını soyun ve orta büyüklükte dilimleyin.
2. Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın. Dondurucuda bir gece, vaktiniz yoksa en az 4 saat donmaları için bekletin.
3. Muzları blender’ın içerisine koyun ve çektirin.
Öteki içeriklerimize de göz atabilirsiniz: