‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin İmali Çok Süratli ve pek Pratik Tanımlarla Günün Menüsü

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Ya da ‘Akşama ne yemek yapsam?’ Diye düşünüyorsanız sizler için hem fazlaca pratik birebir vakitte epey kolay tanımlarla hoş bir günün menüsünü paylaşıyoruz. İşte günün menüsü: Kremasız kabak çorbası, kaşarlı mantar, tavuk köftesi ve bisküvili havuç topları…


Kremasız Kabak Çorbası Tarifi


Malzemeler



  • 2 adet yeşil kabak


  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı


  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 3 su bardağı süt


  • 4 su bardağı su


  • Bir tutam dereotu


  • Tuz


  • Pul biber


  • Karabiber


  • Nane
Kremasız Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin. Üzerine unu ekleyin.

2. Kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.

3. Bir taraftan sütü ek edip çırpma teliyle süratlice çırpın.

4. Suyu da ek edip, uygunca karıştırdıktan daha sonra, kaynatın.

5. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

6. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ek edin.


Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi


Malzemeler



  • Mantar


  • Tereyağı


  • Rendelenmiş kaşar peyniri


  • Tuz
Fırında Kaşarlı Mantar Nasıl Yapılır?

1. Mantarlar temizlenerek kabukları soyulur ve bir fırın kabına yan yana dizilir.

2. Üzerlerine tuz serpilerek birer çay kaşığı kadar tereyağı mantarların içine yerleştirilir.

3. 185 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.

4. ondan sonrasında fırından alınıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

5. Peynirler kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dk. daha fırında tutulduktan daha sonra sıcakken servis edilir.


Bisküvili Havuç Topları Tarifi


Malzemeler:



  • 1 paket petibör bisküvi


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 paket Hindistan cevizi


  • 2 tatlı kaşığı tarçın


  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz


  • 3-4 adet orta uzunluk havuç
Bisküvili Havuç Topları Nasıl Yapılır?

1. Havuçları güzelce yıkayın ve sebzelerin kabuklarını soyun.

2. Havuçları rendenin kalın kısmıyla rendeleyin ve küçük bir tavaya alın.

3. Havuçların üzerine 1 su bardağı toz şeker gezdirip ocağa alın ve altını kısın.

4. Havuçların suyunu salmasını ve yeniden çekmesini sağlayana dek bekleyin.

5. Petibör bisküvileri ister elinizle ister rondo sayesinde minik minik ufalayın.

6. Bisküviler ve pişen havuçları geniş bir yoğurma kabına alın.

7. Üzerine tarçın ve dövülmüş cevizleri ekleyip tüm materyalleri hamur hâline getirin.

8. Hazırladığınız hamurlardan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın.

9. Hindistan cevizine buladığınız topları dilerseniz kürdanlara batırarak servis edebilirsiniz.


Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst