‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünüyorsanız bu menü tam size göre. Birbirinden lezzetli ve farklı tanımlarla, pratik ve enfes yemek tanımlarını sizler için yazdık. Bugün menüde: Enginar çorbası, etli nohut, pirinç pilavı ve çilekli kup tanımlarımız var…
Enginar Çorbası Tarifi
Malzemeler
1. Soğanı yemeklik doğrayıp soteleyin.
2. İçine irice doğramış olduğunuz çanak enginarları, patatesleri tuzu ve limon suyunu ekleyin.
3. Gereçlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip ağzını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Sebzeler pişip yumuşayınca pürüzsüz olana dek blenderdan geçirin.
5. Öteki yanda 1 çay bardak süt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısını çırpın ve bu terbiyeyi tencere ekleyip daima karıştırın.
6. Bir taşım kaynadıktan daha sonra isterseniz dereotu ile servis yapın.
Etli Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeler:
1. Kuşbaşı eti yumuşayana kadar haşlayın.
2. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
3. Salçayı, tuzunu, pul biberini ek edip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ek ederek bir kaç sefer karıştırın.
5. ondan sonrasında üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup birlikte biraz daha kaynattıktan daha sonra ocağı kapatın.
Çilekli Kup Tarifi
Malzemeler
Püresi için:
1. Püresi için gerekli olan tüm gereçleri blenderdan geçirin.
2. Süzme yoğurdu bir kapta biraz çırpın.
3. Kup yahut bardağınıza evvel çilekli sos koyun. Akabinde yoğurtlu karışımı koyun.
4. Orta katmana çikolata ve fındık modüllerinden serpin. Bardak dolana kadar bu sürece devam edin.
5. Üzerini de çikolata kesimleri ile süsleyin
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Enginar Çorbası Tarifi
Malzemeler
4 adet orta uzunluk çanak enginar
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet orta uzunluk patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1. Soğanı yemeklik doğrayıp soteleyin.
2. İçine irice doğramış olduğunuz çanak enginarları, patatesleri tuzu ve limon suyunu ekleyin.
3. Gereçlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip ağzını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Sebzeler pişip yumuşayınca pürüzsüz olana dek blenderdan geçirin.
5. Öteki yanda 1 çay bardak süt, 1 yemek kaşığı un ve 1 yumurta sarısını çırpın ve bu terbiyeyi tencere ekleyip daima karıştırın.
6. Bir taşım kaynadıktan daha sonra isterseniz dereotu ile servis yapın.
Etli Nohut Yemeği Tarifi
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
1. Kuşbaşı eti yumuşayana kadar haşlayın.
2. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
3. Salçayı, tuzunu, pul biberini ek edip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ek ederek bir kaç sefer karıştırın.
5. ondan sonrasında üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup birlikte biraz daha kaynattıktan daha sonra ocağı kapatın.
Çilekli Kup Tarifi
Malzemeler
Püresi için:
250 gram çilek
1 yemek kaşığı şeker
Yarım adet limon suyu
250 gram bitter çikolata (parçalanmış)
250 gram dövülmüş fındık
300 gram süzme yoğurt
1. Püresi için gerekli olan tüm gereçleri blenderdan geçirin.
2. Süzme yoğurdu bir kapta biraz çırpın.
3. Kup yahut bardağınıza evvel çilekli sos koyun. Akabinde yoğurtlu karışımı koyun.
4. Orta katmana çikolata ve fındık modüllerinden serpin. Bardak dolana kadar bu sürece devam edin.
5. Üzerini de çikolata kesimleri ile süsleyin
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: